• Haberler
  • Genel
  • 'Bu Bayram Zulüm Altındaki Kardeşlerimizi Unutmayalım'

'Bu Bayram Zulüm Altındaki Kardeşlerimizi Unutmayalım'

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Kurban Bayramını kutladı. Yurdunuseven, 'Bu bayram zulüm altındaki kardeşlerimizi unutmayalım.' dedi

Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, kardeşlerin kucaklaştığı mübarek Kurban Bayramında zulüm altındaki din kardeşlerimizin unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Allah’a yakınlaşmanın bir vesilesi olan Kurban Bayramında Filistin’de zulüm altında varlık ve yokluk mücadelesi veren Müslümanların dünya tarihinin en acımasız zulmüne maruz kaldığını vurgulayan Milletvekili Yurdunuseven, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bayramlar bizler için önemli bir yere sahiptir. Milli ve dini bayramlarımız hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır.  Bayramlarda manevi duygularımız ön plana çıkar. Böylelikle millet olarak bir birimize bağlılığımızı gösterir. Bayramlar, dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı çok özel günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.  Bu önemli günler bizleri bir arada tutan en önemli değerlerimizdir. Ancak bu denli önemli bir manevi hazza ulaştığımız bu günde Filistin’de, Gazze’de din kardeşlerimiz ve yavrularımız bayram sevincinden uzak açlığa, susuzluğa ve zulme maruz kalmaktadır. Gözünü kan bürümüş İsrail bu günlerde dahi kardeşlerimize karşı vahşetini sürdürmeye devam etmektedir. Buradan bir kez daha bu önemli günde haykırıyoruz zulüm hiç bir zaman zulmedeninin yanına kar kalmamıştır, kar kalmayacak, elbet bayram sevinci yerine kan ve gözyaşına mahkûm edilen din kardeşlerimizin hesabı sorulacak. Bu bayram zulüm altındaki kardeşlerimizi unutmayalım. Bu duygu ve düşüncelerle buruk bir şekilde idrak ettiğimiz Kurban Bayramımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Bakmadan Geçme