Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri sona erdi

TÜFAD ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun işbirliğiyle düzenlenen Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri, dün Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nda gerçekleşti. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Antrenör Gelişim Semineri, dün Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu anfi salonunda yapıldı. Dün sabah başlayan seminere Afyonkarahisar’da görev yapan antrenörlerin çoğu katıldı. Seminerde Demiryol İş [&hellip]

Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri sona erdi

TÜFAD ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun işbirliğiyle düzenlenen Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri, dün Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nda gerçekleşti.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Antrenör Gelişim Semineri, dün Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu anfi salonunda yapıldı. Dün sabah başlayan seminere Afyonkarahisar’da görev yapan antrenörlerin çoğu katıldı. Seminerde Demiryol İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Uslu, Gençlik Spor İl Müdürü Zeki Kuş, İl Dernekler Müdürü Ahmet Gök ve BESYO Bölüm Başkanı Yücel Ocak da yer aldı. Seminerde konuşmacı olarak TUTOR göreviyle Coşkun Süer katıldı. Coşkun Süer, antrenörlere ‘nasıl daha iyi antrenör olunur’, ‘futbolda başarıya giden faktörler’ gibi konularda deneyimlerini anlatarak yol gösterdi.
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Agah Bıyıkoğlu seminer hakkında yapmış olduğu konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Seminer, her iki yılda bir yapılıyor. Bu seminerlere katılmayan A, B ve amatör lisanslı antrenörler antrenörlük yapamıyorlar. Bu seminerlerin amacı ‘futboldaki en son gelişmeleri ilerlemeleri değişiklikleri dünyada ve Avrupa kupalarında ki en son stilleri, taktikleri, sistemleri antrenörlerimize aktarmak, onların bilgilerini tazelemek ve onların bu bilgilerini kendi kulüplerine ve takımlarına yansıtmalarını sağlamaktır. Seminerimize Coşkun Süer ve Abdullah Semerci adlı iki eğitmenimiz katıldı. Ayrıca antrenörle-rimizin ilgisi bizleri sevindirdi. İyi bir ortam var.. Arkadaşlarımıza katılım belgeleri verdik. Bu semineri-mizde Afyonkarahisar Belediyesi’nin bizlere verdiği şapka ve tişörtleri dağıttık. Federasyonun gönderdiği CD’leri dağıttık, kitaplar ve dosyalar verdik. Elimizden geleni şuana kadar yaptık. Seminerin Afyon’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“Seminere Şerafettin Öztaylan’ın
ismini verdik”
TÜFAD Başkanı Agah Bıyıkoğlu, Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği ilk hakemlerden olan Şerafettin Öztaylan’ın hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü de dile getirdi. Bıyıkoğlu, seminerin isminin Şerafettin Öztaylan Antrenör Gelişim Semineri olarak değiştirildiğini söyledi. Bıyıkoğlu şöyle konuştu; “Cumartesi günü toprağa verdiğimiz Şerafettin Öztaylan’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu seminerin ismini Şerafettin Öztaylan Gelişim Semineri olarak değiştirdik.”

Bakmadan Geçme