Bu Açıklamaları Yapmaktan Utanç ve Hicap Duyuyorum
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş son günlerde bazı iddialarla gündeme gelen Onkoloji ve Hematoloji bölümü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Rektör Okumuş AFSÜ ve şahsının haksız yere yıpratılmaya çalışıldığını belirtti
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş son günlerde bazı iddialarla gündeme gelen Onkoloji ve Hematoloji Doktoru İbrahim Eker ile ilgili açıklamalarda bulundu. İbrahim Eker ile ilgili gündeme getirilen iddiaları değerlendiren AFSÜ Rektörü Okumuş, “Bir rektör olarak böyle bir açıklama yapmaktan utanç duyuyorum, ama mecbur kaldım” dedi.
Afyonkarahisar’da görev yapan şehrin tek çocuk onkoloji ve hematoloji doktoru Doç. Dr. İbrahim Eker'in Kütahya'ya görevlendirme talep etmesiyle ilgili konular basında yer bulmuş, bu iddiaların altına yapılan yorumlarda bir çok iddia dile getirilmişti. Söz konusu iddiaların asılsız olduğunu belirten AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “İşin içine aileler, hasta yakınları ve çocuğuma yapılan beddua gibi şeyler karışınca bu açıklamaları yapmak mecburiyetinde kaldım” dedi.
Doç. Dr. İbrahim Eker’in Kütahya iline görevlendirme istediğini ve bu isteğin ardından şehrin tek hematoloji ve çocuk onkoloji uzmanının Afyonkarahisar’dan ayrılacağı haberlerinin basında yer aldığını hatırlatan AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Biz de bunun üzerine bu duruma izin vermeyeceğimizi açıkladık. Geçtiğmiiz Cuma günü de resmi olarak imzalayarak şehrimizin tek uzmanı olduğu, tedavisi devam eden hastaları olduğu için uygun görmediğimizi belgelendirmiş olduk” dedi.
MASUM İNSANLARA ZARAR VERİCİ SÖZLER VE BENİM ÇOCUĞUMA BEDDUA ETMEYE KADAR VARAN İFADELER BENİ BU AÇIKLAMAYI YAPMAYA İTTİ
Doç. Dr. İbrahim Eker’in Afyonkarahisar’dan ayrılmasıyla ilgili evraka “uygun değildir” imzasını attıktan sonra “İbrahim Hoca’yı çağırın görüşelim” talimatını verdiğini ancak İbrahim Eker’den herhangibir dönüş olmadığını belirten AFSÜ Rektörü Prof. Dr Nurullah Okumuş, “Bu konuda gazeteci arkadaşlara açıklama yapmaktan hicap duyuyorum. Akademik bir personelin yaşadığı sorunla ilgili olarak basına açıklama yapmaktan dolayı üzülüyorum ve utanıyorum. Ama durumun bilinmesi gerek. Çünkü konu çığrından çıkmış durumda. Bana, rektörlüğe, şahsıma yapılan her şey belki tolere edilebilir. Ama 2 gündür benim dışımda üniversitenin itibarını zedeleyici ifadeler ve geri dönüşler ve daha önemlisi maalesef ve maalesef bu arkadaşın irtibata geçme, sorunu çözme gibi bir girişimi olmadığı gibi ailesi, hasta yakınları, aracılar ve gazeteciler üzerinden olayları alevlendirmeye çalışması beni açıklama yapmaya mecbur etti. Benim muhatabım eşi ya da annesi değil. Yapılan yorumlarda çocuğuma beddua edecek kadar ifadeleri, masum insanları lekelemeye ve şahsımı lekelemeye yönelik sözleri beni açıklama yapmaya itti” dedi.
4 HOCAMIZ İBRAHİM EKER YÜZÜNDEN İLİMİZDEN AYRILDI
Doç. Dr. İbrahim Eker’in annesi tarafından YÖK’e şikayet edildiğini, konunun artık şahsını ve üniversiteyi hedef alıcı hale geldiğini aktaran Rektör Okumuş, “Bu arkadaşın Kütahya ileni nakil için dilekçeyi neden verdiğini halen anlayabilmiş değiliz” dedi.
İbrahim Okumuş’un ekibinin dağıtılarak görev yapmasının engellendiği yönündeki iddiaları değerlendiren AFSÜ Rektörü Okumuş, “Ben göreve başladığımda İbrahim Hoca’nın burada bir ekibi yoktu. Kendisi tekti. ilk Özge Vural olarak geldi. Kendisi Gazi Üniversitesi’nde çalışıyor. 2020 yılında ayrıldı. Nilgün Eroğlu geldi. Eşi hala burada doğum doktoru olarak çalışıyor. Kendisi Çocuk onkoloji ve hematoloji uzmanı. Türkiye’de bunların sayısı 200 kişi. Nilgün hocamız geldi, 2023’de ayrılmak zorunda kaldı. Yeter Düzenli Kar hocamız 2020’de geldi. 2024’de ayrıldı. Şu anda Bursa Uludağ Üniversitesi’nde çalışıyor. Hilal Susam Şen geldi. Çok çalışkan biri. 2023’de ayrıldı. Şu anda Hacettepe Üniversitesi’nde çalışıyor. Bu arkadaşların gitme nedenleri kendi ifadeleri rektörlüğümüze verdiği dilekleçelerde İbrahim Hoca’nın kendilerine baskı, mobing, değersizleştirme yaptığını artık burada çalışamayacaklarını huzurlarının olmadığını dile getirerek ayrıldılar. Benim desteklerimle kurulan bir ekip vardı orada hepsi ayrılmak zorunda kaldı. Benim hayalim Afyon’u hem çocukta hem erişkinde onkoloji ve hematoloji merkezi yapmak iken bunu büyük oranda başarmış iken bu hocalar teker teker ayrıldı. Maalesef İbrahim hocanın baskı, mobing, değersizleştirme gibi gerekçelerle çalışamayacaklanını, huzurları olmadığını belirterek ilimizden ayrıldılar. Nnilgün hocamız aile birliğinin bozulmasını göze alarak başka şehre gitti. Benim desteğimle kurulmuş bir ekip vardı ve ayrılmak zorunda kaldılar” dedi.
İBRAHİM HOCA’YA GİT DİYEN DE YOK ÖYLE BİR NİYETİMİZ DE YOK. AMA KRİZ OLUŞTURULDU
Bahsi geçen 4 hoca Afyonkarahisar’dan ayrılırken kimsenin sesi çıkmadığını, ancak İbrahim Eker’in kendi isteğiyle görevlendirme istemesinin ardından bir infial yaratıldığını anlatan AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş “Ola artık bir saldırı niteliğine dönüştü. Sonrasında neler olabileceğini tahmin dahi edemiyorum” dedi.
İbrahim eker’in neden böyle bir tutum içerisine girdiğini de anlayamadıklarını ancak 3 ayrı konudan dolayı şüpheleri olduğunu anlatan Rektör Okumuş, “Birincisi Hematoloji bölümündeki yeni yerleşme düzeni olabilir. Ama biz üm yerleşimi kendisinin onayını alarak yaptık. Oysa yönetim olarak biz ne gerekiyorsa yapabiliriz. Kendisi önce oda bölünmelerine onay verip sonrasında itiraz etti. İkinci konu kendisine personel vermediğimiz şeklindeki şikayetleri olabilir. Ama böyle bir durum söz konusu değil. 4 yıl önce kendisi başhekim yardımcılığı talep etti ve halen başhekim yardımcısı olarak çalışıyor. Eğer bizim mobing uygulama gibi bir niyetimiz olsa 2 yılı aşkın süredir devam eden bu olaylar sırasında bu görev devam etmezdi. Personel verilmesi konusunda en fazla tolerans gösterilen bölüm bu bölümdür. 10 ayrı bölümümüz var. Her servise 1 intörn verilebilirken, İbrahim hocanın servisine 7 intörn görevlendirilmiştir. Her dönem Bakanlığa yazdık ve her atama döneminde bir kadromuzu harcayarak çocuk hematoloji onkoloji uzmanı istedik. Kişiye özel falan değil, kim gelirse gelsin diye istedik. Kadro istemişim, intörn vermişim, her seferinde en gazla asistanı bu arkadaşa vermişim. O nedenle kadro vermediğim iddiaları da gerçek dışıdır” dedi.
Doç. Dr. İbrahim Eker’i Afyonkarahisar’dan göndermek gibi bir niyetleri olmadığnıı, kendisine git diyen olmadığını belirten AFSÜ Rektörü Prof. Dr Nurullah Okumuş, “Ama ne yazık ki böyle bir krizle uğraşıyoruz. Buradan 4 uzman ayrıldığında hiç kimse bir şey demedi ama İbrahim hoca ilgili bir kriz oluşturuldu. Her zaman hocalarımızdan gidenler oluyor ama daha fazlası ilimize geliyor. Kadro açısından eksiye hiç düşmedik, hep sayıyı artırdık” dedi.
ŞAHSIMIN HEDEF ALINDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Yaşanan bu olaylardan dolayı üzüntü duyduğunu, böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldığı için de Rektör olarak utandığını belirten Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Konunun içerisine hocanın annesi dhil olduğu için, hasta yakınları aleyhimize kışkırtıldığı için, olay evladıma beddua etme noktasına kadar getirildiği için bunları anlatmak mecburiyeti hissettim. Ortaya atılan iddiaların hiçbirinin geçerliliği yok ve bunu tüm idari kadromuz biliyor. Kimsenin haksız yere AFSÜ’nün kurumsal kimliğini, Rektörlük makamı’nı, şahsımı ve ailemi yıpratmaya hakkı olamaz. Biz sorunların çözümü noktasındayız. Ama ne yazık ki aynı tavrı göremiyoruz” dedi.