• Haberler
  • Genel
  • Bolvadin'e MOBESE sistemi kurulacak – Kocatepe Gazetesi

Bolvadin'e MOBESE sistemi kurulacak – Kocatepe Gazetesi

İl Genel Meclisi'nin iki AK Partili üyeleri Ömer Dayı ile Yener Sevim, Bolvadin'e MOBESE sistemi kurulacağını aktardı İl Genel Meclisi'nin AK Partili üyeleri Ömer Dayı ile Yener Sevim, İl Genel Meclisi'nin Bolvadin'de yapacağı hizmetler hakkında açıklama yaptı. Dayı ve Sevim, 'İlçemize MOBESE sistemi kurulması için Emniyet Genel Müdürlüğü, İl Özel idaresi ve yerel imkanlardan 550 [&hellip]

Bolvadin’e MOBESE sistemi kurulacak

İl Genel Meclisi’nin iki AK Partili üyeleri Ömer Dayı ile Yener Sevim, Bolvadin’e MOBESE sistemi kurulacağını aktardı

İl Genel Meclisi’nin AK Partili üyeleri Ömer Dayı ile Yener Sevim, İl Genel Meclisi’nin Bolvadin’de yapacağı hizmetler hakkında açıklama yaptı. Dayı ve Sevim, “İlçemize MOBESE sistemi kurulması için Emniyet Genel Müdürlüğü, İl Özel idaresi ve yerel imkanlardan 550 bin lira ödenek temin edildi. Kaymakamlığımız 27 Mart 2014 tarihinde MOBESE sistemi için ihale kararı almıştı. İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni bir teknik şartname çalışması yapılması talebi üzerine ,ihale iptal edildi. Şu anda Kaymakam-lığımız, Emniyet Müdürlüğümüz ve Bele-diyemiz MOBESE sisteminin hangi teknik şartlarda olması ve hangi sistemin uygulanacağı konusu üzerinde çalışıyor. Yürü-tülen çalışmanın sonuçlanmasından sonra kaymakamlığımızca ihalesi yapılacaktır” diye konuştu.
SU VE EĞİTİM
HİZMETLERİNE AĞIRLIK VERİLDİ
Dayı ve Sevim’in açıklamaları şöyle devam etti: “Başta Dişli – Özburun beldeleri arası olmak üzere köy ve beldelerimizde 20 kilometre asfalt yol yapıldı. Belediyeleri kapanan Kemerkaya ve B. Karabağ’da 17 bin metrekare olmak üzere toplam 30 bin metrekare parke taşı döşendi. Taşağıl Mahallesi 100. Yıl ilköğretim okulu tamamlandı. 8 derslik Kurucaova İlköğretim Okulu ve 6 derslik Dibevler İlköğretim Okulu yapılarak eğitime açıldı. 1 trilyonluk İmam Hatip Orta Okulu ödeneği tahsis edildi Milli Eğitim Müdürlüğümüz ihale çalışması yapıyor. Ortakarabağ, Dereka-rabağ, Dibevler başta olmak üzere tüm kasaba ve köylerimizde stabilize yol çalışmaları yapıldı. Korukırı mevkiinden Karayokuş köyümüz su deposuna 5 km’lik isale hattı döşendi. Kemerkaya beldemizde ilave su ihtiyaçlarını karşılamak için sondaj, terfi hattı, isale hattı ve yeni su deposu ihalesi yapıldı. Yörükkaracaören köyümüzde sondaj çalışması yapılarak yeni kuyu kazandırıldı.”
2015’TE DE YATIRIM YAPILACAK
İl Genel Meclisi’nin 2015’te de yatırımlara devam edeceğini aktaran Ömer Dayı ile Yener Sevim, “İl Genel Meclisi üyeleri 2015 yılı yatırım programına alınan ve yapılacak olan hizmetleri de anlattılar: “12 derslik Atatürk ilköğretim okulu yapılması, 20 kilometre asfalt döşenmesi, köylerde ve okullarda harcanmak üzere kaymakamlığa 1 milyon 149 bin ödenek aktarılması, B. Karabağ içme suyu şebekesi ve foseptik yapılması, Kurucaova sondaj, ilave depo ve içme suyu tesisatı, Kutlu Köyü içme suyu tesisatı yenilenmesi, Güneyköy içme suyu tesisatı, Derekarabağ içme suyu yenilenmesi, Kemerkaya 1.5 km kanalizasyon yapımı Dişli-Kurucaova, Özburun-Bayat, Dişli- Kırıkminare- Harlak arası stabilize yapılması.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme