Bu Antik Havuz Afyon'a Çok Yakın!

Hem gezip hem serinleyeceğiniz doğal güzellik olan bu bölge Afyon'a 3 saat uzaklıkta

Hem gezip hem serinleyeceğiniz doğal güzellik olan bu bölge Afyon’a 3 saat uzaklıkta

Türkiye’nin en önemli antik kentlerinden birisi olan Denizli Pamukkale’de bulunan Hierapolis Antik Kenti’ndeki Kleopatra Havuzu görenleri adeta büyülüyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale’nin eşsiz bir noktasında yer alan havuz, milattan önce ikinci yüzyıldan kalma bir eserdir. Milattan sonra yedinci yüzyılda meydana gelen bir depremden sonra oluşan çukurun içerisine dolan termal sular ile bu antik havuz oluşmuştur. Mısır Kraliçesi olan Kleopatra’nın bu havuzda yüzdüğü rivayet edilmektedir ve bu sebepten dolayı adı Kleopatra havuzudur. Müzekart ile indirimli giriş imkanı olan havuzun sıcaklığı ise yaklaşık 36 derece.

Havuz suyunun cilt ve dolaşım yolu sorunlarına iyi geldiği rivayet edilmektedir. Ayrıca antik suyun, kalp damar hastalıkları, romatizma, felç ve sinir hastalıklarına da iyi geldiği söylenmektedir.

Pamukkale travertenlerini gezip, antik havuzda serinleyebileceğiniz ve ardından bölgenin manzarasının tadını çıkarabileceğiniz bir yer olan bu bölge Afyon’a sadece 3 saat uzaklıktadır.

Bakmadan Geçme