Bolvadin Arıtma Tesisi Eber’i kurtaracak

Bolvadin Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Atık Su Arıtma Tesisinin açılışı dün yapıldı. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, üçte ikisi Bolvadin topraklarında kalan Eber gölünün bu tesis sayesinde kurtulacağını vurguladı İller Bankası kredisiyle yapımı tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisinin açılış töreninde konuşan Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, bu yılın ilçe için yeni umutların filizlendiği, [&hellip]

Bolvadin Arıtma Tesisi Eber'i kurtaracak

Bolvadin Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Atık Su Arıtma Tesisinin açılışı dün yapıldı. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, üçte ikisi Bolvadin topraklarında kalan Eber gölünün bu tesis sayesinde kurtulacağını vurguladı

İller Bankası kredisiyle yapımı tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisinin açılış töreninde konuşan Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, bu yılın ilçe için yeni umutların filizlendiği, yeni tesislerin hayta geçirildiği ve yeni Bolvadin’in temelinin atıldığı bir yıl olma özelliğini taşıdığını söyledi.
ÇEVRECİLİK BİLİNCİ SİNDİRİLDİ
Bolvadin Belediyesi olarak hizmet süresini taçlandıran ve dönemini hafızalara kazıyan tesisleri açmanın gururu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık; “Bolvadin çevrecilik konusunda pek çok yerleşim biriminden çok daha önde olan, çevre bilincini yıllar önce toplumunda sindirmiş bir ilçedir. Bunun örneklerini yakın tarihimizde görebiliriz. Eber gölünün yaşadığı riski 1992 yılında fark eden ve yaklaşan tehlikeyi gören ilçemiz halkı o tarihlerde Belediye öncülüğünde bir kanal kapatma eylemi gerçekleştirerek Türkiye’de ses getiren bir halk eylemi yapmıştır. Eber gölünün bu bölge insanı ve tüm insanlık için önemini hepimiz biliyoruz.” dedi.
TESİS İNSANİ MECBURİYET
Yıllar önce yüzlerce canlıyı bünyesinde barındıran ve on binlerce insanın ekmek kapısı olan Eber gölünün duyarsızlık ve ihmalkarlık nedeniyle yaşam savaşı verir hale geldiğine dikkat çeken Kılçık; “Biz Eber’i hayat kaynağı; bir emanet ve geleceğe tertemiz bırakılması gereken bir miras olarak görüyoruz. Bu nedenle ve bu anlayışla yıllar önce tamamlanması gereken bu tesisi bitirip, hizmete açmayı hedefledik. Bu tesis yasal zorunluluğun yanı sıra insani bir mecburiyetin ürünüdür. O nedenle tüm sorunlarımızı bir kenara bırakarak önceliği Eber’imizi ve çevremizi kurtaracak olan bu projeye yönelttik.” diye konuştu.
TESİS HAYIRLI OLSUN
Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, tesisin 1 milyon 300 bin lirasının devlet desteği olmak üzere toplam 6,5 milyon liraya mal olduğunu söyledi. Bolvadin Atık Su Tesisi son derece elzem ve önemli bir hizmet sunduğunu kaydeden Kılçık şöyle konuştu: “Bugün tarihi bir gündür. Üçte ikisi Bolvadin sınırları içerisinde olan gölümüzü kurtarmak için de tarihi bir gündür, yarınlara temiz bir çevre bırakmak için de tarihi bir gündür. Tesis için bize tam destek veren başta İller Bankası Bölge Müdürümüz Osman Nuri Başaran olmak üzere, inşaatı başarıyla tamamlayan Fatih Han’a, belediye çalışanlarına teşekkür ediyor, arıtma tesisinin ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.”
İLÇEYE ÖNEMLİ KATKI
Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Belediye’nin ilçe için çok önemli bir yatırıma imza attığını, önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirtti. Canatan; “Yapılan bu tesis hem ilçe için, hem de Eber Gölü için hayati önem arz etmektedir. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, tesislerin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
TESİS BÖLGEYE YARAYACAK
İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran, Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık’ın gayret ve ısrarlarıyla kısa sürede tamamlanarak hizmete açılan tesisin ilçeye ve bölgeye hayırlı olmasını diledi. Başaran sözlerine şöyle devam etti: “Çevrecilik açısından böylesine önemli bir tesise destek vermek bizleri gururlandırmıştır. Bütün yerleşim merkezleri Bolvadin Belediyesi kadar duyarlı olduğu sürece ülkemizdeki kirlilik sorunu büyük çapta aşılacaktır.”
AÇILIŞA GENİŞ KATILIM
Tesisin açılışı yapıldıktan sonra, sistem hakkında katılımcılara bilgi verildi ve tören sona erdi. Açılış törenine; Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Çağlar İlden, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Varol, İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme