Bolvadin’e 16 derslikli Fen Lisesi yapılacak

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde hayırsever İşadamı Ceylan Emet tarafından Ayfer-Ceylan Emet Fen Lisesi yaptırılacak. Fen Lisesi’nin imza protokolü Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun makamında imzalandı. Vali Balkanlıoğlu, okul yaptırmanın hayırlı bir iş olduğunu belirtirken İşadamı Ceylan Emet de Bolvadin’in göç alması için çaba sarf ettiklerini vurguladı Bolvadin’de 16 dersliği, 2 Bilim Danışma Odası olan ve 2 milyon liralık [&hellip]

Bolvadin'e 16 derslikli Fen Lisesi yapılacak

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde hayırsever İşadamı Ceylan Emet tarafından Ayfer-Ceylan Emet Fen Lisesi yaptırılacak. Fen Lisesi’nin imza protokolü Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun makamında imzalandı. Vali Balkanlıoğlu, okul yaptırmanın hayırlı bir iş olduğunu belirtirken İşadamı Ceylan Emet de Bolvadin’in göç alması için çaba sarf ettiklerini vurguladı

Bolvadin’de 16 dersliği, 2 Bilim Danışma Odası olan ve 2 milyon liralık bir bütçeyi aşacak Fen Lisesi yaptırılacak. Bolvadinli hayırsever İşadamı Ceylan Emet’in yaptıracağı okula Ayfer-Ceylan Emet Fen Lisesi ismi verilecek. Okulun, 2 sene içinde bitirilmesi öngörülüyor.
En hayırlı iş
Bolvadin’de inşa edilecek Ayfer-Ceylan Emet Fen Lisesi için Afyonkarahisar Valiliği’nde protokol töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Bolvadin için hayırların en büyüğü yapılıyor. Hayır hasenatın en hayırlısı, insana yapılan hayırdır. İnsana yapılan hayırın en makbulü de eğitime yapılan hayırdır. Biz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım yapıyoruz, ertesi ay yine aç ve muhtaç bu insanlar. Bu insanlara iyi bir eğitim verebilsek, iyi bir meslek edinseler, hem ailelerine hem de vatana millete faydası olacak” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ise Ceylan Emet’le 3’üncü protokole imza attıklarını kaydetti.
Bolvadin’in göç alması için
Hayırsever İşadamı Ceylan Emet ise Fen Lisesi ile birlikte Bolvadin’in göç almasını istediğini vurgulayarak şöyle konuştu:
“Afyonkarahisar’ın büyük ilçelerinden olan Bolvadin son 10 yıldır 10 bin nüfus göç vermiştir. Bundan dolayı, biz göç almak için Fen Lisesi yapalım, dışarıdan talebelerimiz gelsin diye buna teşebbüs ettik. Ben eğitim camiasına destek veren bir hemşehrinizim. Afyonu ve ilçemi çok seviyorum.”
Törende Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve Hayırsever İş adamı Ceylan Emet protokolü imzalayarak, Ayfer-Ceylan Emet Fen Lisesinin önce Bolvadin’e, sonra Afyonkarahisar’a ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme