• Haberler
  • Genel
  • Bölge, “Zafer”e kavuşuyor – Kocatepe Gazetesi

Bölge, “Zafer”e kavuşuyor – Kocatepe Gazetesi

Türkiye’nin ilk bölgesel havaalanı olan Zafer Havaalanı, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılacak Afyonakarahisar, Kütahya ve Uşak’a hizmet verecek olan, Türkiye’nin ilk bölgesel havaalanı olma özelliğine sahip Zafer Havaalanı, yarın açılacak. Havaalanının açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılması [&hellip]

Bölge, "Zafer"e kavuşuyor

Türkiye’nin ilk bölgesel havaalanı olan Zafer Havaalanı, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılacak

Afyonakarahisar, Kütahya ve Uşak’a hizmet verecek olan, Türkiye’nin ilk bölgesel havaalanı olma özelliğine sahip Zafer Havaalanı, yarın açılacak. Havaalanının açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılması bekleniyor. Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilen ve İçtaş İnşaat tarafından üstlenilen Zafer Havaalanı yapım işi, taahhüt edilen tarihten önce bitirildi.
3 İLİN ORTASINDA YER ALIYOR
Kütahya’ya 45, Afyonkarahisar’a 55, Uşak merkezine 100 kilometre uzaklıkta bulunan Havaalanı’nda, bölgede üretilen yöresel ürünlerin pazarlanmasını kolaylaştıracak bölümlerin de bulunduğu kaydedildi. İlerleyen zamanlarda kargo taşımacılığı için de kullanılması düşünülen Zafer Havaalanı, her türlü hava şartında güvenli ve emniyetli iniş kalkışlar yapılmasına imkân sağlayacak.Havaalanına ilk resmi uçuşu ise yarın saat 10.15’te Türk Hava Yolları gerçekleştirecek. THY’nin uçağı İstanbul Atatürk Havaalanı’ndan kalkıp Zafer Havaalanı’na inecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme