• Haberler
  • Genel
  • Bolvadin’de MHP Mısırlıoğlu’na emanet – Kocatepe Gazetesi

Bolvadin’de MHP Mısırlıoğlu’na emanet – Kocatepe Gazetesi

MHP teşkilatlarının 12. olağan kongresi haftasonu Bolvadin’de yapıldı. Mevcut İlçe Başkanı Halit Alparslan Koca bu dönem aday olmadı. Selahattin Telli ve Muhammed Mustafa Mısırlıoğlu’nun iki ayrı liste ile katıldıkları seçimde Mısırlıoğlu aldığı 209 oyla göreve seçildi. Selahattin Telli’ye sandıktan 105 oy çıktı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolvadin İlçe Başkanlığı kongresinde genel merkezi MHP Genel Başkan [&hellip]

Bolvadin'de MHP Mısırlıoğlu'na emanet

MHP teşkilatlarının 12. olağan kongresi haftasonu Bolvadin’de yapıldı. Mevcut İlçe Başkanı Halit Alparslan Koca bu dönem aday olmadı. Selahattin Telli ve Muhammed Mustafa Mısırlıoğlu’nun iki ayrı liste ile katıldıkları seçimde Mısırlıoğlu aldığı 209 oyla göreve seçildi. Selahattin Telli’ye sandıktan 105 oy çıktı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolvadin İlçe Başkanlığı kongresinde genel merkezi MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru temsil etti. Kongre divanı; Doğru’nun başkanlığında, MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Adnan Leblebici, Ali İhsan Gözalan’dan oluştu. Toplantının açılış konuşşmasını MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru yaptı. Her iki aday kim seçilirse seçilsin parti ve vatandaş yararına çalışacakları mesajını verdi.
Kurultay’da önemli mesajlar verilecek
Bolvadin ilçe kongresinin hayırlara vesile olmasını dileyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, toplantının açılış konuşmasını yaptı. Yaklaşık olarak 400’ün üzerinde ilçe kongresinin yapıldığını bu sayının hızla arttığını belirten Doğru; “İlçe kongrelerimizi Mart ayına kadar tamamlayacağız. Ondan sonra il kongrelerini yapacağız. Başkentte kutlu bir yürüyüşle büyük bir kurultay yapacağız. O kurultayımızla dünyanan her ye-rine çok önemli mesajlar vereceğiz. Kurultayımıza Bolvadin ve Afyon’u davet ediyoruz. Çünkü o kurultay dünyanan her yerine çok önemli mesajlar verilecek bir kurultay olacaktır.” dedi.
Ülke sorunları çözülemedi
12 Haziran 2011 milletvekili genel seçimlerinde Türk milletinin AK Partieye üçüncü kez yetki verdiğini ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, bir siyasi partinin üç kez üst üste iktidar olmasının her partinin amaçları içerisinde olduğunu kaydetti. Üç ana hedeften söz eden Doğru; “Önce yaraların sarıldığı bir dönem, büyümeye çalışan bir Türkiye, 2023 yılında Türkiye’nin temellerinin atıldığı büyük bir dönem. Bir siyasi parti için 3 dönem hele hele AKP gibi hızlı oluşmuş bir parti için çok önemlidir. Seçim beyannamelerinde yazan her sözün yerine getirilmesi gerekir. 2002 yılı söylemlerinde yoksulluk ve haksızlıklarla mücadele edeceklerini söylüyorlardı. Yasakların hepsini kaldırıp Türkiye’yi güçlü bir Türkiye yapacağız diye söylüyorlardı. 2011 Seçimleri esnasında Sayın Başbakan’ın en önemli söylemi ‘İstikrar sürsün Afyon büyüsün, Türkiye büyüsün.’ şeklinde değil miydi? 2012 Yılı Şubat ayında acaba Afyon, Türkiye büyümekte midir? Ülkemizin sorunları çözülmüş müdür? Türkiye şu anda içerisinde çıkılmaz bir yola doğru süratle gidiyor.” diye konuştu.
MİT Müsteşarıda ifade verebilir
Terör örgütünün siyasallaşma sürecini AK Parti iktidarı ile çok önemli mesafa aldığı görüşünü aktaran MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, Habur sınır kapasından terör örgütü militanlarının Türkiye’ye girişlerinin kırılma noktası olduğunu vurguladı. Doğru sözlerine şöyle devam etti: “O kırlmadan sonra şu anda gelinen nokta o günlerin göstergesidir. Açılımların nereye gelmiş olduğunun bariz göstergesidir. Türkiye’de bir kaç gündür çok önemli bir konu tartışılıyor. MİT Müsteşarı eskisiyle yenisiyle Türkiye Cumhuriyeti savcıları tarafından ifadeye çağrılıyorlar. Eski Müsteşar, iki MİT görevlisi yakalama emriyle haklarında bir tezkere hazırlanmış. MİT Müsteşarımızda şu anda ifadeye çağrılıyor. Sayın Başbakan MİT Müsteşarına sahip çıkarak ifadeye göndermiyor. Yeni bir kanunla belirli görevlerdeki insanların Sayın Başbakan’ın bilgisi dışında ifadeye çağrılmayacaklar. Çok ağır söylemler var. MİT’in KCK yapılanmasında görev aldığı yönünde bir takım söylemler var. İmralı’dan Kandil’e mesajların MİT elemanlarınca götürüldüğü iddialar var. Böyle hadiseler yüreğimiz parçalıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir tane kurumunun kalmadığı yerlere atıldığı bir ortamı yaşıyoruz. Bu ortamda askerlerin ifadesi alınıyorsa, MİT Müsteşarıda ifade verebilir. En azından vicdanların rahatlatılması konusunda bu yapılmalı.”
Eski Başkan helaleşti
MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin kongre mesajı okunduktan sonra kurul raporları tek tek okunarak karara bağlandı. MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, kongre takviminde herhangi bir aksaklık meydana gelmediğini söyledi. Kongrelerin parti teşkilatlarının yeniden organizasyonunu sağladığını kaydeden Ertürk, yönetim kurulu üye sayısının arttırılmasıyla parti yüküne omuz verme şartınıda doğurduğuna dikkat çekti. A. Zeki Ertürk, tüm parti yöneticilerinin MHP’yi temsil noktasında hassas davrandıklarını ifade etti. MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, AK parti iktidarının ülkeyi iyi yönetemediğini belirttiği konuşmasında, birlik beraberlik mesajları verdi. Ayrılıkta azabın birlikte rahmetin olduğunu hatırlatan Milletvekili Yılmaz, MHP’de siyaset yapmanın zor olduğunu, iddiaları üzerine ilahi Kerimatullah ve Türk Cihan Hakimiyeti uğrunda üzerlerine düşeni yapmak zorunda olduklarını dile getirdi. Bolvadin MHP İlçe eski Başkanı Halit Alparslan Koca yaptığı konuşmada, yanlışlıklara boyun eğmeden, ateşten bir gömlek giydiği bilinciyle hareket ettiğini söyleyerek, tüm partililerden helallik istedi. Başkan adayı Selahattin Telli ve MHP Bolvadin İlçe Başkanlığı görevine seçilen Muhammed Mustafa Mısırlıoğlu selamlama konuşmaları yaptılar. Seçimlere geçilmesiyle genel kurul toplantısı sona erdi.
Mısırlıoğlu ve ekibi göreve seçildi
Muhammed Mustafa Mısırlıoğlu’nun başkanlığında; Emel Uşaklı, A. Kadir Boyer, Süleyman Toker, Ceylan Camcı, Cafer Çetinova, Bayram Şahin, Kadir Gürkan, Kadir Kodeş, Haydar Ekici, Kemal Günlü, Ali Karakaya, Mustafa Kumru, Ahmet Çakaltepe, Abdullah Serdar Gözalan yönetim kurulu üyeliğine seçildi. İl Delegesi üyeliklerinde görevine; Abdülkadir Akcan, Nazmiye Kılçık, Mustafa Karakoç, Selahattin Tokpınar, H. Alpaslan Koca, Muhammed Mustafa Mısırlıoğlu, Ahmet Erdurmuş, Veli Göksu, Kürşad Erdurmuş, H. İbrahim Kayrak, İ. Vehbi Koyuncu, H. Basri Yazıcı, L. İhsan Özaydın, F. Zehra Kumru, Ali Akşahan, Fatih Katrancı, A. İhsan Gözalan, Ahmet Akçay, Abdil Çetinova, İbrahim Karakaya, Yılmaz Mevsim, Nihat Öztürk, Mevlüt Çakıl, Ö. Lütfi Koçak, Gazi Punar, Mevlüt Uçar, Ahmet Erikci, A. Kadir Söğüt, İsmail Kantar, Göktürk. M Gencer, Abdullah Akcan, Abdullah Yılmaz, Turan Güvenir yer aldılar. Toplantıya; Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Abdülkadir Akcan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, MHP MYK üyesi Aziz Aslan, bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri çok sayıda partili katıldı. (Kocatepe)
Telli ve listesi 105 oyda kaldı
Bolvadin MHP İlçe Başkan adayı Selahattin Telli’nin listesinde; Erdoğan Aslan, Mehmet Cambaz, M. H. Horasansuyukestemet, Ceylan Saban, Hasan Tekeli, Musa Bulgurcu, Basri Kayhan, Adem Ceylan, Muammer Gencer, Ahmet Dere, Fethi Cengiz, Tahir Çağıran, Mustafa Gücel, İhsan Gemici yönetim kurulu üyeliklerinde yer aldılar. İl delegeliklerinde ise; Nazmiye Kılçık, Mustafa Karakoç, Selahattin Telli, İsmail Birdane, H. İbrahim Kantarcı, Raşit Tabak, Vahit Sevim, A. İhsan Özaydın, H. Basri Yazıcı, Basri Kayhan, Yusuf Koyuncu, H. Alpars-lan Koca, A. Kadir Şahan, Mehmet Taytak, Vahap Ciddi, Yakup Özcan, Mustafa Lorcu, Erdoğan Aslan, Ceylan Saban, Hasan Tekeli, Nesibe Üzüm, Selahattin Tokpınar, Ahmet Umutlu, Ahmet Durmaz, A. Kadir Özcan, Ö. Lütfi Koçak, Ahmet Gü-müş, H. Hidayet Doğruyol, Ramazan Esentürk, Osman Çiğdem, İ. Vehbi Ko-yuncu, Adnan Leblebici. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme