Bolvadin'de sel afetinin yaraları sarılıyor

Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, önceki gün akşam saatlerinde ilçede yaşanan sel afeti hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgi verdi.ÇEVRE İLÇELER DESTEK VERDİBelediye Başkanı Fatih Kayacan, 7 Ağustos 2018 Salı akşamı Bolvadin ilçesinde son 50 yılda, en yoğun yağış alan 15 dakika sonucu sel afetinin meydana geldiğini kaydetti.Kayacan şöyle konuştu: '15 dakikalık sürede metrekareye 39-40 kilogram [&hellip]

Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, önceki gün akşam saatlerinde ilçede yaşanan sel afeti hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgi verdi.
ÇEVRE İLÇELER DESTEK VERDİ
Belediye Başkanı Fatih Kayacan, 7 Ağustos 2018 Salı akşamı Bolvadin ilçesinde son 50 yılda, en yoğun yağış alan 15 dakika sonucu sel afetinin meydana geldiğini kaydetti.
Kayacan şöyle konuştu: “15 dakikalık sürede metrekareye 39-40 kilogram yağış düştü. Çok yoğun bir yağış gerçekleşti. Kuzu dişi diye tabir ettiğimiz dolu yağışı meydana geldi. Ciddi bir şekilde su baskınlarına muhatap olduk. Takdir edilir ki böylesi yoğun bir yağış hiçbir alt yapı ile öngörülebilen bir durum değildir. Bu bağlamda da sıkıntılara muhatap olduk. Tabii biz Belediye olarak anında çevre ilçelerimizden ve AFAD İl Müdürlüğü’nden destek noktasındaki taleplerimizin gereğini sağ olsunlar yerine getirdiler. Çevre ilçelerimizden; Çobanlar Belediye Başkanımız Salih Alaka, Emirdağ Belediye Başkanımız Uğur Serdar Kargın, Çay Belediye Başkanımız Hüseyin Çağrı olmak üzere İl Özel İdaremizin ilgilileri, yetkilileri çok yoğun bir gayretle bizlere desteğe geldiler.”
HAMD OLSUN CAN KAYBI YOK
Yaklaşık olarak 24 ekiple gece saat 00:00 sularında Bolvadin ilçesinde su baskını yaşanan tüm ev, bina ve yapılara ulaşılarak tahliye çalışmalarının tamamlandığını belirten Kayacan şunları söyledi: “Maalesef çiftçilerimizin ciddi zararları var. Telef olan küçükbaş hayvanlar var. Bunlarla ilgili zarar tespit çalışmaları bir taraftan Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nce yürütülüyor. Elhamdülillah şu anda olağanüstü bir durum yok. Afetzede vatandaşlarımızın eşya vb. maddi hasarları var. Çok şükür can kaybımız yok. Devlet herşeyi ile vatandaşımızın yanında. Şu anda yaraların sarılma sürecindeyiz. Mevla’ya hamd olsun. Böylesi büyük bir olaydan can kaybı olmadan çıkmış olduk.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme