• Haberler
  • Genel
  • Bolvadin’de mezuniyet coşkusu – Kocatepe Gazetesi

Bolvadin’de mezuniyet coşkusu – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Meslek Yüksekokulu'nun 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Bolvadin Belediyesi Spor Tesisleri kapalı spor salonunda gerçekleştirildi Mezuniyet törenine Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, AKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı, Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. [&hellip]

Bolvadin'de mezuniyet coşkusu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Meslek Yüksekokulu’nun 2014-2015 Akademik
Yılı Mezuniyet Töreni, Bolvadin Belediyesi Spor Tesisleri kapalı spor salonunda gerçekleştirildi

Mezuniyet törenine Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, AKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı, Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuğrul Kandemir ile öğretime elamanları ile mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.
Törende ilk olarak söz alan Bolvadin MYO birincisi Abdulbaki Uslu, eğitim hayatlarında kendilerine sadece teknik bilgiyi vermeyip aynı zamanda sorumluluk bilincinde hayatı sorgulayarak eleştirel olarak bakabilen bireyler olarak yetiştirmeleri nedeniyle Bolvadin MYO’daki hocalarına teşekkür etti. Uslu, hayatın sadece çalışmaktan ya da eğlenmekten ibaret olmadığını belirterek, şunları söyledi:
“Hocalarımıza bizlere sadece teknik bilgi öğretmekle kalmayıp aynı zamanda sorumluluk bilincinde olan, hayatı sorgulayan ve hayata eleştirel bir insan olarak bakabilen bir insan olarak yetiştirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Hayat sadece çalışmaktan ibaret olmadığı gibi hayat sadece eğlenmekten de ibaret değildir. Dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Başarılı insan olmak bir ayrıcalıktır ve çaba ister. Bugün biz bunu başardık. Sadece kendimiz için milletimiz için insanlık adına kendimize yakın olmayan herkese insanlığa hizmet şuuru ile çalışmaktan hiç tereddütünüz olmasın.”
Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuğrul Kandemir de 2015 yılındaki mezuniyetin kendileri için ayrı bir önemi olduğunu belirterek, “Bugün bizim için gerçekten önemli bir gün. Sizler için de öyle olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bugün Afyonkarahisar’da ilk defa iki okulun mezuniyet töreni bir arada yapıyoruz” dedi. Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun 4 yıl önce kurulduğunu hatırlatan Kandemir, “Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 4 yıl önce Bolvadin’de ve Afyonkarahisar’da ilk defa kurulan bir yüksekokul. Bu sene biz ilk mezunlarımızı veriyoruz. Bolvadin Meslek Yüksekokulu ise yaklaşık 40 yıllık bir geçmişe sahip. Bu gün mezun veriyor olmak biz hocalar için bir onur kaynağı. Öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz” diye konuştu.
AKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı ise yaptığı konuşmada Bolvadin Meslek Yüksekokulu ve üniversitenin kuruluşunda katkısı olduğunu belirterek, “Ancak bugünkü gelinen seviyeyi çok samimi olarak ifade ediyorum ki hayal edemezdim. Bolvadin MYO bugün çok önemli bir seviyeye gelmiş durumdadır. Bundan çok büyük bir mutluluk duymaktayım” dedi. Yiğitbaşı, “Bu gelişmeye emeği geçen benden sonraki rektörler ve öğretim üyesi olan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Özellikle şimdiki rektörümüzün gayretlerini takdirle karşılıyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Bu üniversite çok zor şartlarda kuruldu ama bu zor şartlarda Bolvadin’e ve size hizmet sahipsiz değildir. Bu hizmetleri unutmamanızı dilerim” diye konuştu.
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulundan 44, Bolvadin Meslek Yüksekokulundan 15 bölüm 25 programdan 895 olmak üzere toplam 939 öğrenciye temsili diplomalarının verileceğini söyledi. Konuşmasında AKÜ’ye ilişkin bilgiler veren Solak, “AKÜ 1992 yılında kurulan 21 üniversiteden biridir. Bugün itibariyle 15 fakülte, 4 yüksekokul, 5 enstitü, 15 meslek yüksekokulu, 32 araştırma ve uygulama merkeziyle 2 hastane hizmet vermektedir. Bu okullarda 42 bin 550 öğrenci ile 38 yabancı ülkeden 455 yabancı uyruklu öğrenci eğitim görmektedir” dedi. Solak, AKÜ’nün 3. hastanesinin temelinin bir süre önce atıldığını hatırlatarak, “Öğrencilerimiz adına çok sevinçliyim. Önceki hafta 2 hastanemizin dışında yaklaşık 104 milyon TL bütçeli Onkoloji ve Hematoloji Hastanemizi temeli attık ve kamuoyuyla paylaştık. Hastanemiz şu andaki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi gibi aynı büyüklüğe sahip iki binadan oluşuyor. Küçük olan ışın tedavi merkezini her şey seyrinde giderse önümüzdeki Kasım ayında kanser tedavisi gören hastalarımıza yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme