Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bölgemizin en başarılı ili Afyonkarahisar”

“Bölgemizin en başarılı ili Afyonkarahisar”

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, koronavirüsle mücadele konusunda bölgenin en başarılı illerinden birisinin Afyonkarahisar olduğunu söyledi

 

Son dönemde “Afyonkarahisar’da vaka sayısı artıyor” şeklinde bir dezenformasyon çabası olduğuna dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz, “Rakamlar ortada. Komşumuz olan tüm illerden iyi konumdayız. Tüm tedbirleri alıyoruz. Ama vatandaşın duyarlılığının artması lazım.” diye konuştu.
“BÖLGEMİZDE EN İYİ DURUMDA
OLAN İL AFYONKARAHİSAR”
Afyonkarahisar’da salgınla mücadele konusundaki tedbirlerin gevşediği, gerekli denetimlerin yapılmadığı şeklindeki eleştiriler hakkında görüşlerine başvurduğumuz Vali Mustafa Tutulmaz, “Bölgemizin en iyi durumdaki ili Afyonkarahisar’dır.” dedi. İlimizdeki vaka, hasta ve ölüm sayılarında abartıldığı kadar bir artışın söz konusu olmadığını belirten Vali Tutulmaz, “İlimizdeki vaka sayımız 224 kişi. Komşu illerimizden Uşak’ta vaka sayısı 48’lerde, maalesef Uşak’ta 26 ölüm var. Isparta’da vaka sayısı 445 civarında, bizim iki katımız. Bizim nüfusumuzun 3’de 1’i nüfusa sahip Kütahya’da vaka sayısı 180’i aştı. Eskişehir ve Konya’daki rakamlar herkesin malumu. Biz kesinlikle bölgemizin en iyi durumda olan iliyiz. Bir tek Burdur var rakamsal olarak bizden geride olan ama Burdur ile aramızdaki nüfus farkımız da ortada. Tüm resmi rakamlar ortada iken, illerin durumu biliniyor iken Afyonkarahisar’da vakaların arttığını söylemek vicdansızlık olur. Keşke hasta sayımız sıfır olsa. O günleri de göreceğiz inşaAllah.” ifadelerini kullandı.
“VATANDAŞIMIZ DAHA DUYARLI OLACAK,
HERKES KENDİ TEDBİRİNİ ALACAK,
HERŞEY POLİS ZORUYLA OLMAZ”
Şehir merkezi ve il genelinde salgınla ilgili alınan önlemlerin hassasiyetle sürdürüldüğüne dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz, “Vatandaşlarımızın daha fazla duyarlı olmasına ihtiyacımız var.” dedi. Polis, zabıta gibi resmi görevlilerin üstün çaba sarf ettiğini ama artık bir bıkkınlık da oluştuğunu belirten Vali Tutulmaz, “Sayın Sağlık Bakanımız sürekli yeni normal dönemden bahsediyor. Artık böyle bir dönemdeyiz. Vatandaşımız kendi izolasyonunu kendisi sağlayacak, kendi korunmasına dikkat edecek. Öyle elimizde bol bol resmi görevli de yok zaten. Polisimiz hemen her caddede, mahallede görev yapıyor. Polisimiz de zabıtamız da gece-gündüz görevde. Yaşlıların maaş dağıtımını polis-zabıta yapıyor, VEFA Gruplarında bu arkadaşlar çalışıyor. Hırsızla asayişle bu insanlar uğraşıyor. Marketler denetleniyor, fırınlar denetleniyor. Tüm görevler fazlasıyla yerine getirilmeye çalışılıyor. Bu durumda her sokağa her cadde görevli dikme imkanı yok. Yoğunluk olan yerlerde zaten görevlilerimiz var ama yolda yürüyen insana da bu görevliler karışamaz ki. İnsanımız biraz kendisi dikkat edecek. Sosyal mesafeye, maske takmaya özen göstereceğiz. Herkes kendi tedbirini alacak. Caddelerimiz zaten dar. Belli güzergahlarımızda yoğunluk yaşanıyor. Ambaryolu, Bankalar caddesi, Uzun Çarşı ve Tuzpazarı civarı. Buralarda oturup sohbet etme imkanı yok, olursa müdahalede ediyoruz. Görülen yoğunluk yürüyüş güzergahı olmasından kaynaklı. Bu da günlük yaşamın gereği. İnsanlara sokakta yürüme deme şansımız yok.” şeklinde konuştu.
“HERŞEY DEVLET
BASKISI, POLİS ZORUYLA OLMAZ”
Hafta sonu eşiyle birlikte yürüyüşe çıktığında Yeşilyol’da kaldırım kenarında oturmuş sohbet eden 5 kişiye rastladığını anlatan Vali Tutulmaz, “Hemşehrilerim beni tanımadılar. Şakayla karışık sosyal mesafeye dikkat edin bak ceza yazarlar dedim. İçlerinden birisi ‘önce benden başlayın’ dedi. Yani bu mantık bizi bir yere götürmez. Herşey devlet baskısı ile polis zoru ile yapılmaz. Polis her yeri kontrol edemez ki. Cezalar da yazılıyor ama bu çözüm değil. Henüz yazılan cezaların ödenme vakti gelmedi. Ödemeler başladığında da bağıran çok olacak.” diye konuştu.
“TEDBİRLERİ ALMAYA VE UYGULAMAYA
DEVAM EDECEĞİZ, DOĞRU OLAN NEYSE ONU
YAPIYORUZ, VİRÜSLE YAŞAMAYA ALIŞACAĞIZ”
Gereken her türlü önlemi almaya çalıştıklarını vurgulayan Vali Mustafa Tutulmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Mesela saat 21 itibariyle bakkalların kapanmasını sağlayan bizden başka il yok. Neden çünkü kafeler, kahvehaneler kapanınca bakkalların önü toplanma mekanı haline gelmişti. Şimdi esnaftan şikayetler alıyoruz. Bunun için de bir orta yol bulmaya çalışacağız ama bir yanda tedbir alıyoruz, öte yanda neden bu tedbiri aldınız diye sorgulanıyoruz. Ya da tedbir alınmıyor diye eleştiriliyoruz. Biz doğrusu neyse onu yapıyoruz. Vatandaşımızdan da destek ve anlayış bekliyoruz. Bundan sonraki süreçte hepimiz virüsle yaşamaya alışmak zorundayız. Dünyadaki hakim görüş de artık bu yönde. Virüs mutasyona uğrayıp yok olmadığı ya da güç kaybetmediği sürece hayat böyle devam edecek. Vakalar olacak, tedbirler olacak, tedavi olacak. Belki can kayıpları olacak. Ama 1 ay önceki gibi korkutucu bir durum olmayacak. Vatandaşımız da bu yeni döneme uyum sağlayacak, kendi tedbirlerini alacak, maskesini takacak, sosyal mesafeye özen gösterecek. Tedbirlerin en fazla uygulandığı illerden birisi Afyonkarahisar’dır. Ama vatandaşın bilinçli hareket etmesi hepsinden önemli. Tedbirleri de elden bırakmayacağız elbette. Türkiye’nin bu konuda dünyanın en başarılı ülkelerinden birisi olduğunu unutmayalım. Büyük ve önemli bir mücadele veriliyor. Ama ne yazık ki Türkiye’nin başarısızlığından, Hükümet’in başarısızlığından memnuniyet duyacak bir kesim de var.” >> Sezer KÜÇÜKKURT’un Haberi