Brezilya'dan gelen anguslar Afyon'da kesilecek

İlk ithal büyükbaş hayvanlar 4 veya 5 Aralık’ta gemiyle Brezilya’dan gelecek ve İzmir, Aydın Afyon’da kesilecek ET ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Kasaplar Federasyonu, Alışveriş Merkezleri Derneği ile yaptıkları sözleşmelere göre ithal edilen büyükbaş hayvanlardan elde edilen kıymanın 18 TL, kuşbaşının ise 20 TL’nin üzerinde satılamayacağını, satan parakendiciye et vermeyeceklerini açıkladı. İthal etlerin [&hellip]

Brezilya’dan gelen anguslar Afyon’da kesilecek

İlk ithal büyükbaş hayvanlar 4 veya 5 Aralık’ta gemiyle Brezilya’dan gelecek ve İzmir, Aydın Afyon’da kesilecek

ET ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Kasaplar Federasyonu, Alışveriş Merkezleri Derneği ile yaptıkları sözleşmelere göre ithal edilen büyükbaş hayvanlardan elde edilen kıymanın 18 TL, kuşbaşının ise 20 TL’nin üzerinde satılamayacağını, satan parakendiciye et vermeyeceklerini açıkladı. İthal etlerin önüne “http://m.kocatepegazetesi.com/”Et ve Balık Kurumu etidir’ ibaresinin mutlaka konulması gerektiğini belirten Ulubaş, İzmir’e 4 Aralık’ta gemiyle Brezilya’dan ithal hayvan geleceğini söyledi. İthal hayvanların kesiminin yapılacağı 3 il arasında Afyonkarahisar da yer alıyor.
Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, kendisinin sürekli ithalat isteyen bir Genel Müdür olmadığını, et ihtalatının Türkiye’de arz-talep dengesinin oturması için yapıldığını söyledi. Sorunların aşılması için ciddi planlamalar yapıldığını belirten Ulubaş, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Sıfır faizli kredi çıktı. İnşallah, bu kredisiyle, besi danasına, ete gelecek destekle süt işletmelerindeki hayvan sayısı artacak. Kendi üreticimiz üretecek, tüketicimiz de tüketecek’ dedi.
Türkiye’de son 4-5 ayda 100 bin büyükbaş ithal hayvanın kesildiğini belirten Ulubaş, padoklarda bekletilen 16 bin büyükbaş hayvanın ise kısa süre sonra kesileceğini söyledi. İzmir’e ilk ithal büyükbaş hayvanların 4 veya 5 Aralık’ta gemiyle Brezilya’dan geleceğini açıklayan Ulubaş, ilk partide 6 bin hayvanın İzmir’e ineceğini, talebe göre 16 Aralık’ta ikinci parti 18 bin büyükbaş hayvanın ise Avustralya’dan geleceğini dile getirdi. Ulubaş bu hayvanların İzmir, Aydın ve Afyon’da kesileceğini açıkladı. Ulubaş, kasaplar ve marketleri ithat etlerden satın almaya davet etti.
Et ve Balık Kurumu’nun 1 kg karkası 12 TL’ye sattığını, kendilerini 10.8 TL’ye aldığını belirten Ulubaş, kesme, soğutma, işçilik masrafları düşünüldüğünde kar etmeden verdiklerini söyledi. Özel sektörün de hayvan ithalatını başarıyla yaptığını belirten Ulubaş, birlikte piyasadaki dengesizliğin kalkması çalışacaklarını söyledi. Özel sektörle birlikte Türkiye’deki sıkıntıyı giderecek, tüketici aleyhine bozulan dengeyi serbest piyasada dengeleyeceklerine inandığını dile getiren Ulubaş, kendi mağazalarında kıymayı 16,5 TL, kuşbaşını 19,5 TL’den sattıklarını, yüzde 19 kar ettiklerini dile getirdi. Özel sektörün masraflarının daha fazla olduğu gerekçesi olduğunu belirten Ulubaş, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Et ve Balık Kurumu olarak Kasaplar Federasyonu ve Alışveriş Merkezleri Derneği’yle sözleşme imzaladık. Bizden aldıkları karkaslardan elde edecekleri kıymayı 18 TL, kuşbaşını ise 20 TL’ye satıyorlar. Bu fiyatların üzerinda satış yapanları uyarıyoruz. Tekrarlanırsa Kurum’da ithal et alamayacaklar. Ayrıca, ithal etlerin önüne (Et ve Balık Kurum etidir) ibaresi yazılı bir etiket koymaları koşulu var. Bunun denetimini de Tarım İl Müdürlükleri ve Kasaplar Federasyonu birlikte denetleyecek’ dedi. Ulubaş, angus, herefot ve simantal ırkı hayvanları ithal ettiklerini, bir avuç dahi fenni yem yemeyen bu hayvaların her türlü kontrolünün de yapılıdığını söyledi. Dünyada risksiz kabul edilen, en hastalıksız kabul edilen ülkelerde ithalat yaptıklarını da dile getirin Ulubaş, tüketicilerin kazançlarına uygun fiyatlarda satılan bu etlerden endişe etmemesini istedi.

Bakmadan Geçme