• Haberler
  • Gündem
  • Bolvadin Kaymak Festivali başladı – Kocatepe Gazetesi

Bolvadin Kaymak Festivali başladı – Kocatepe Gazetesi

Festival, Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası, Bolvadin Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Bolvadin Ticaret Borsası'nın destek verdiği 'Alışveriş Günleri' ile başladı. Bolvadin İlçesi İstasyon Caddesi ve Çarşı Meydanı'nın trafiğe kapandığı festival kapsamında esnafların özel ürünleri ve indirimleri sayesinde, Bolvadinliler çifte bayram yaşadılar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Konseri'yle açılışı yapılan Alışveriş Günleri, gün boyu süren etkinliklerle devam [&hellip]

Festival, Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası, Bolvadin Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Bolvadin Ticaret Borsası’nın destek verdiği “Alışveriş Günleri” ile başladı. Bolvadin İlçesi İstasyon Caddesi ve Çarşı Meydanı’nın trafiğe kapandığı festival kapsamında esnafların özel ürünleri ve indirimleri sayesinde, Bolvadinliler çifte bayram yaşadılar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Konseri’yle açılışı yapılan Alışveriş Günleri, gün boyu süren etkinliklerle devam etti.
2 gün sürecek festivalin ilk gün etkinlikleri kapsamında “Şehitler Caddesi” açılışı da gerçekleştirildi. Açılış sonrası gezi otobüsü ve mehteran eşliğinde kortej yapılarak Horan Parkı gezildi. Açılışı yapılan Şehitler Caddesi, birçok animasyon gösterisi ve etkinliklerle tam bir şenlik alanına dönüşürken, Horan Parkı Amfi Tiyatro’da Hüseyin Kağıt, Bolvadinlilerle buluştu.
 SEMİNER VE SAHNE GÖSTERİLERİ
FESTİVALE RENK KATACAK
Festivalin bugün düzenlenecek ikinci gününde de Alışveriş Günleri devam ederken, öğleden sonra 14:00’de, “Siyah Pantolon” hikayesiyle herkesi duygulandıran, Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya, “Aile İçi İletişim” konusunda seminer verecek. Saat 18:00’den itibaren ise Horan Parkı Amfi Tiyatro’da dopdolu bir gece daha yaşanacak. Çocuklar tarafından beğenilen çizgi film kahramanları, Rafadan Tayfa sahne şovlarıyla bir gösteri yapacak. Ardından Grup Mecaz sahne alarak birbirinden güzel Türk Halk Müziği eserlerini Bolvadinliler için seslendirecek. Grup Mecaz’ın hemen sonrasında ise Turgay Başyayla sahne alacak ve kalabalık sahne ekibi ve halk danslarıyla Bolvadinlilere unutulmaz bir Ağustos akşamı yaşatacak.
32. Kaymak Festivali 25 Ağustos Cumartesi akşamı düzenlenecek olan Gala Gecesi ile son bulacak. Festivale 20 binin üzerinde izleyicinin katılımın beklendiği kaydedildi.

Bakmadan Geçme