Bosna-Hersek’e Gitmek İçin Vize Lazım Mı?

Yurtdışına gitmek isteyen kişiler vize ve pasaport araştırması yaprak hangi ülkelerin vize istediğini araştırıyor. Bu noktada, Bosna Hersek'in vize isteyip, istemediği de araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Kültür ve medeniyetin geçiş noktası olan Bosna-Hersek, vize istiyor mu? Detaylar haberimizde…

Bosna Hersek’e seyahat etmek için neler yapmanız gerektiğini sizler için araştırdık.

BOSNA-HERSEK’E GİTMEK İÇİN VİZE LAZIM MI?

Tarihi ve doğal zenginliklerini medeniyetle buluşturan bir ülke olan Bosna Hersek dünyanın önemli turizm noktalarından bir tanesidir. Her yıl dünyanın her yerinden binlerce turist, Bosna Hersek’in güzelliklerini görmek için oraya seyahat etmektedir. Türkiye’den oraya seyahat etmek isteyen binlerce kişi ise, Bosna Hersek’in Türk vatandaşlarından vize isteyip istemediğini merak etmekte. Bazı ülkeler bazı ülkelerden vize isterken, bazı ülkeler vize istememektedir. Bosna Hersek, Türkiye’den vize istemeyen ülkeler arasında yer almaktadır. Ancak seyahat etmek isteyen kişilerin pasaportu olması gerekmektedir.

Türkiye’den Bosna Hersek’e umuma mahsus pasaport ve kimlik ile 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla seyahat edilebilmektedir. Fakat 90 günden fazla konaklayacak kişilerin vize alması zorunlu tutulmaktadır.

Bakmadan Geçme