• Haberler
  • Genel
  • Bolvadin’in Kurtuluşu'nun 91. Yıldönümü törenlerle kutlandı

Bolvadin’in Kurtuluşu'nun 91. Yıldönümü törenlerle kutlandı

Afyonkarahisar’ın Bolvadin'in İlçesisinin Düşman İşgalinden kurtuluşunun 91. Yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı İlçe Hükümet Konağı önündeki Atatürk Büstüne çelenk konulmasıyla başlayan törenler, daha sonra Şehitlik'teki program ile devam etti. Buradaki programda İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı tarafından saygı atışı yapıldıktan sonra İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan şehitler için dua okudu.Şehitlik proğramından sonra Belediyeye gelerek, Başkan Nazmiye Kılçık'ı ziyaret [&hellip]

Bolvadin'in Kurtuluşu’nun 91. Yıldönümü törenlerle kutlandı

Afyonkarahisar’ın Bolvadin’in İlçesisinin Düşman İşgalinden kurtuluşunun 91. Yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı

İlçe Hükümet Konağı önündeki Atatürk Büstüne çelenk konulmasıyla başlayan törenler, daha sonra Şehitlik’teki program ile devam etti. Buradaki programda İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı tarafından saygı atışı yapıldıktan sonra İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan şehitler için dua okudu.
Şehitlik proğramından sonra Belediyeye gelerek, Başkan Nazmiye Kılçık’ı ziyaret eden protokol üyeleri buradan tören alanına geçti. Tören alanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık yaptı.
“Geçmişte Anadolu’yu masa üstünde bölüşenler, dün nasıl derslerini aldılarsa bugün de alacakladır” diyen Kılçık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Emperyalist güçler, bitkin düşmüş, yoklukla boğuşan ve her tarafı işgal edilmiş olan türkiye üzerinde hesaplar peşine düşmüşler, anadoluyu masa üzerinde bölüşerek, yeni bir dünya kurmanın hesabını yapmışlardır. Ancak onların hayal ettiği dünyada Türk milletine hayat hakkı yoktur. Fakat onlar bu halkın bağımsızlık uğruna neler yapabileceğini, yokluktan yeniden şahlanabileceğini hayal bile edememişlerdir. Her köşesinden bir kahraman yaratan bu millet, Tarsuslu Kara Fatma, Adana’dan Tayyar Rahmiye , Bitlis’ten erkek elbisesi giyerek savaşa katılan defterdarın hanımı, Fransızlara yanlış yol gösteren Çukurovalı Hatice, Kocayayla’da savaşarak başından vurulup şehit olan Gördesli Hatice, iki oğlunu şehit verip kendisi gazi olan İzmirli Ayşe hanım ve Kurtuluş Savaşının yiğit kadını Halide Edip gibi yüreği Türkçe atan kadınlarıyla tarihinin en önemli savaşını kazanarak, bağımsızlık bayrağını burçlara dikmiştir. 91 sene önce dönemin en üstün silahlarıyla Anadolu’ya saldıranlar bugün araçlarını ve planlarını değiştirerek yine emperyalizmin acımasız oyunlarını hem topraklarımızda, hem bölgemizde sahneye koymaktadır. Biliyoruz ki onların emelleri sona ermez. Hatta iştahları o kadar kabarıktır ki, arzularını gerçekleştirmek için insani duygulardan uzak, acımasız ve insafsız bir şekilde göz diktikleri topraklara kan ekmekten usanmazlar. Bölgemize bir göz gezdirin. Bilhassa güney ve güneydoğuda bulunan komşu ülkeler bitmek bilmeyen huzursuzluk ve iç savaşlarla kaynamakta, her gün yüzlerce insan hayatlarını kaybetmekte, kadınlar baskı ve zulüm altında, çocukların minik bedenleri toprağa düşmektedir. Böyle bir ortamda bütünlüğünü korumak, topraklarını muhafaza etmek ve içerisindeki bin yıllık kardeşliği yaşatmak zorunda olan Türkiye; artık çağın gereği olan mücadele şeklini kendine şiar edinmek zorundadır.”
Tören öğrenciler tarafından okunan şiirlerle son buldu. Programlara MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP İl Başkanı Aziz Aslan, Belde Belediye Başkanları, Vatandaşlar, Öğrenciler ve siyasi partilerin ilçe başkanları katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme