Bu bir bayrak yarışı kimse fitne beklemesin

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, haftalık basın toplantısında AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken ile birlikte kameraların karşısına geçti. Yurdunuseven, “Siz sormadan ben bilgi vereyim” diyerek AK Parti’de yaşanan ve 22 Mayıs’ta düzenlenecek Olağanüstü Genel Kongre’ye uzanan süreci anlattı. AK Parti’nin yeni Genel Başkanı’nın 20 Mayıs’ta netleşeceğini belirten Yurdunuseven, AK [&hellip]

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, haftalık basın toplantısında AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken ile birlikte kameraların karşısına geçti. Yurdunuseven, “Siz sormadan ben bilgi vereyim” diyerek AK Parti’de yaşanan ve 22 Mayıs’ta düzenlenecek Olağanüstü Genel Kongre’ye uzanan süreci anlattı. AK Parti’nin yeni Genel Başkanı’nın 20 Mayıs’ta netleşeceğini belirten Yurdunuseven, AK Parti’nin kurumsal bir parti olduğunun altını çizdi. Yurdunuseven, “AK Parti hükümetinde inşallah 4’üncü Genel Başkanımızı ve Başbakanımızı seçeceğiz. Sayın Abdullah Gül ile başlayan AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık, şuan Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve inşallah 22 Mayıs’ta seçeceğimiz 4’üncü Genel Başkanımız ve Başbakanımız ile bir rekora da imza atacağız. Çünkü Turgut Özal’dan sonra aynı hükümetin aynı partinin 4’üncü başbakanı belirlenecek. 15’inci yılımızda 4’üncü Başbakanımızla AK Parti iktidara devam edecek” dedi.
AVUÇLARINI YALADILAR
Ekonomik ve siyasi kriz peşinde olanların bu emellerine ulaşamayacaklarını kaydeden Yurdunuseven, “Halkımızın nezdinde ve ekonomik göstergelerde de gördünüz ki burada fitne bekleyenler, ekonomik darbe bekleyenler maalesef avcunu yaladı. Halkımız AK Parti iktidarını hükümete getirdi. Bu AK Parti iktidarını da bildiğiniz gibi Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Başbakanlık yaptı. Bu bir bayrak yarışıdır. Bunu da her zaman söylüyoruz. Bu bayrak yarışını da 22 Mayıs’ta 2’nci Olağanüstü Kongremiz’de gösterilecek adayla beraber halkımıza yaptığımız yatırım ve hizmetlerimize devam edeceğiz. Bundan hiç kimse bir art niyet ve fitne beklemesin. AK Parti kurumsal bir partidir. AK Parti vefalı bir partidir. AK Parti’de hiçbir zaman koltuk sevdası ve düşüncesi olmamıştır. Kime görev verildiyse o görevi layıkıyla yerine getirmiştir. Bir sonraki arkadaşı da daha güzel görevler yapmak üzere bu bayrağı devretmiştir. Yaşananlar bundan ibarettir ve bunun dışında bir yorum kimse beklemesin” diye konuştu.
TÜRKİYE BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNDÜR
Yaşanan bu gelişmelerle Başkanlık Sistemi’ne duyulan ihtiyacın da hissedildiğine dikkat çeken Yurdunuseven, “Cumhurbaşkanımız, Anayasal haklarını kullanacağını söyleyerek, milletin yüzde 52’sinin oyuyla seçildi. Milletimiz Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkan olduğu AK Parti’ye de yüzde 49 oy verdi. Oy, partiye verildi. Siyaset, Başkanlık Sistemi’nin gerekliliğini ortaya koyuyor. Başbakanımız AK Partili olmasa, iki başlılık olacaktı. Başkanlık Sistemi’nde kesinlikle dikta olmayacak. Bizi diktatörlükle suçlayanlar, kendi partilerine baksınlar. Başkanlık Sistemi ile ilgili şunu da söyleyeyim: Türkiye bölünmez bir bütündür. Bir çakıl taşı bile vermeyiz” ifadelerini kullandı. >> Murat ARISOY’un haberi


CHP’YE ELEŞTİRİ, MHP’YE TEŞEKKÜR
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, terörle mücadele konusunda devlete destek veren Milliyetçi Hareket Partisi’ne teşekkür etti. Yurdunuseven, “Muhalefet partilerinden MHP, devlete terörle mücadele konusunda destek verirken CHP’nin hazırladığı rapor, devleti işkenceci gibi göstermektedir. Geçen hafta Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın bu raporu eleştirmesinin ardından CHP, Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde gelip Kumartaşlı’dan özür dilemiştir” diye konuştu.

ERDOĞAN’IN GELİŞİ NETLEŞTİ
Gazeteniz Kocatepe’nin 9 Mayıs 2016 tarihindeki nüshasında yer alan “Reis 18 Mayıs’ta geliyor” haberi, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven tarafından teyit edildi. Yurdunuseven, “Sayın Cumhurbaşkanımız 18 Mayıs’ta geliyor. Fakat programı ile ilgili net bir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanımızı en güzel şekilde karşılayacağız” dedi.

Bakmadan Geçme