Borcu olan SGK' ya koştu!

Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olan vatandaşlar torba yasa ile kendilerine tanınan fırsatı kaçırmamak için SGK İl Müdürlüğü'ne akın ettiler. Daha şimdiden başvuruların 5 bini geçtiği ve önümüzdeki günlerde yoğunluğun daha da artmasının beklendiği bildirildi Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kerim Aslan'ın SGK borçlarının yapılandırılmasına yönelik açıklamalarının ardından yasadan yararlanmak isteyen vatandaşlar SGK'ya akın ederken şimdiden [&hellip]

Borcu olan SGK’ ya koştu!

Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olan vatandaşlar torba yasa ile kendilerine tanınan fırsatı kaçırmamak için SGK İl Müdürlüğü’ne akın ettiler. Daha şimdiden başvuruların 5 bini geçtiği ve önümüzdeki günlerde yoğunluğun daha da artmasının beklendiği bildirildi

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kerim Aslan’ın SGK borçlarının yapılandırılmasına yönelik açıklamalarının ardından yasadan yararlanmak isteyen vatandaşlar SGK’ya akın ederken şimdiden başvuru sayısının 5 bini geçtiği öğrenildi.
En fazla başvuru Bağkur’lulardan
Edinilen bilgilere göre; torba kanun olarak ta adlandırılan ve içerisinde SGK borçlarının yapılandırılmasını kapsayan maddelerinde bulunduğu yasayla ilgili müracaatlarda 4/b sigortalıları yani BAĞKUR borçluları başı çekiyor. Primlerin gecikme zammı ve faizlerinin tamamen silindiği ve sadece anapara ile TEFE/ÜFE tutarlarının hesaplanarak yapılandırıldığı 3 bine yakın başvurunun 1450’lik kısmını BAĞKUR tarım sigortalıları ve yaklaşık 1550’lik kısmını da esnaflar oluşturuyor. Bunun yanında şu ana kadar 1500 civarında işveren, 250 civarında emekli ve yaklaşık 250 civarında isteğe bağlı ve tarım sigortalı da yasadan yararlanmak için dilekçesini kuruma ulaştırdı.
Yapılandırma için personel seferber edildi
Başvuruların durumu ve yapılan işlemlerle ilgili görüşlerini açıklayan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kerim Aslan ise, vatandaşın yapılandırmaya ilgisinden oldukça memnun olduklarını ve önümüzdeki günlerde yoğunluğun daha da artacağını öngördüklerini söyledi. İl Müdürü Aslan, yoğunluğu azaltma ve işlemlerin bir an önce sonuçlandırılması amacıyla Kurum Başkanlığının da talimatları çerçevesinde birçok düzenlemeye gittiklerini ve personelin fazla mesaiye gelmelerinin sağlanması ile yapılandırmada görevli personel sayısının artırılmasının da bunlardan sadece birkaçı olduğunu ifade etti.
Son gün 2 Mayıs 2011
İl Müdürü Kerim Aslan, Cumhuriyet tarihinin belki de en önemli fırsatlarından birisi olarak gördüğü SGK borçlarının yapılandırılması uygulamasının, 02 Mayıs 2011 tarihine kadar süreceğini de hatırlatarak ilimizdeki basın kuruluşlarından desteklerini sürdürmelerini istedi.

Bakmadan Geçme