Bu Belediye'nin Makam Aracı Yok

Emirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Kalender, Resmi Gazete'de yayımlanan Tasarruf Tedbirleri'ne uyduklarını belirterek 'Toplantılara Belediyemizin minibüsü ile gidiyoruz' dedi.

Emirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Kalender, Gazeteniz Kocatepe okurlarına özel açıklamalarda bulundu.

Emirdağ halkına hizmet etmek için göreve geldiklerini belirten Emirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Kalender, “Emirdağ halkına hizmet etmeye geldik. Bizim teklifimiz doğrultusunda Emirdağ Belediye Meclisi’nin almış olduğu kararla Sayın Belediye Başkanımıza tahsisli 2009 model Passat CC bir makam aracı vardı. Bir de Belediye Başkan Yardımcısı’nın kullanımında olan 2002 model bir Skoda marka araç vardı. Bu iki aracımızı da hem ekonomik ömrünü tamamladığından hem de Sayın Başkanımız Serkan Koyuncu’nun ve Başkan Yardımcısı olarak benim de kullanmamamız nedeniyle Meclis kararıyla iki aracımızı satışa çıkardık. Ben bu demeci vermeden az önce iki aracımızın da satış ihalesi oldu. Piyasa fiyatı altında bir satış söz konusu değildir. Sonuçta iki araç da devletimizin malıdır ve bizler de devleti temsil ediyoruz. İlgili internet sitesinde gerekli fiyat araştırmasını yapıp, en ekonomik olan fiyat ne ise o rakamın üzerine çıkarak satışımızı gerçekleştirdik. Satıştan sonra Emirdağ Belediyemize bir tane elektronik kamyonet hibe edilmesini istedim. Bu hususta da görüştük. Emirdağ Belediyesi çöp hizmetlerinde kullanmak üzere elektronik kamyonet hibesini aldık. Bir taşla iki kuş vurarak ekonomik anlamda belediyemize katkı sağladık.” dedi.

Haber

“TASARRUF TEDBİRLERİNE UYUYORUZ”

Emirdağ Belediyesi olarak kamu da uygulanan tasarruf tedbirlerine uyduklarını dile getiren Başkan Yardımcısı Kalender, şunları kaydetti:  “Biz Emirdağ Belediye yönetimi olarak tasarruf tedbirlerine tamamen uyuyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Serkan Koyuncu, minibüse biniyor. Yani Sayın Başkanımızın makam aracı bir minibüs. Ankara’ya giderken olsun, gerek Afyon’a giderken olsun hep şahsi aracını kullanıyor. Ancak makamı temsil etmesi gereken durumlarda ve toplantılarda ise Belediyemizin minibüsünü kullanıyor. Bu minibüsü 7-8 kişi olarak hep beraber ekonomik biçimde kullanıyoruz. Bildiğim kadarıyla Emirdağ dışında başka bir ilçede böyle bir yaklaşım, uygulama yoktur. Emirdağ Belediyesi olarak bizim makam aracımız yoktur.”

Haber

“GURBETÇİLERİMİZDEN BÜYÜK DESTEK GÖRÜYORUZ”

Emirdağlı gurbetçilerin Belediye’ye ve ilçeye çok ciddi destek verdiklerinin altını çizen Kalender, şöyle konuştu: “Sağ olsunlar gurbetçilerimiz de çok destek oluyor. Özellikle ‘Bizim yapabileceğimiz ne var?’ diye soruyorlar. Örneğin bir gurbetçimiz köpeklere karşı duyarlı olduğunu, bu manada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne hibede bulunduğunu ve Emirdağ’da bu anlamda hibe de bulunmak istediğini bildirdi. Emirdağ Belediyesine hibe de bulunarak, 3 bin Avro’luk köpek maması aldı. Bu bizim için önemli bir yardımdır. Yeni yasaya göre ilçemizde bir barınak kurulma zorunluluğu yok. Ama Emirdağ Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Bizim bölgede belki tek olan bir köpek bakım evi gibi bir yerimiz var. Bu hizmeti gurbetçilerimizin destekleriyle, onlar sayesinde gerçekleştiriyoruz.”

“BİZ EMİRDAĞ OLARAK GURBETİN BAŞKENTİYİZ”

Emirdağlı gurbetçilerin yaklaşık 20 günlük yaz dönemi izinlerinde büyük kentlerde tatil beldelerini tercih etmek yerine izinlerini memleketlerinde geçirdiklerine dikkat çeken Kalender, şu ifadelere yer verdi: “Gurbetçilerimiz izin döneminde yurda geldiklerinde Antalya, İzmir ve hatta Eskişehir’e gidebilirler. Allah razı olsun memleketleri Emirdağ’ı kısa süreli izinlerini geçirmek için tercih ediyorlar. Ben de bir gurbetçi çocuğuyum. Emir Kır’ın bulunduğu yerde ailem bulunmuştu. Belçika’ya gittiğinizde soruyorlar nerelisiniz diye? Emirdağlıyım diyor. Bana sorduklarında ise ben de Sencos’lu Belediye Başkan Yardımcısıyım diyorum. O da orada Emirdağlı Belediye Başkanı. En çok döviz girdisi Emirdağ İlçemize olmaktadır. Bu noktada da Allah gurbetçilerimizden razı olsun. Şehrin gelişmesine, yatırımına ciddi katkıları var. Biz zaten gurbetin başkentiyiz. Avrupa’nın neresine giderseniz gidin mutlaka bir Emirdağlı ile karşılaşırsınız.”

Haber

“KONSERLER HER KESİME HİTAP EDİYOR”

Emirdağ’da bu yılda Gurbetçi Festivali düzenlediklerini dile getiren Kalender, sözlerini şöyle tamamladı: “Gurbetçi Festivalimiz başladı. Belediye çalışanı bir arkadaşımızın vefat etmesinden dolayı 2 günlük eğlence programını 28 Temmuz Pazar gününe erteledik. Kısa süreli aramızda kendi içimizde bir yasımız var. Büyük programlar ayın birinde başlayacak ünlü sanatçılar. 1 Ağustos 2024’de Manuş Baba, 2 Ağustos’ta Özlem Özdil, 3 Ağustos’ta Uğur Işılak, 4 Ağustos’ta da Ahmet Şafak sahne alacaklar. İnsanlarımız şaşırıyorlar. Ahmet Şafak, MHP kökenli değil mi? Uğur Işılak, AK Parti kökenli değil mi? Özlem Özdil, sola cenaha yakın değil mi? Manuş Baba da pop tarzında gençlere hitap ediyor. 31 Mart’ta Belediye Başkanımız Serkan Koyuncu, yakasındaki parti rozetini çıkardı. Göreve seçildikten sonra biz herkese hitap ediyoruz. Her yöreye, her kesime, her düşünceye gönlümüz ve kapımız açıktır. Elimizden geldiğince her kesime hitap etmeye çalıştığımız için böyle bir güzellik yaptık. Belediye Başkanımız Serkan Koyuncu’nun tensipleriyle Gurbetçi Festivalinde Emirdağ Belediyesi bütçesinden bir kuruş çıkmıyor. Finansı tamamen sponsorlar tarafından karşılandı. Serkan Koyuncu göreve geldiği andan itibaren Emirdağ’da yapılan festivallerin hiçbirinde Emirdağ Belediyesi’nin bütçesinden bir TL harcanmadı.”

Bakmadan Geçme