Boş lafı bırak, 'Yalaka basın'ı açıkla

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün geçen hafta Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları ile ilgili sarf ettiği sözlere, Abdioğulları'ndan yanıt geldi. Abdioğulları, Görgöz'ün 'yalaka basın' sözünden kimi ve hangi kurumları kastettiğini açık bir şekilde söylemesini istedi Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün Karahisar Tv'nin canlı yayında 'Yalaka basının Afyonkarahisar'da da olduğu' [&hellip]

Boş lafı bırak, “Yalaka basın”ı açıkla

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün geçen hafta Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları ile ilgili sarf ettiği sözlere, Abdioğulları’ndan yanıt geldi. Abdioğulları, Görgöz’ün “yalaka basın” sözünden kimi ve hangi kurumları kastettiğini açık bir şekilde söylemesini istedi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün Karahisar Tv’nin canlı yayında “Yalaka basının Afyonkarahisar’da da olduğu” yönündeki açıklamasından sonra basın camiası ve Görgöz, yine açıklamalarla birbirilerine yanıt veriyor. Görgöz’ün “yalaka basın” nitelemesinin ardından Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, Görgöz’ü “aklıselim”e davet etmişti. Bunun üzerine CHP İl Başkanı Görgöz, bir basın toplantısı düzenleyerek “yalaka basın” nitelemesini sürdürmüş, ayrıca Abdioğulları’nın özel yaşantısıyla ilgili bir duyumunu kamuoyuyla paylaşmıştı. AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları, Görgöz’ün bu iddiasına kısa bir şekilde cevap verdi. Abdioğulları, “CHP İl Başkanı Sayın Yalçın Görgöz’ün şahsıma yönelik suçlamalarının ardından açıklamada bulunmak lüzumu hasıl olmuştur. Sayın İl Başkanı telaffuz etmiş olduğu, ‘yalaka basın’ açıklamasının ardında durmak yerine şahsi suçlamalarla, şehrin gündemi ile ilgisi olmayan, dedikodu niteliğindeki sözlerle durumu geçiştirmeye çalışmaktadır. Burada maksat insanların nereye gidip, ne yediği, ne içtiği değil son derece ciddi bir suçlamanın gereğini yapmaktır. Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği bir meslek örgütü olarak tüm meslektaşlarının zan altında kalmasını önlemek amacıyla Sayın İl Başkanını somut açıklamada bulunmaya davet etmiştir” dedi.
“HATAMIZ VARSA
ÖZÜR DİLERİZ”
Kamuoyuna yansıtılan durumu “kimseye fayda sağlamayacak dedikodu” olarak tanımlayan Abdioğulları, Görgöz’ün “yalaka basın” nitelemesini temellendirmesi gerektiğini söyledi. Abdioğulları, şöyle devam etti:
“Kimseye bir fayda sağlamayacak olan dedikoduları bir kenara bırakarak düzeyli siyasetin, inanılırlığın gereğini yerine getirerek ‘yalaka basın’ iftirasını somut bir şekilde örneklendirmesi gerekmektedir. Sayın Başkan bu cesareti göstermediği müddetçe yaptığı açıklamalar hem bizim, hem de kamuoyunun nezdinde ‘içi boş sözler’ olarak nitelendirilmeye devam edecektir. Her ne kadar bir hata olduğuna inanmasak da bizler hata yaptığında özür dilemesini becerebilen kişileriz. Sayın Başkan da ya ‘yalaka basın’ sözünü gereğini yapmalı ya da yanlışından dönerek özür dilemesini bilmelidir. Şahsımla ilgili her türlü hesabı vermeye hazır olduğumu bir kez daha beyan ederken, camiamızı ilgilendiren bir konunun mecrasından saptırılarak ‘yedi içti’ boyutuna indirgenmesi ve gündemin boş işlerle meşgul edilmesi nedeniyle tüm Afyonkarahisarlıların affına sığınıyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme