• Haberler
  • Genel
  • Bolvadin'e AK Parti desteği – Kocatepe Gazetesi

Bolvadin'e AK Parti desteği – Kocatepe Gazetesi

AK Parti Bolvadin İlçe Başkanı Halil İbrahim Sevim, Bolvadin'e AK Parti iktidarlarında birçok hizmet geldiğini belirtti AK Parti Bolvadin İlçe Başkanı Halil İbrahim Sevim ve beraberindeki heyet İlçeye yatırım, hizmetlerin hızla ilerlemesi ve sorunların çözümü için görüşmeler yapmak üzere Ankara'ya gitti. Heyet ilk ziyaretini Adalet Bakanlığı'na yaptı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, heyeti makamında kabul etti. [&hellip]

Bolvadin’e AK Parti desteği

AK Parti Bolvadin İlçe Başkanı Halil İbrahim Sevim, Bolvadin’e AK Parti iktidarlarında birçok hizmet geldiğini belirtti

AK Parti Bolvadin İlçe Başkanı Halil İbrahim Sevim ve beraberindeki heyet İlçeye yatırım, hizmetlerin hızla ilerlemesi ve sorunların çözümü için görüşmeler yapmak üzere Ankara’ya gitti. Heyet ilk ziyaretini Adalet Bakanlığı’na yaptı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, heyeti makamında kabul etti. Bolvadin halkının seçimlerde vermiş oldukları desteğin altını çizen Bolvadin AK Parti İlçe Başkanı Sevim, “Sayın Bakanım. Şu andaki adliye binamız ihtiyaca cevap vermiyor. Bolvadin’imize Osmanlı mimarisinde modern bir Adliye Sarayı istiyoruz.Cezaevi yapımı hususunda yardımlarınızı talep ediyoruz” dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da “Yeni adliye binasının projesi tamamlandıktan sonra ivedilikle inşaat ihalesini yapacağız. Bolvadin’e yakışır bir adliye sarayı olacak. Yeni adliye sarayı ilçenize hayırlı olsun.Cezaevinin yapılacağı arazi ile ilgili zemin etüd çalışmaları devam etmektedir” diye konuştu.
EĞİTİMDE ATILIM YAPILIYOR
Heyetin ikinci durağı Milli Eğitim Bakanlığına oldu. Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile makamında görüşme yapıldı.
Bolvadin’in acil İmam Hatip Orta Okulu’na ihtiyacı olduğunu belirten Bolvadin Ak Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Sevim, “İmam Hatip okulları eski ihtişamlı günlerine tekrar kavuştu. Şu andaki binalar yeterli olmuyor. Yine Endüstri Meslek Lisesi’ne bina ihtiyacımız bulunmaktadır. İlçemizdeki öğretmen eksikliğimizi giderilmesini ve Bolvadin’in sınav merkezi olmasını sizlerden talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. Öğretmen eksiklerinin tamamlanması ve sınav merkezi talepleri için gerekli işlemleri başlatacağını ifade eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, “18 derslik ve maliyeti 7,5 Milyon olan Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lise binası ihale hazırlığı tamamlanmak üzeredir. 12 derslik ve 1 Milyon maliyeti olacak İmam Hatip Ortaokulu ile 12 derslik ve 1 Milyon maliyeti olacak Atatürk İlkokulu yakın zamanda ihaleye çıkartılacaktır” diye konuştu.
DEVLET SU İŞLERİ ÇALIŞIYOR
DSİ Genel Müdürlüğü’ne giden AK Parti heyeti DSİ Genel Müdürü, Bolvadinli Akif Özkaldı ile makamında görüştü. Bolvadin AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Sevim, “İlçemize kazandırılan bu yatırımlardan dolayı Bakanımız Veysel Eroğlu ve şahsınıza çok teşekkür ederim. Kemerkaya göleti tamamlandığında 4290 dekar, Yörükkaracaören Taşlıdere göleti tamamlandığında 250 dekar arazi daha sizlerin sayesinde sulanabilir hale gelecektir.Dişli beldemize gölet ve merkez sulama sahalarını genişletme talebini sizlere iletiyoruz. Belediyemize yıllık 120 bin TL elektrik masrafı ile yeraltından çıkarılan, içime elverişli olmayan içme suyuna son vermek adına yapılan içme suyu projesini hızlı bir şekilde faaliyete geçirilmesini talep ediyorum” dedi.
2003 yılından günümüze kadar ve inşaatı devam eden işler dahil olmak üzere DSİ tarafından Bolvadin’e 49 milyon 221 bin 700 lira yatırım yapıldığını söyleyen DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, “15 Milyon Metreküp depolama hacmine sahip olacak Çay barajı, yılda 7,94 Milyon Metreküp içmesuyu temin edilecektir.
Bolvadin ve Çay ilçeleri ile Dişli ve Özburun beldelerinin 2045 yılına kadar içme ve kullanma suyu, bu barajdan karşılanacaktır. Bu sayede Bolvadin memba içme suyuna kavuşacaktır. Talepte bulunduğunuz gölet ve sulama sahaları için planlamalarını yapalım” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme