Bolvadin'de Yörükzade anıldı – Kocatepe Gazetesi

Alaca Caminde sabah namazıyla başlayan anma programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp dualarla devam etti.PROGRAMİÇERİĞİ ZENGİNKatılımcılara yöresel keşkek ikramının ardından Yörükzade Medresesinde Eğitimci Yazar Cihad Demirci 'Haseniyye Medresesi' konulu sunumunu yaptı. Yörükzade Ahmet Fevzi Efendinin kabir ziyaretinde dualar edildi. Bolvadin Belediye Salonu'nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Yörükzade Ahmet Fevzi Efendinin oğlu H. Hilmi Özdemir yaptı.  [&hellip]

Alaca Caminde sabah namazıyla başlayan anma programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp dualarla devam etti.
PROGRAM
İÇERİĞİ ZENGİN
Katılımcılara yöresel keşkek ikramının ardından Yörükzade Medresesinde Eğitimci Yazar Cihad Demirci “Haseniyye Medresesi” konulu sunumunu yaptı. Yörükzade Ahmet Fevzi Efendinin kabir ziyaretinde dualar edildi. Bolvadin Belediye Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Yörükzade Ahmet Fevzi Efendinin oğlu H. Hilmi Özdemir yaptı.  Yörükzade Ahmet Fevzi Efendinin en büyük torunu Hikmet Özdemir anılarını anlattı. Yardımcı. Doç. Dr. Necdet Yılmaz “Zorlu Bir Dönemin Sebatlı İnsanı Yörükzade Ahmet Efendi” başlığında konferans verdi.
ETKİNLİKTE KİTAP TA DAĞITILDI
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, şehrin manevi mimarlarına her zaman sahip çıktığını belirterek bu yönüyle gelecek kuşaklara sözkonusu şahsiyetlerin daha iyi anlatımı için çaba sarf edildiğini söyledi. Özkaya, “Yaşadıkları yüzyılda topluma önder olmuş bu şahsiyetlerin hayatını yaşam biçimlerini iyi okuyup inceleyerek, kedimize ders çıkartmamız gerekir” dedi. Anma programının devamında; Alaca Caminde Tasavvuf Tarihi Uzmanı Fatih Yıldız “Bir Müderris Vaiz ve İmam olarak Yörükzade” konulu vaaz etti. Öğle namazı sonrası ikramların yapılmasıyla anma programı tamamlandı. Bolvadin Belediyesince  “Bolvadinli Bir Âlim ve Arif: Yörükzade Ahmet Fevzi Efendi” isimli kitap dağıtıldı. Anma etkinliğine; AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, protokol mensupları ve Bolvadin halkı katıldı.

Bakmadan Geçme