Bu atölye, Afyon'da bir ilk

  Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne bu yıl açılan Hobi Atölyesi, öğrencilerin ilgisini çekiyor. Okul içindeki Zenginleştirilmiş Kütüphane'de yan yana tasarlanan Robotik, Baskı Teknikleri, Akıl Oyunları ve Bilgisayar Uygulamaları kısımları ile öğrenciler öğle tatillerini ve boş zamanlarını değerlendirebiliyor.ÖZGÜVENİ ARTIRIYORHobi Atölyesi'nin kuruluş amacı şöyle belirlendi:'Okul algısının dersler dışında kültürel etkinliklerle zenginleştirilerek okula devamın arttırılması. Okula [&hellip]

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bu yıl açılan Hobi Atölyesi, öğrencilerin ilgisini çekiyor. Okul içindeki Zenginleştirilmiş Kütüphane’de yan yana tasarlanan Robotik, Baskı Teknikleri, Akıl Oyunları ve Bilgisayar Uygulamaları kısımları ile öğrenciler öğle tatillerini ve boş zamanlarını değerlendirebiliyor.
ÖZGÜVENİ ARTIRIYOR
Hobi Atölyesi’nin kuruluş amacı şöyle belirlendi:
“Okul algısının dersler dışında kültürel etkinliklerle zenginleştirilerek okula devamın arttırılması. Okula devam eden öğrencilerin ise okulda daha verimli ve eğlenceli zamanlar geçirmeleri. Birbirleri ile rekabet içerisinde olarak yeni projeler üretmeleri. Öğrencilerin işbirliği içerisinde çalışmanın yararlarını benimsetebilmek ve yaptığı işte çabuk vazgeçmeyip mücadele ederek sonuca ulaşmalarını sağlamak. Öğrencilerin kendilerini tanımalarını kendilerindeki potansiyeli ortaya çıkarmalarını sağlamak. Öğrencilerimizin el becerilerini geliştirerek gerek kendi mesleklerinde gerekse diğer çalışmalarında daha güzel işler çıkarmalarını sağlamak. Okuma, araştırma ve sorgulama konusunda gelişmelerini sağlamak. Bu bilinç ve farkındalıkla kendilerine has bir okuma ve araştırma kültürü oluşturmak. Öğrencileri isterlerse her şeye başarabileceklerine inandırmak.”
TOPLUMSAL ALANA DA FAYDALI
Okul Müdürü Osman Tezgiden, meslek liselerinin toplumsal hayata da yön veren okullar olduğunu belirterek, “Meslek liseleri genel olarak sadece meslek eğitimi veren ve sadece mesleki alanda projeler üreten eğitim kurumları olarak bilinmektedir. Bu algının kırılması ve meslek lisesi öğrencilerinin mesleki konuların yanında sosyal ve kültürel alanlarda da yeterli donanıma sahip, iş hayatına ve sosyal hayata iyi hazırlanmış bireyler olarak topluma kazandırılması biz öğretmenlerin öncelikli hedefidir” dedi.

Bakmadan Geçme