• Haberler
  • Genel
  • Bologna Uzmanları AKÜ’de incelemelerde bulundu

Bologna Uzmanları AKÜ’de incelemelerde bulundu

Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne (AKÜ) Bologna Süreci Kurumsal Ziyaret ve Bölgesel Bilgi Paylaşımı Ziyareti gerçekleştirildi. İki gün sürecek olan ziyaret, ANS Kampusü Sosyal Tesislerde Bologna Uzmanları tarafından gerçekleştirilen toplantıyla başladı Toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak başta olmak üzere, Bologna Uzmanları İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Toprak, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. [&hellip]

Bologna Uzmanları AKÜ'de incelemelerde bulundu

Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne (AKÜ) Bologna Süreci Kurumsal Ziyaret ve Bölgesel Bilgi Paylaşımı Ziyareti gerçekleştirildi. İki gün sürecek olan ziyaret, ANS Kampusü Sosyal Tesislerde Bologna Uzmanları tarafından gerçekleştirilen toplantıyla başladı

Toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak başta olmak üzere, Bologna Uzmanları İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Toprak, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Mandal, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Gül Özturhanlı ile AKÜ Yönetim Kurulu Üyeleri, AKÜ Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (ADEK) Üyeleri, AKÜ Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) Koordinasyon Komisyonu Üyeleri katıldı.
“AKÜ ÖNEMLİ BİR MESAFE KAT ETTİ”
Toplantı öncesinde bir konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, toplantının AKÜ’nün Bologna Süreci kapsamında bilgilendirme ve yerinde inceleme amaçlı olduğunu belirterek, toplantının verimli geçmesini diledi. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Toprak ise yaptığı konuşmada, “Türkiye’deki bütün üniversitelere önceden bir anket uyguladık. Bu üniversitelerin ne gibi atılımlar içerisinde olduklarını tespit ettik ve bu yüzden bölge üniversitelerini burada toplamaya karar verdik. Burada Bologna süreci ile ilgili önemli bir mesafe alınmış. O çerçevede geldik. İki günlük bir rehberlik ve danışmanlık uygulamamız olacak. Bu yıl, önceki uygulamalarımızdan farklı çerçevede üniversitelerimizi ziyaret ediyoruz. Bu yılki uygulamalarımızda rehberlik yapma ve yön gösterme öne çıkıyor” dedi.
DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Açılış konuşmalarının ardından AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren yaptığı sunumda, AKÜ ile ilgili genel bilgilerin yanı sıra AKÜ’nün Bologna süreci kapsamında geldiği aşama ve bununla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bu bilgiler ışığında Bologna Uzmanları tarafından değerlendirmelerde bulunuldu. Ardından Bologna Uzmanları tarafından AKÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü yönetici ve çalışanları ile bir toplantı yapıldı. Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Seminer Salonunda yapılan toplantıda Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ömer Soykasap, Erasmus programları ile ilgili bir sunum yaptı.
Ardından Bologna Uzmanları, AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini, Mühendislik Fakültesini, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunu, Fen Bilimler Enstitüsünü ve Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulunu yerinde ziyaret ederek, yönetici ve çalışanlarıyla istişarede bulundular. Toplantının ilk gün programı, Bologna Uzmanlarının AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ı makamında ziyaret etmesinin ardından sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme