• Haberler
  • Genel
  • Brüksel için hazırlık yapılıyor – Kocatepe Gazetesi

Brüksel için hazırlık yapılıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Bölümü tarafından 29 Mart 2010 tarihinde Afyonkarahisar’da ve 22 Nisan 2010 tarihinde İstanbul Topkapı Sarayı Aya İrini Kilisesinde sahneye konulan “Gülzâr-ı Ârifan” adlı konser programlarının bir yenisi, Belçika’nın Brüksel şehrinde sanatseverlerle buluşacak Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Artay Yağcı, Proje Genel Sanat Yönetmeni Öğretim [&hellip]

Brüksel için hazırlık yapılıyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Bölümü tarafından 29 Mart 2010 tarihinde Afyonkarahisar’da ve 22 Nisan 2010 tarihinde İstanbul Topkapı Sarayı Aya İrini Kilisesinde sahneye konulan “Gülzâr-ı Ârifan” adlı konser programlarının bir yenisi, Belçika’nın Brüksel şehrinde sanatseverlerle buluşacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Artay Yağcı, Proje Genel Sanat Yönetmeni Öğretim Görevlisi Burhan Kul ve Proje Genel Koordinatörü Öğretim Görevlisi Türker Göksel’den oluşan heyet, 3 -6 Mayıs 2010 tarihleri arasında Brüksel’e ön hazırlık ziyareti gerçekleştirildi. Bu kapsamda ilk olarak Belçika’nın Brüksel Başkonsolosu Mehmet Poroy ziyaret edildi. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu ziyaret sonrasında Konsolosluk yetkililerince şekillendirilen ve Brüksel’de faaliyette bulunan Türk derneklerine yönelik proje merkezli ziyaretler de gerçekleştirildi.
Gurbetçi vatandaşlarımız izleyecek
Afyon Kocatepe Üniversitesi heyeti tarafından yapılan açıklamaya göre, gerçekleştirilen görüşmeler boyunca “Gülzâr-ı Ârifan” adlı konser programlarının Afyonkarahisar ve İstanbul yansımalarına göndermelerde bulunulduğu ve Avrupa’nın başkenti olmasının ötesinde son derece yoğun bir şekilde Afyonkarahisar’lı gurbetçiyi barındıran Brüksel ayağına verdikleri önemi ziyaretler boyunca dile getirdikleri ifade edildi.
Heyet, emeği geçenlere teşekkür etti
Türk toplumunu temsil eden sivil toplum kuruluşların yanı sıra Brüksel’de faaliyetlerini sürdüren iş adamlarından da yakın ilgi gördüklerini belirten proje heyeti, özellikle bu kadar verimli bir ziyaret trafiğini iyi bir şekilde organize edilmesini sağlayan, Brüksel’de faaliyetlerini sürdüren Afyonkarahisar’lı İş adamı Ali Aktan’a, Başkonsolosluk yetkililerine ve büyük desteklerinden ötürü Belçika Diyanet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Halife Keskin’e teşekkürlerini sundular. Ayrıca, gerçekleştirilen seri görüşmeler sonrasında; tasarlanan proje ile ilgili çalışmalara hız verilerek, 2010 yılının Haziran ayının ilk yarısında projenin uygulamaya konulması hususunda görüş birliğine varıldığı da belirtildi.

Bakmadan Geçme