Bolvadin sempozyumu ilçeye bilimsel eser kazandıracak

Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, 13-15 Ekim 2017 tarihleri arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Bolvadin Kırkgöz Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek olan 'Sultan Yolu üzerinde Kadim Kent Bolvadin' temalı Uluslararası Bolvadin Sempozyumu ile ilgili basın toplantısı düzenledi.ÖNEMLİPROJELER YAPILDIBelediye Başkanı Fatih Kayacan, sempozyum sonrası Bolvadin'in bilimsel altyapıya sahip bir esere kavuşacağını söyledi. Yerel ve ulusal medya mensuplarının katıldığı basın toplantısında [&hellip]

Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, 13-15 Ekim 2017 tarihleri arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Bolvadin Kırkgöz Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek olan “Sultan Yolu üzerinde Kadim Kent Bolvadin” temalı Uluslararası Bolvadin Sempozyumu ile ilgili basın toplantısı düzenledi.
ÖNEMLİ
PROJELER YAPILDI
Belediye Başkanı Fatih Kayacan, sempozyum sonrası Bolvadin’in bilimsel altyapıya sahip bir esere kavuşacağını söyledi. Yerel ve ulusal medya mensuplarının katıldığı basın toplantısında sempozyum programını anlatan Kayacan, “Günümüze kadar birlik ve beraberlik sergileyerek, bize destek veren başta tüm Belediye Meclis Üyelerimiz, halkımız ve yerel basınımıza teşekkür ediyorum. Zor çalışmaları birlikte kolaylaştırarak, 3,5 sene zarfında gerçekten çok önemli projelerde imza attık” dedi.
148 TEBLİĞ
KABUL EDİLDİ
Kültürel faaliyetlerin son derece önem taşıdığını söyleyen Fatih Kayacan şöyle konuştu: “Belediye olarak bu tür çalışmaları aksatmadan yürütüyoruz. Sempozyum faaliyetimiz bu açıdan önemli. Bolvadin tarihini ve değerlerini çok ciddi, bilimsel çalışmalarla bir eser haline getireceğiz. Bu kapsamda 200’ün üzerinde akademik seviyede müracaat aldık. Bilim Kurulumuz tarafından incelendikten sonra 148 tebliğ kabul edildi.”
FİNANSMAN BAŞBAKANLIK
FONUNDAN
Kent Konseyi tarafından konu ile ilgili hazırlanan çalışmanın Başbakanlık Tanıtım Fonuna gönderildiğini belirten Kayacan şunları söyledi: “Projemiz kusursuz olarak hazırlandı. Projenin finansmanını Başbakanlık Tanıtım Fonundan talep ettik. Milletvekilimiz Hatice Dudu Özkal’a Müsteşar Akif Özkaldı’ya teşekkür ediyorum. Kaynak sağlandı. Bu nedenle Belediye kasasından tek kuruş çıkmayacak.”
EMECEN’DE
KATILIMCILAR ARASINDA
Eş zamanlı olarak dört salonda dört oturumun gerçekleşeceğini belirten Başkan Fatih Kayacan şu ifadeleri kullandı: “Bolvadinli hemşehrilerimden bu oturumları takip etmelerini istiyorum. Yaklaşık 150 civarında akademisyenin katılacağı ve tebliğlerin sunulacağı bu etkinliğimizin büyük yankı uyandıracağına inanıyorum. Bu etkinlik geleceğe önemli bir eser kazandıracak diye düşünüyorum. Tebliğleri kitaplaştıracağız. Tahminen 2000 sayfalık ve 3 ciltten oluşan bir eser ortaya çıkacak ve kütüphanelerde yerini alacak.” Sempozyuma; Diriliş Ertuğrul dizisinin Danışmanı Tarihçi, Akademisyen Feridun Emecen’in de katılacağı öğrenildi.
BOLVADİN EZGİLERİ CDLENDİ
Bolvadin ilçesine ait 5 ezginin profesyonel sanatçılar tarafından cd’ye okunacağını söyleyen Kayacan sözlerine şöyle devam etti: “TRT sanatçıları ağırlıklı bir kadro tarafından yerel ezgilerimiz okunacak ve bu cd’ler çoğaltılarak dağıtılacak. Aynı sanatçılar sempozyum programı kapsamında canlı olarak ezgileri icra edecekler. Bunun yanı sıra misafirlere tamamen yerel yemeklerimizin ikramı yapılacak. Eber Gölü ve tarihi yerlerimiz için gezi düzenlenecek.”

Bolvadin’e tematik üniversite hedefleniyor

Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, ilçeye tematik bir üniversite hedeflediklerini,
ismini de Bolvadin Yörükzade Üniversitesi olarak düşündüklerini açıkladı

Fatih Kayacan, Bolvadin Meslek Yüksek Okulunun her türlü teknik donanıma ve fiziki yeterliliğe sahip olduğunu belirtti.
Kayacan şöyle konuştu: “İnşallah ilçemize tematik bir üniversite kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz. İsmini de Bolvadin Yörükzade Üniversitesi düşünüyoruz. Bolvadin bunu hak ediyor. KYK Yurtları bu açıdan önemli. Çünkü böyle büyük eğitim kurumlarını alabilmek için ilk ve en önemli şart; öğrencinin barınma probleminin olmamasıdır. Gerek Belediye olarak bizim yaptığımız, gerekse devlet tarafından yapılan yurtların bu nedenle önemi bir kat daha artıyor.”

Bakmadan Geçme