• Haberler
  • Genel
  • Bolvadin’de balık ölümleri korkutuyor – Kocatepe Gazetesi

Bolvadin’de balık ölümleri korkutuyor – Kocatepe Gazetesi

Eber Gölü’ne akan su kaynaklarında çok sayıda balığın ölü halde kıyıya vurması büyük endişe yarattı. Bolvadin Develi Akarçayı'nda son günlerde gözlenen balık ölümleri ile ilgili bir açıklama yapan Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık “Esrarengiz balık ölümleri korkunç dereceye ulaşmaktadır' dedi.Yaşanan bu olayın görmezden gelinemeyecek kadar tehlikeli olduğunu vurgulayan Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, 'Katliam boyutuna [&hellip]

Bolvadin'de balık ölümleri korkutuyor

Eber Gölü;’ne akan su kaynaklarında çok sayıda balığın ölü halde kıyıya vurması büyük endişe yarattı.

Bolvadin Develi Akarçayı’nda son günlerde gözlenen balık ölümleri ile ilgili bir açıklama yapan Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık “Esrarengiz balık ölümleri korkunç dereceye ulaşmaktadır” dedi.
Yaşanan bu olayın görmezden gelinemeyecek kadar tehlikeli olduğunu vurgulayan Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, ”Katliam boyutuna ulaşan bu durumun yetkililerce acilen incelenmesi gereklidir. Yoksa Eber Gölü ve burada yaşayan canlılar için iş işten geçmiş olacaktır. Binlerce balığın ölü bir halde Akarçay’da bulunması, diğer canlılar için de aynı tehdidin var olduğunu gösteriyor. Eber Gölü’nün bölgemiz için hayati konumda olan bir doğal güzellik olduğunu düşünürsek, artan bu tehlikenin bir an önce sona erdirilmesi gerekiyor” diye konuştu.
AKARÇAY’DA
İNCELEME YAPTILAR
Ölü balık örnekleri ve su örnekleri alan Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hasan Kalyoncu ile Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Akarçay’da inceleme yaptılar.
Yaşanan bu olayın, gelecekte çok daha büyük vahim hadiselere neden olmaması için ilgililere bilgi verileceği belirtildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme