• Haberler
  • Genel
  • Bolvadin’de kurtuluş coşkusu – Kocatepe Gazetesi

Bolvadin’de kurtuluş coşkusu – Kocatepe Gazetesi

Bolvadin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü kutlandı. Resmi daireler, okullar, cadde ve sokaklar bayraklarla donatılırken tören, hükümet binası önünde Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başladı Çelenklerin konulmasının ardından şehitlikte saygı atışı ve İlçe Müftüsü tarafından yapılan dua ile devam etti. İlçe şehitliğinde bulunan şehit mezarlarını ziyaret eden protokol daha sonra belediye binasına geçerek tebrikleri kabul etti. [&hellip]

Bolvadin'de kurtuluş coşkusu

Bolvadin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü kutlandı. Resmi daireler, okullar, cadde ve sokaklar bayraklarla donatılırken tören, hükümet binası önünde Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başladı

Çelenklerin konulmasının ardından şehitlikte saygı atışı ve İlçe Müftüsü tarafından yapılan dua ile devam etti.
İlçe şehitliğinde bulunan şehit mezarlarını ziyaret eden protokol daha sonra belediye binasına geçerek tebrikleri kabul etti. Çınaraltında devam eden etkinliklerde İlçe Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Garnizon Komutanı Durmuş Yöndem ve Belediye Başkanı Mehmet Koçum ilçe halkının ve öğrencilerin kurtuluş gününü kutladı.Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bolvadin Belediye Başkanı Mehmet Koçum yaptı. Başkan Koçum yaptığı konuşmada “89 yıl önce bugün, Türkiye’nin var olup, yol olma kavgasını verdiği bir ortamda, üzerinde her türlü kirli emellerin cirit attığı bu topraklarda, Bolvadin insanı; yaşadığı vatanı, üzerinde bulunduğu bu toprakları düşmana kaptırmamanın mücadelesini veriyordu.Türk insanının bütün özelliklerini bünyesinde barındıran ve bağımsızlık için gerektiğinde ne gerekiyorsa onu yapacak kararlılığa sahip olan Bolvadinliler; dünyanın hayranlıkla izlediği Kurtuluş Savaşının parçalarından biriydi. Cephede asker olmuş, cephe gerisinde kalanlar ise üzerlerine düşeni fazlasıyla yapmak gayreti içerisine düşmüşlerdi. Allah’a çok şükür ki; o Kurtuluş Savaşından galip çıkılmış, vatan toprakları düşmanların emperyalist emellerine alet edilmemiş ve özgür olarak bugünlere gelinmiştir” dedi.
Günümüzde savaşların şekil değiştiriğidini aktaran Koçum, “Artık bilimsel, teknolojik ve ekonomik mücadele savaşların yerini almış, milletler bu anlamda kavga verir hale gelmiştir. Teknoloji ile takviye edilmiş bilimin, refahla şekillenmiş ekonominin olmadığı yerlerde bağımsızlıktan bahsetmek mümkün değildir. Topraklarını koruyup, değerlendirmeyen ve yeni nesile çağdaş medeniyeti zorlayacak ve hatta öne geçecek imkanı sunmayan ulusların özgürlükten bahsetmesi imkansızdır. Kurtuluşun çağımızdaki anlamı; ekonomide istihdam ve üretim olarak değişmiştir. Bolvadinliler olarak ilçemizin ve ilçemiz gençliğinin refahını, huzurunu sağlamanın, istikbal kaygısını ortadan kaldırmanın yolu ekonomik kalkınmadan geçmektedir. Bunu gerçekleştirmek için devletin tüm kademelerinde görev yapan Bolvadinlilerin, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve özel sektörün el ele vermesi gerekmektedir” diye konuştu.
Koçum, bağımsızlığın korunup memleketlilik duygusunungelecek nesillere aktarılmasında gençlere büyük görevler düştüğünü belirtti. Gösterilerin ardından Afyonkarahisar Garnizon Komutanlığı Boru ve Trampet Takım Komutanlığı Bandosu eşliğinde geçit töreni yapıldı ve proğram sona erdi.

Bakmadan Geçme