• Haberler
  • Genel
  • Bolvadin’de İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor

Bolvadin’de İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor

Bolvadin’de besi sığırcılığı projesi çerçevesinde Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor Bolvadin’de Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmaları kapsamında Valilik Toplantı Salonu’nda Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAKToplantıya Vali Balkanlıoğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Recep Oyur, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl [&hellip]

Bolvadin'de İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor

Bolvadin’de besi sığırcılığı projesi çerçevesinde Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor

Bolvadin’de Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmaları kapsamında Valilik Toplantı Salonu’nda Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.
BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
Toplantıya Vali Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Recep Oyur, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık ve Bolvadin Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasında yetkili olan kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Son dönemde yapılan değişikliler ile Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasında yetkili olan kurum Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına devredildi. Yapılan bu değişiklikten ve uzun süren yönetmelik çalışmaları sürecinden sonra iş ve işlemler daha çok etkinlik kazandı. Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonunda da artık seracılık ve hayvancılık alanında OSB’lerin kurulabilmesinin önündeki engeller kalktı. OSB’nin kurulması içinde teşviklerin bizlere sağlamış olduğu avantajlardan yararlanılarak Bolvadin Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması ile ilçemize ve ilimize büyük bir faydalar sağlamış olacağız” dedi.
3 MİLYON METREKARE
Geniş bir alanın bu kapsamda değerlendirileceğine dikkat çeken Balkanlıoğlu, “Bolvadin Tarıma Dayalı İhtisas OSB’nin yeri olarak Kalıntoprak Mevkii’nde bulunan toplam 3 milyon 203 bin 247 metrekarelik hazine alanı olan yeri bedelsiz olarak belirledik. Bundan sonraki süreçte de Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulum çalışmalarını hızlandırdık. Bu çalışmaların hızlandırılmasında Bolvadin Belediye Başkanlığı da büyük çaba sarf etmiştir. Amacımız burada istihdam sağlamak, insanlarımıza geçim kaynağı oluşturmak ve ekonomimizi canlandırmaktır. İşte bunun için burada toplanmış bulunmaktayız. İlimizin menfaati açısından Bolvadin Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasında Afyonkarahisar Valiliği olarak her türlü destekte bulunacağız” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme