Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Briket ev projesi Afyon’dan katkı bekliyor

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Arslan, İdlip’in imarı için İHH ve Deniz Feneri Derneklerinin İdlip’te yapılacak 50 bin briket ev projelerine 4 briket ev bağışı ile katkı verdiklerini söyledi. Arslan, Afyonkarahisar halkına Briket Ev Projesine katkı verme çağrısında bulundu

 

Memur-Sen İl Temsilciliği, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Bürosunda İl Temsilcisi Mustafa Arslan’ın ev sahipliğinde İHH Derneği İl Temsilcisi Ahmet Ertürk ve Deniz Feneri Derneği İl Temsilcisi Doğan Selçuk’un da katılımıyla “İdlip Briket Ev Projesi” ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Arslan, sendika yöneticilerinin katkılarıyla yapılacak 4 briket evin dekontlarını Ertürk ve Selçuk’a teslim etti.
“AYASOFYA İÇİN MÜCADELE EDENLERDEN
ALLAH RAZI OLSUN”
Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Arslan toplantıda yaptığı konuşmada, Ayasofya Camii’nin ibadete açıldığını, 86 yıllık zulmün sona erdiğini, Ayasofya’nın cami olduğunun hukuken tescil ve teyit edildiğini, tarihin önemli bir dönüm noktasının yaşandığını belirtti. Arslan, “Kurucu Genel Başkanımız Merhum Mehmet Akif İnan’ın ifadelerinde yer bulduğu haliyle ‘Ayasofya bir mimari realite değil, bir idrak mihengidir. Ayasofya, ruhumuza nakşolmuş bir davanın anahtarıdır şimdi.’ Merhum Başbakanımız Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızdan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ruhumuza nakşolan davamızın anahtarı Ayasofya Camii’nin özgürlüğü için mücadele edenlerden ‘Allah razı olsun !’ diyor, bu günleri gösteren Rabbimize hamd ediyor, Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.
“MEMUR-SEN’DEN
4 BRİKET EV BAĞIŞI”
İçeride özlenen, beklenen adımlar atılırken, artık “Adil Bir Dünya” kurma idealine dünden daha yakın olunduğu inancıyla aşkla gayret edilmesi gerektiğinin altını çizen Arslan, “Diyoruz ki ‘Bugün Özgür Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya dünden daha yakınız!’ Bu yönüyle Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Ayasofya’nın dirilişi, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğünün habercisidir.’ sözleri bizim için ayrıca kıymetlidir. Medeniyet değerlerimizi kuşanarak ‘Adil Bir Dünya’ inşa etmenin aşkla bir kez daha milletçe besmelesini çektiğimiz günlerde, mazlumlar için İdlip’in imarında emek ve alın teri döken IHH ve Deniz Feneri Derneğimizin İdlip’te yapılacak 50 bin briket ev projelerine katkılarına önemsiyor, kıymetli buluyoruz. Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciği olarak; sendikamızın şube yöneticilerinin şahsi katkıları ile bugün IHH Afyon Derneğimize 2 adet briket ev, Deniz Feneri Afyon Temsilciliğimize 2 adet briket ev, toplam 4 adet briket ev bağışı ile Memur-Sen’e bağlı sendikalarımızın Afyonkarahisar Şube Yöneticileri olarak destek oluyoruz.” diye konuştu.
“HAYR VE HAK MÜCADELESİNE
KATKI BEKLENİYOR”
“Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube yöneticileri olarak 4 briket evle besmelesini çektiğimiz, üyelerimiz ve hemşerilerimizin dikkat ve duyarlılığına arz ettiğimiz çalışmanın ehemmiyeti büyüktür.” diyen Arslan, “Bizim için aynı zamanda Büyük ve Güçlü Türkiye’ye; ‘Adil Bir Dünya’ kurma idealimize; samimi, hasbi, hesapsız kardeşliğimize; Rabbimizin rızasını umarak yaptığımız bir katkıdır. Başta Memur-Sen üyesi binlerce kardeşimiz olmak üzere, Afyonkarahisarlı tüm hemşerilerimizi, kardeşlerimizi IHH ve Deniz Feneri derneklerimizin hak ve hayır mücadelesine ortak olmaya, katkı sunmaya davet ediyoruz. IHH Afyonkarahisar Temsilcimiz Ahmet Ertürk kardeşime ve Deniz Feneri Derneği Afyonkarahisar Temsilcimiz Doğan Selçuk kardeşime bizlere bu imkânı sundukları için teşekkür ediyor, hak ve hayır mücadelemizde kendilerine Rabbimizden başarılar ve kolaylıklar diliyorum.” şeklinde konuştu.
“BRİKET EV İNSANİ VE
MAHREMİYET İÇİN ÖNEMLİ PROJE”
İHH Derneği İl Temsilcisi Ahmet Ertürk Ayasofya’nın Camii olma kararıyla zincirlerin kırıldığını, Allah’ın izni ve inayetiyle de Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden yolda bir engelin daha kalktığının altını çizdi. Ertürk şöyle konuştu: “Malum olduğu üzere 15 Mart 2011 tarihinde Suriye de iç savaşın başladı. Onuncu yılına yaklaşan bu savaşta savaşın ilk yıllarında doğan çocuklar bugün itibariyle 10 yaşına gelmiş 10 yıldan beri o çocuklar ve dahi o mazlumlar inanın mağdur durumdalar. Kamplarda, İdlip’te, bölgelerdeyiz. İHH olarak çalışmalar noktasında gerek Türkiye içerisinde ve gerekse savaş bölgelerinde ki mağdur kardeşlerimize Ensar olmaya çalışıyoruz. Hasleten öncelikle Memur-Senimize bu Ensar olma vazifesi noktasında her daim bizimle beraber katkılarından dolayı canı gönülden teşekkür ediyoruz. Rabbim hayırlarını kabul eylesin. Afyonkarahisar Temsilciliğine, Memur-Sen’e bağlı Şube Başkanlarımıza ve üyelerimize dün olduğu gibi bugünde her daim bizi yalnız bırakmadıklarından dolayı ümmetin meselesini temel mesele kabul ettiklerinden dolayı temsil etmiş olduğum İHH Teşkilatım adına canı gönülden teşekkür ediyorum. İdlip ve briket ev çalışmamızın ne kadar önemli olduğunu idrak edilmesi için bir mağdurun ifadesini paylaşmak istiyorum. Diyor ki ‘Herşey tamam da Kur’an okurken sırtımı yaslayacağım bir duvar olsaydı çadırda otururken çok zorlanıyorum’ diyen analar var. Mahremiyet ölçüsü içerisinde çadırda tek göz oda içerisinde yaşayanlar var. İnşallah bu noktada briket ev projemiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, İçişleri Bakanlığımızın himayelerinde yapılan bir çalışmadır. Önümüzde ki günlerde inşallah Kurban Bayramını idrak edeceğiz. Rahmet ve merhamet olan kurban hisselerine İHH olarak talibiz.”
“BONKÖR” AFYON’DAN
DESTEK BEKLENİYOR
Deniz Feneri Derneği İl Temsilcisi Doğan Selçuk öncelikle Ayasofya’nın Camii olarak tekrar Müslümanların hizmetine sunulmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Selçuk briket ev projesiyle ilgili sözlerine şöyle devam etti: “Deniz Feneri Derneği olarak Suriye de 2011 yılı Mart ayından beri süre gelen bir iç karışıklıktan itibaren, orada ki milyonlarca mazlumun mağdur olup üzerilerine bomba yağdırılması karda-kışta, soğukta-çamurda, sıcakta 10 yıldır çadırlarda yaşamaya mahkûm edilmeleri malumdur. Tabii ki Türkiye olarak sessiz kalamazdık. Türkiye’nin sivil toplum kuruluşları olarak sessiz kalamazdık. 2011 yılından beri Suriye’de Türkiye’nin insaniyet elini orada ki mazlumlara ulaştırıyoruz. Toplanma amacımız da İçişleri Bakanlığımızın öncülüğünde Suriye de 50 bin adet briket ev yapılması projesine katkıyı kamuoyuyla paylaşma amaçlıdır. Bu evler Türkiye sınırına yakın olacak. Tamamen Suriye topraklarında inşa edilecek. Orada ki mazlumlar kardan, soğuktan, çamurdan, yağmurdan kurtulmuş olacaklar. İnşallah bu 50 bin briket ev bittiğinde Türkiye’ye binlerce aileden dualar gelecek. Temennimiz odur ki Afyonkarahisar halkı bu konuda Suriye’ye yardım götüren sivil toplum kuruluşlarımızı Deniz Fenerimizi, İHH’yı yalnız bırakmaz. Bizler bu evleri kış gelmeden bitirmek ve orada ki mazlumların hizmetine sunmak istiyoruz. O yavrularımızı, o engellilerimizi, o yaşlılarımızı yapılacak briket evlere bir an önce yerleştirme amacındayız. Diliyoruz ki bonkör olan bağışlayan Afyonkarahisar bu konuda bizi yalnız bırakmayacaktır. Rabbim yapılan tüm yardımları ve kurban ibadetleri kabul buyursun.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi