'Bolvadin'e söz verilen yatırımlar yapılmıyor'

Milliyetçi Hareket Partisi Bolvadin İlçe Teşkilatı, Bolvadin'de yatırımların hasır altı edildiğini iddia eden bir açıklama yayınladı. MHP Bolvadin İlçe Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada 'Bolvadin'e seçim öncesinde vaat edilen büyük yatırımlar AKP ilçe teşkilatı ve AKP'li belediye tarafından ya hasır altı ediliyor ya da unutturulmaya çalışılıyor. Bolvadin'de rutin olarak yapılması gereken önemsiz hizmetler bile bayram havasında karşılanıyor” [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi Bolvadin İlçe Teşkilatı, Bolvadin’de yatırımların hasır altı edildiğini iddia eden bir açıklama yayınladı. MHP Bolvadin İlçe Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada “Bolvadin’e seçim öncesinde vaat edilen büyük yatırımlar AKP ilçe teşkilatı ve AKP’li belediye tarafından ya hasır altı ediliyor ya da unutturulmaya çalışılıyor. Bolvadin’de rutin olarak yapılması gereken önemsiz hizmetler bile bayram havasında karşılanıyor” denildi.
İLÇEDE NÜFUS
AZALDI
Bolvadin’in nüfusunun son dönemde azaldığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“80 binin üzerinde yaşayan nüfusu olan Bolvadin de yaşayan yerleşik nüfus 31 bin küsur. Artık elit kesim Bolvadin de yaşamıyor. hayat standardı yüksek, maaşı dolgun memur kesimi de Bolvadin’in yaşanılacak bir şehir olmadığının farkında. Bolvadin’i yönetiyorlar ama Bolvadin de yerleşik bir hayat düşünmüyorlar,orta gelir grubuna ait kesim Bolvadin den başka yerlerde yaşamanın maliyetine katlanamadığı için mecburi ikamet adresi olarak Bolvadin’i kullanıyor. Sosyal yardımlarla geçinemeyen alt kesim aş, iş ve ekmek bulamadığından zaten Bolvadin i terk etti. Kalanlar gideceği yeri ayarlama telaşında kısaca sözün özeti Bolvadin hiç bir kesime gelecek vaat etmiyor. İmar düzenlenmeye çalışılıyor ama istihdam düşünülmüyor sadece Belediye ve Bolgisyan istihdam konusunda arpalık olarak kullanılmaya çalışılıyor. Belediye bir kaç imar düzenlemesi, yolların asfaltlanması ile günü kurtarmaya çalışıyor.”
BOLGİYSAN SORUSU
Bolvadin Belediyesi’nin şirketi Bolgiysan’a ilişkin de bazı iddiaları gündeme getiren MHP İlçe Teşkilatı’nın açıklamasında, “Zamanında arpalıklar olarak görülen işçi, memur konusunda sürekli eleştirilen Belediye ve Bolgiysan A.Ş. 316 kişilik işçi kadrosuyla sağlıklı yönetiliyor mu CEO’nun görevi aldığı maaş, belediye başkanın aldığı maaş, Bolgiysan A.Ş.’deki müdürlerin aldığı maaşlar yaptıkları işlerle orantılı yürüyor mu? Temizlik konusunda kaplıcamızın; Personelin çoğaltılmasına rağmen içler acısı durum var. Bolgiysan’a istihdam edilen personel seçiminde de hangi kriterlerin gözetildiği de tam bir muamma. Hizmet konusunda Bolvadin kelimenin tam manasıyla hadım edilmiş durumda. Eski olan ve yine hadım olarak bırakılmaya mahrum olan Bolvadin AKP iktidarının eseridir. Hizmet alınımında hala yüzeysel ve sanal yürüyen işlerin kahramanları ortalıkta cirit atıyor. Kangren olmuş bir Bolvadin ekonomisinin kronik sorunları ise hala hasır altı ediliyor” denildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme