Afyonlu güreşçi Dünya Şampiyonu oldu

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli olan Fatih Bozkurt, U-23 Dünya Güreş Şampiyonası Grekoromen stil 130 kilogramda Dünya Şampiyonu oldu. U23 Dünya Güreş Şampiyonası grekoromen stil 130 kiloda mücadele eden Afyon Kocatepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü Afyonkarahisar çalışanı olan Fatih Bozkurt final müsabakasında Ukraynalı rakibi Mykhailo Vyshnyvetskyi'yi 9-1 [&hellip]

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli olan Fatih Bozkurt, U-23 Dünya Güreş Şampiyonası Grekoromen stil 130 kilogramda Dünya Şampiyonu oldu.

U23 Dünya Güreş Şampiyonası grekoromen stil 130 kiloda mücadele eden Afyon Kocatepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü Afyonkarahisar çalışanı olan Fatih Bozkurt final müsabakasında Ukraynalı rakibi Mykhailo Vyshnyvetskyi’yi 9-1 yenerek dünya şampiyonu oldu.

Fatih Bozkurt, İspanya’daki organizasyonda eleme turunda Çek rakibi Marcel Albini’yi ve çeyrek finalde Yunan rakibi Nikolaos Ntounias’ı 8-0’lık skorlarla yenerek rahat bir şekilde yarı finale yükseldi.

Yarı finalde de Macar rakibi karşısında 6-1 kazanan Fatih Bozkurt finalde altın madalya için Ukraynalı Mykhailo Vyshnyvetskyi ile karşı karşıya geldi. Diğer turlarda olduğu gibi finaldeki rakibini de rahat bir oyun sonucu 9-1’lik skorla geçen Fatih Bozkurt U23 Dünya Şampiyonu oldu.

Fatih Bozkurt’un kazandığı bu altın madalya, İspanya’da düzenlenen U23 Dünya Güreş Şampiyonası’ndaki ilk altın madalyamız olurken, 2018 yılından itibaren düzenlenen U23 Dünya Güreş Şampiyonalarında elde ettiğimiz ilk altın madalya oldu.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli olan Fatih Bozkurt, U-23 Dünya Güreş Şampiyonası Grekoromen stil 130 kilogramda yarışıyor. Bozkurt yarı finaldeki rakibi Macar Dariusz Vitek’i 6-1 yenerek, finale yükselme başarısı gösterdi. Bozkurt, U-23 Dünya Güreş Şampiyonası finalde ise Ukraynalı Mykhailo Vyshnyvetskyi’nin rakibi ile eşleşti. Bozkurt Ukraynalı rakibini de mağlup ederse Dünya şampiyonu olacak. >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme