Bozdağ: Başkanlık Sistemi, istikrar için şart
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başkanlık Sistemi’nin istikrar ve güçlü iktidar için şart olduğunu belirtti. Bozdağ, Afyonkarahisar’da içki yasağı tartışmaları hakkında da açıklama yaptı Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nın 39'uncu İl Danışma Meclisi toplantısı, eski Et-Balık Kurumu'na ait salonda gerçekleştirildi. İl Danışma Meclisi toplantısına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Sait Açba [&hellip]
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başkanlık Sistemi’nin istikrar ve güçlü iktidar için şart olduğunu belirtti. Bozdağ, Afyonkarahisar’da içki yasağı tartışmaları hakkında da açıklama yaptı
Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın 39’uncu İl Danışma Meclisi toplantısı, eski Et-Balık Kurumu’na ait salonda gerçekleştirildi. İl Danışma Meclisi toplantısına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Sait Açba ve Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ile çok sayıda partili katıldı.
KÖLN’DEKİ YANGIN
İl Danışma Meclisi’nde konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya’nın Stuttgart kentinden sonra Köln kentinde de Türklerin yaşadığı bir apartmanda yangın çıktığını söyledi. Bozdağ, konuyla ilgili olarak Alman ve eyalet hükümetlerini göreve çağırarak, “Bu hadiselerin üzerine Alman ve eyalet hükümetlerinin gitmesi gerekiyor. Bu yangınlar Türklerin evini nasıl tespit ediyorlar? Sadece Türklerin meskun olduğu meskenlerde pürüz oluyor da başka evlerde neden olmuyor? Böyle bir akli melekesi var mı? Alman yetkililerin hemen, nasyonel ırkçı, yer altı örgütü olduğuna ilişkin emare yoktur açıklamasını yapınca 5 dakika sonra, bu veriyi sorgulamak zorundayım. Bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Olan biten hadiseleri dikkatle inceleyin. İdeolojik olarak hareket ederek yapılırsa bu incelemeler son derece yanlış yapılır. Geçmişte, hayatını kaybeden insanların yakınları muhtemel suçlu olarak sorgulandı. Bu tür yangınlar çıktığında kundaklama olabilir mi sorusunu sorun, o çerçevede delilleri değerlendirin. Yangın çıktıktan hemen sonra böyle bir açıklama yapıp kendinizi komik duruma düşürmeyin” dedi.
MAHKEME TARAFSIZLIĞI
17 Nisan’da Almanya’nın Münih kentinde başlayacak olan Nasyonal Sosyalist Yeraltı örgütü davasına 50 Alman basın mensubunun alınacağını, ancak Türk medyasının alınmayacağını hatırlatan Bozdağ, “Bu uygulama Münih Eyalet Mahkeme Başkanının tarafsızlığına gölge düşürmüştür. 17 Nisan’a kadar değişmezse, bu mahkemenin taraf olduğunu düşüneceğiz” ifadelerini kullandı.
TERÖR ORTAK SORUN
Ülke gündemini de değerlendiren Bekir Bozdağ, terörle mücadele “çözüm” adı altında yürütülen çalışmaların, Türkiye için çok önemli olduğunun altını çizdi. Bozdağ, “Terör konusu sadece AK Parti için değil, bütün Türkiye’nin konusu. Tüm bölgelerimizin ortak sorunu. Herkes bu meselenin çözümü noktasında gayret sarf edenlere destek olmak zorundadır. Bu meseleyi partiler üstü değerlendirmemiz lazım. Ne zaman askerlerimiz şehit olsa, bir parti bunu fırsat biliyor. CHP ve MHP öyle. Terör saldırılarını iktidara saldırmak için vesile sayan anlayış hastalıklı bir anlayıştır. Yeni bir süreç başladı. Çözüm süreci başladı. Terör unsurları, Türkiye topraklarının dışına silahlarını bırakarak çıkacak diyoruz. Terör örgütleri militanları, Türkiye’nin dışına çıkacak. Terör örgütü dağılacak bunun neresi kötü? Bunun neresi kötü. İnsanlar silahları bırakıp fikirlerini söylese kıyamet mi kopar. BDP Mecliste başka yerlerde konuşuyor, kıyamet mi kopar. MHP’nin kehanete tutsaydı 18 yaşıma gelene kadar 10 kez bölünürdük. Aklım yetti yeteli bir türkünün nakaratını tekrar edip duruyorlar. Bu zihniyetler iktidar olmuş olsa, Türkiye başka noktalarda olabilir” diye konuştu.
İMRALI İLE NEDEN GÖRÜŞÜLÜYOR?
İmralı görüşmeleri konusunda da MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yüklenen Bozdağ, “Bizim kardeşlerimiz neden şehit oldular? En son Mehmet ben olayım, başka arkadaşım şehit olmasın diye şehit olmadılar mı? Terör biterse şehitlerimiz rahatsız mı olacak? Yeni şehitler gelmezse, şehitlerimiz rahatsız mı olacak? Onlar mana aleminde mutlu ve bahtiyar olacaktır. Bizim mücadelemizi, bizim kardeşlerimiz başarıya ulaştırdı diye mutlu olacaktır. İmralı ile neden görüşülüyor? Terör örgütünü kurmuş, belirli bir yerlere taşımış kişiyi yakalıyorsunuz, yargılıyorsunuz, ceza evinde infazına başlıyorsunuz. Terör de devam ediyor. Size sormazlar mı niye konuşmuyorsunuz demezler mi? Konuşmak değil konuşmamak eksikliktir. Bizim bunu yapmamız normaldir. Terör bitecekse. Dün de görüşmeler vardı. Sayın Bahçelinin döneminde de vardı, başka zamanlarda da vardı. Kanayan, köklü bir sorun çözülecek mi çözülmeyecek mi? Terörle beslenenler bundan rahatsızlar” dedi.
İSTİKRAR İÇİN BAŞKANLIK
Türkiye’nin son 10 yıldır istikrar ile yönetildiğine dikkat çeken Bozdağ, parlamenter sistemin güçlü iktidarı nadir olarak çıkardığını, daha çok güçsüz iktidarlarla karşılaşıldığını kaydetti. Bozdağ, şöyle konuştu: “Türkiye’yi siyasi istikrarı güçlü haline getirecek bir sistem getirmelidir. Parlamenter sistemde sandıkta halk her zaman güçlü iktidar getirmiyor. Güçlü iktidar başkanlık sisteminde doğal sonuç olarak ortaya çıkıyor. Kendi ortaklarının tehdidi altında olan bir iktidar güçlü adımlar atabilir mi. Bir iktidar 280 milletvekili var. 4 tane-5 tane milletvekili var, şu dediklerimizi yapın, yoksa istifa ederim, diyor. Kendi milletvekillerinin tehdidi altındaki iktidara güçlü bir iktidar denilemez. Zayıf bir iktidar olsan, sermaye iktidar değişikliğine gidebilir. İktidar operasyonu yapılıyordu, parlamenter sistem de buna izin veriyordu. Çeteler, başka hukuk dışı oluşumlar, medya memnun olmadığında bunu yapabilir. Parlamenter sistemde hükümetler, halk AK Parti gibi 363 milletvekille operasyon yapmak isteyenlerin gücünün yetmeyecek şekilde iktidara gelmediği zaman hükümetler başkasının kuklası olurlar. Parlamenter sistemin, her türlü gayri ahlaki operasyona açık bir yapısı var. Başkanlık sisteminde böyle bir şey yok. Güçlü iktidar sandıktan çıkıyor, yüzde 50den fazla oy alan parti iktidara geliyor. Güçlü iktidar Türkiye’ye kazandırdı. Siyasi istikrar ve güçlü iktidar gerekiyor. Biz AK Parti için bunu demiyoruz. Türkiye’nin geleceği için, milletimizin ali menfaatleri için güçlü bir Türkiye’nin varlığını devam ettirmesi için güçlü iktidarın şart olduğuna inanıyoruz.”
AK PARTİ’Yİ YIPRATMAK İSTİYORLAR
Afyonkarahisar’daki içki yasağı tartışmalarına da değinen Bozdağ, bu konunun AK Parti’yi yıpratmak için kullanıldığını söyledi. Afyonkarahisar’da kamuya açık alanlarda, camiye yakın yerlerde, şehitliklerde, yol kenarlarında içki içmenin yasaklandığına dikkat çeken Bozdağ, benzer bir uygulamayı yürürlüğe sokan CHP’li Kadıköy Belediyesi’nin gündeme gelmediğine işaret etti. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in İzmir ile ilgili söylediklerinin yanlış anlaşıldığını, İzmir’e dair kötü bir söz söylenmediğini belirten Bozdağ, Cumhuriyet Halk Partisi’ne şu sözlerle yüklendi: “Dini istismar eden CHP zihniyetidir. Gelen çarşaflı hanımlara rozet takarlar, yeri gelir eşarp dağıtırlar, yeri gelir tarikat şeyhiyle gezerler. Yeri gelir, dinle ilgili bir düzenleme yaptığınızda dünyayı size dar ederler. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vazifesini yapmaktan rahatsız olmaktan başka bir şey değildir.”
BARAJLAR İMPARATORU
Konuşmasında Afyonkarahisarlı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan da övgüyle bahseden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Vaktiyle Sayın Süleyman Demirel birkaç baraj yapınca barajlar kralı damgası vurdular. Başka dönemlerde olsa barajlarla ilgili sıfat verebiliyordu. Bize sıfatı Türk milleti ve Afyonkarahisarlılar veriyor. Sayın Eroğlu, Demirel’den çok daha fazla imzası olduğunu biliyoruz. Ona barajlar ve göletler ustası diyelim. İmparatoru diyelim” dedi. (Kocatepe)