• Haberler
  • Genel
  • Bolvadin, Selçuklu mimarisiyle güzelleşecek – Kocatepe Gazetesi

Bolvadin, Selçuklu mimarisiyle güzelleşecek – Kocatepe Gazetesi

Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, 30 Mart seçimlerinin ardından belediye yönetiminde istişarenin hakim olduğunu aktardı. Kayacan, ilçenin ekonomik ve kültürel alanda ilerlemesi için çalışma yaptıklarını belirterek 'Yakın bir gelecekte, Bolvadin Selçuklu mimarisinin değişik örnekleri ile doğal bir güzelliğe kavuşmuş olacak' dedi Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, 30 Mart yerel seçimlerinde ilçe belediyesini kazandıktan sonra çalışmalara [&hellip]

Bolvadin, Selçuklu mimarisiyle güzelleşecek

Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, 30 Mart seçimlerinin ardından belediye yönetiminde istişarenin hakim olduğunu aktardı. Kayacan, ilçenin ekonomik ve kültürel alanda ilerlemesi için çalışma yaptıklarını belirterek “Yakın bir gelecekte, Bolvadin Selçuklu mimarisinin değişik örnekleri ile doğal bir güzelliğe kavuşmuş olacak” dedi

Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, 30 Mart yerel seçimlerinde ilçe belediyesini kazandıktan sonra çalışmalara büyük bir gayret ve özveri ile başladıklarını söyledi. Bolvadin’i meşveretle, konuşarak, anlaşarak yönetmek istediklerini söyleyen Kayacan, “Bizim derdimiz meşverek ederek, konuşarak ve anlaşarak sorunları çözmektir” dedi.
DIŞ MİMARİDE YENİLİK VAR
İlçeyle ilgili birçok projesinin olduğunu kaydeden Kayacan, ilçedeki binaların dış cephe mimarisinin Belediye tarafından önerilen şekilde yapılacağını belirtti. Kayacan, “Artık Bolvadin’de dış cephe mimarisini biz sunacağız. Yakın bir gelecekte, Bolvadin Selçuklu mimarisinin değişik örnekleri ile doğal bir güzelliğe kavuşmuş olacak” ifadelerini kullandı.
ARAÇLAR UYDUDAN TAKİP EDİLECEK
Bolvadin’in ekonomik olarak gelişmesine de büyük önem verdiklerini hatırlatan Kayacan, şöyle devam etti:
“Borç stok yönetimini yeniden yapılandırdık. Gelir kaynaklarımızın değerlendirilmesini yaptık. Belediye’nin piyasadan 5 milyon lira alacağı var. 1.6 milyonu aşan bir su alacağı var. İlk işimiz ön ödemeli sayaca geçmek oldu. Gelirini tanımlayabilir bir Belediye olacağız. İlan tahtası ihalesi yaptık. Talep bulunamayan bir ihaleye yeni yönetim 26 bin 500 liralık bir ihale gerçekleştirdi. Giderlerimizi yönetmeye başladık. Belediye artık giderlerini planlayabilen bir şekilde hizmet vermeye başladı. 60 araca yerleştirilen uydu takip aracıyla bile bir yakıt tasarrufu sağlanmış oldu.”
CAMIZ KAYMAĞI ÜRETİLECEK
Belediye’nin borcunun 70 milyon lirayı aştığını, piyasadan alacağının ise 5 milyon lirayı bulduğunu kaydeden Kayacan, “Birinci hedefimiz her geçen gün nüfus kaybeden Bolvadin’de ekonomik kalkınma noktasında öncülük etmek. Bu yıl Kaymak Festivali’nde Bolvadin Ekonomik Forumu’nu düzenliyoruz. Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’ndaki değerli öğretim üyeleri öncülüğünde bu Forum’u düzenliyoruz. İlçemizin avantajlı ve dezavantajlı yönlerini tespit edeceğiz. E-ticaret sistemiyle Bolvadin’de üretilen ürünleri, Anadolu’nun her tarafına satmaya çalışacağız, ulaştırmaya çalışacağız. Camız kaymağı üretiminde de yeni bir iş imkanı sağlanması için çalışma yürütüyoruz” diye konuştu.
KENTSEL DÖNÜŞÜM
3 AŞAMADA
Bolvadin’de kentsel dönüşüm uygulayacaklarına dikkat çeken Fatih Kayacan, şunları söyledi:
“Biz Bolvadin’i 5 noktada yeniden yapılandırmaya karar verdik. SİT ve kentsel dönüşüme de önem veriyoruz. Hızlı bir şekilde yapılandık. Uzman kişilerin öncülüğünde 3 etaplı bir kentsel dönüşüm üzerinde çalışıyoruz. Yaradan nasip ederse inşallah hızlı bir değişimi göreceğiz. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ile bu süreçte 7’den fazla kez görüştük. Biz bunları yapıyoruz. Bunları yaparken uzlaşıyoruz, meşveret yapıyoruz. 700 metrekarelik bir alanda taraflarla uzlaşarak, anlaşarak, konuşarak, tokalaşarak kısmi bir kentsel dönüşümü şu anda tamamlamış durumdayız. Tarihi Kırkgöz Köprümüzü Eber’le buluşturuyoruz. Orayı da turizm ve kültür merkezi haline getireceğiz.”
KAYNAKLAR VERİMLİ
KULLANILACAK
Belediye’nin kaynaklarının verimli kullanılması hâlinde gelir-gider dengesinin kurulabileceğini vurgulayan Kayacan, bu doğrultuda önlem aldıklarını anlattı. Kayacan, “Belediye’ye gelir gelmez Acil Eylem Planı’nın devreye soktuk. Belediye’nin insan kaynaklarını değerlendirdik ve daha nitelikli hizmet verilmesini sağladık. İki kişinin yaptığı bir işi, farklı bir işte olan üçüncü kişiye yaptırılıyormuş. Bolvadin Belediyesi’ndeki personeli değerlendirdik ve onların görev tanımlamalarıyla birlikte yönetime katılmasını sağladık. Her birime elektronik posta gönderilerek birimleri canlı tutmayı başardık. Belediye girişindeki görsel entegrasyonlu kart sistemiyle daha nitelikli ve daha verimli hale getirdik.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme