• Haberler
  • Gündem
  • 'Bu Bacaklar Çalışacak Arkadaş' dedi: Karamsarların 'umudu' oldu!

'Bu Bacaklar Çalışacak Arkadaş' dedi: Karamsarların 'umudu' oldu!

Ukrayna'nın Kiev kentinde ağaç dalının üzerine düşmesi sonucu omurilik felci geçiren AKUT gönüllüsü Alper Patır, geçen yıl omurilik felcine yakalanmıştı. 30'dan fazla kemiği kırılan Patır, 24 gün boyunca yoğun bakımda kaldı. Kısa sürede toparlanan Alper Patır bu olumsuz durumu tersine çevirerek sosyal medya üzerinden 'Bu bacaklar çalışacak arkadaş' isimli  bir kampanya başlatarak kendisi gibi omurilik  [&hellip]

Ukrayna’nın Kiev kentinde ağaç dalının üzerine düşmesi sonucu omurilik felci geçiren AKUT gönüllüsü Alper Patır, geçen yıl omurilik felcine yakalanmıştı. 30’dan fazla kemiği kırılan Patır, 24 gün boyunca yoğun bakımda kaldı. Kısa sürede toparlanan Alper Patır bu olumsuz durumu tersine çevirerek sosyal medya üzerinden “Bu bacaklar çalışacak arkadaş” isimli  bir kampanya başlatarak kendisi gibi omurilik  felçlilerine ve karamsarlığa kapılanların umudu olmaya başladı. Sosyal medya üzerinden başlayan kampanya günden güne büyüdü. Alper Patır, eşi Tuğba Patır ile Türkiye’yi karış karış dolaşarak seminerler vererek hastalara moral kaynağı olmaya başladı. Patır ailesi hafta sonu Afyonkarahisar’daydı.
“KAMPANYAYA GÜZEL
 DÖNÜŞLER ALDIK”
“Bu bacaklar çalışacak arkadaş” isimli kampanyaya Türkiye’den ve dünyadan çok güzel dönüşler aldıklarını anlatan Patır, “Geçmişte edindiğim spor altyapısıyla kendime bir görev tanımladım. “Bu bacaklar çalışacak arkadaş” dedim. Azim edeceğim hırs yapacağım iradem de dirayetli bir şekilde çalışarak, başaracağım dedim. Bu paylaşımların geçmişte omurilik felci olmuş ya da hayata küsmüş tedaviye inanmayan insanlara bir umut ışığı oldu. Bununla ilgili Türkiye’den ve dünyadan çok güzel geri dönüşler aldık. Videolar fotoğraflar geldi.  Ünlü sporculardan destek videoları geldi. Ben de bu videoları diğer omurilik felcine yakalananlar ile paylaştım, fizik tedavi sayesinde tekrar yürüyebileceklerini anlatmaya çalıştım. Daha sonra çok farklı şehirlerden bu çalışmalarımı anlatmak üzere pek çok yere davet edildim. Bana fırsat verdiler ben de bugün bu kapsamda Afyon’a geldim.” dedi.
“SEMİNERE KATILANLARIN
ÇOĞU ENGELSİZ”
Seminerlerine gelenlerin daha çok engelsiz kişilerden oluştuğunu söyleyen Patır, “Aslında seminer yaptığım kişilerin pek çoğu engelli değil engelsiz insanlar. Ben onlara şunu anlatıyorum “ben engelli halimle bu şekilde çalışmalar yaparak başarılı olabiliyorsam siz engelsiz halinizle mutlaka yapabileceğiniz başarabileceğiniz bir şeyler vardır” diyorum. Bu yüzden onları hayata karşı geleceğe karşı motive etmeye çalışıyorum.” şeklinde konuştu.
“HAYATA KARŞI UMUTLA BAKIN”
Seminerlerde gözlemlediklerini de anlatan Patır, karamsarlıktan çıkış yolunu şu sözlerle anlattı: “İnsanlarda açıkçası bir şartlanmışlık var kendi alanlarından çıkmaya korkuyorlar. Rezil olma korkusu, başlarına bir şey gelme korkusu, bundan dolayı yeni bir şey yapmak ya da denemekten çekiniyorlar.  Onlara yeni bir şeyler denemeleri gerektiğini bunun onlara yeni kapılar açacağını anlatmaya çalışıyorum.  Umutsuz olmayın hayata karşı bakışınız mutlaka umutlu olsun geleceği aydınlık görmeye çalışın unutmayın bu bacaklar çalışacak arkadaş.”
“AİLEMİZ GÜÇLENDİ,
FARKINDALIĞIMIZ ARTTI”
Alper Patır’ın eşi Tuğba Patır ise bir yıldır yaşadıklarının kendilerini güçlendirdiği ve farkındalıklarının arttığını söyleyerek, “Zor günler yaşadık fakat biz bu durumu hiç kabullenmedik hep pozitif baktık. Olumsuz düşünmedik bu bizi ayakta tuttu.  Biz bu durumu atlattık bizim için hiçbir şey değişmedi. Alper iyileşinceye kadar bu durum böyle devam edecek. Bizim farkındalığımız çok değişti bu olaydan sonra. Özellikle fizik tedavi süreci başladığında oradaki insanları gördüğümüz zaman farkındalığımız çok arttı. Çünkü biz kendi halimize şükür ettik. Orada daha kötü durumda olan insanlar var, umudunu getirmiş insanlar var. Alper’in enerjisi ile tekrar hayata bağlanan insanlar var. Kızım güçlendi ben güçlendim Alper on kat daha güçlendi. Bu durum bizim için negatif değil pozitif oldu.” ifadelerini kullandı. >>Nail AZBAY’ın Haberi

Bakmadan Geçme