Böyle oynayın “Canımızı yiyin”

Hes İlaç Afyonspor ligin 6. haftasında Esenler Erokspor’u evinde konuk ettiği maçta 1-0 mağlup oldu. Afyonspor, oldukça güzel bir oyun çıkardı. Afyonspor’da savunmada oldukça güzel işler çıkaran oyuncular ve kaleci maç sonunda da alkış aldı

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Hes İlaç Afyonspor, ligin 6. haftasında evinde Esenler Erokspor’u konuk etti. Maçın ilk 15 dakikasında topun kontrolü Esenler’de iken savunmada geçilmeyen etten duvar Esenler’in gardının düşmesine neden oldu. İlk yarıda da ikinci yarıda da takımın oyuncuları gösterdikleri performansla ilk kez izleyenleri mutlu etti. Önceki maçlardan uzak çok daha başarılı bir savunma oyunu ortaya çıktı. İlere çoğalma ve final vuruşlarında sıkıntı çeken Afyonspor’da ise teknik heyet çalışmalarını yapacak. İkinci yarıda teknik heyetin ilk değişiklik olan Ergin’in oyundan çıkması oldukça isabetli oldu. İşleyen çarkın tek aksayan dişlisi olduğu halde Ergin çıkarken antrenöre de sinirli bir şekilde serzenişte bulundu. Takımı ligin ikinci maçından bu yana sürekli olarak 10 kişi oynatan Ergin’in Tolga Şanbay’a bu tavrı yanlıştı.

HAKEMLERE DİKKAT

Daha sonra gelen değişikliklerle oyundaki etkisi artarken Esenler, kalesinde Afyonspor golde buldu. Hakemin golü vermeme kararı anlaşılmazken kimi ofsayt dedi, yan hakem bayrak kaldırmadı, kimi elle oynama dedi, el oynamada yoktu. Kimse golün neden verildiğini anlamadı. İlk yarıda ise yan hakemin orta bayrak kaldırmadan orta hakemin ofsayt kararı vermesi tartışılacak konular arasında yer alacak.

SON DAKİKADA YIKILDIK

Maçın son dakikasında kalesinde golü gören Afyonspor, rakibine 1-0 mağlup oldu. 90+6. dakikada Alperen Karaman ile golü bulan Esenler Erokspor, maçı 1-0 kazandı.

Afyonspor kaybettiği maçtan sonra 5 puanla 12. sıraya gerilerken Esenler Erokspor ise 15 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

Afyonspor bu hafta sonunu bay geçecek. 14 Ekim’de ise Diyarbekirspor A.Ş.’ye konuk olarak lige kaldığı  yerden devam edecek.

Bakmadan Geçme