• Haberler
  • Genel
  • Bu binalara sahip çıkılmalı – Kocatepe Gazetesi

Bu binalara sahip çıkılmalı – Kocatepe Gazetesi

Devlet Malzeme Ofisi’nin Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü olarak kullanılan ve 2008’den bu yana boş durumda olan binalar, tanınmaz hâlde. Tinercilerin mekanı haline geldiği anlaşılan binalarda incelemede bulunan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, devlete ait bu yapılara sahip çıkılmasını istedi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Devlet Malzeme Ofisi’nin 2008’de kapatılan Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü binalarında inceleme [&hellip]

Bu binalara sahip çıkılmalı

Devlet Malzeme Ofisi’nin Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü olarak kullanılan ve 2008’den bu yana boş durumda olan binalar, tanınmaz hâlde. Tinercilerin mekanı haline geldiği anlaşılan binalarda incelemede bulunan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, devlete ait bu yapılara sahip çıkılmasını istedi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Devlet Malzeme Ofisi’nin 2008’de kapatılan Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü binalarında inceleme yaptı. Yaklaşık bir saat boyunca binaları gezen Yılmaz, yapılarda meydana gelen bozulmaları, bina içlerindeki terk edilmişlik görüntüsünü yerinde tespit etti.
4 YILDA TANINMAZ HÂLE GELDİ
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, “Burası 2008 yılına kadar Devlet Malzeme Ofisi’nin Bölge Müdürlüğü olarak hizmet vermekteydi. Kamu kurum ve kuruluşlarının her türlü malzeme ihtiyacını burası temin ediyordu. 6 vilayete burası hizmet veriyor idi. 2008 yılında burası kapatıldı, burasının görevleri başka vilayetlere devredildi. Burası 2008 yılından beri boş. Yaklaşık 13 bin metrekarelik alanda şehrin göbeğindeki Bölge Müdürlüğü’nün 4 yılda bu hale gelmiş olmasını kabul etmek mümkün değil. Milli servetin bu kadar heder edilmesi, bu kadar kendi haline bırakılması hiç hoş değil” dedi.
TİNERCİLERİN MEKANI OLDU
Hizmet binasında tinercilerin, balicilerin izlerine rastlanıldığını, aynı zamanda alkol şişelerinin de göze çarptığına dikkat çeken Yılmaz, “Hizmet binasında tirencilerin, balicilerin izlerini, karpuz kabuklarını gördünüz. Birtakım bira kutularının, pet şişelerinin olduğunu gördük. Burası yürekler acısı bir durumda. İlgilileri uyarmak gerekiyor. Buraya sahip çıksınlar. Şehir merkezindeki 13 bin metrekarelik alan az bir alan değil. 8 tane lojman, lojman olarak da kullanılabilirdi. Pek çok kamu kurumuna yer arayan Valilik, burayı çok güzel değerlendirebilirdi. Buranın farkında bile değiller gibi geliyor. Bu devlet yapısı, devletin kendi malına ne kadar sahip çıktığını gösteriyor. Milli Emlak Müdürlüğü’nü, Defterdarlığı ve Valilik’i göreve çağırıyorum. Burayı bu halde bırakmamaları gerekiyor” diye konuştu.
ARŞİV BELGELERİ DEPODA
Depolarda ambalajı açılmamış kargo paketleri ile eczaneler ve hastalara ait bilgilerin bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Arşiv niteliğindeki belgeler bile burada. Pislik ve rezillik içinde. Bunları söylerken utanıyorum. Yalan söylemiyoruz, iftira etmiyoruz. İktidar partisini ve devletin yetkililerini buraya sahip çıkmaya davet ediyoruz. İçinde bulunduğumuz tesisleri nereden baksanız 5-6 milyon liraya yeniden yapabilirsiniz. Zararın neresinden dönülse kârdır.Benim vicdanım sızlıyor” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Gündeme gelmişti

Gazeteniz Kocatepe, Devlet Malzeme Ofisi Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü’nün binalarını 17 Mart 2011’de gündeme getirmişti. MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, binaların hâlinin Kocatepe’nin gündeme getirdiği günden daha kötü durumda olduğuna dikkat çekti.

DMO binalarında neler var?

Kaderine terk edilen Devlet Malzeme Ofisi’ne ait binalar, 12 bin 890 metrekarelik bir yerleşe içinde bulunuyor. 6 bin 559 metrekarelik kapalı alana sahip olan binalar, hizmet binası, iki depo ve lojmanlar olarak inşa edilmiş. Büyük deponun toplam alanı ise 4 bin 285 metrekare.

Bakmadan Geçme