• Haberler
  • Gündem
  • Bölge Müdürlüklerinden işbirliği – Kocatepe Gazetesi

Bölge Müdürlüklerinden işbirliği – Kocatepe Gazetesi

Küresel iklim değişikliğine bağlı olarak ülke genelinde yağışların miktarında ve şiddetinde meydana gelen farklılıklar ile ülkemizde son yıllarda sıkça görülen sellerin doğurduğu taşkın felaketleri dikkate alınarak, doğrudan ve dolaylı olarak meydana gelebilecek bütün taşkınların demiryolu ulaşım faaliyetlerine getireceği zararların asgariye indirilmesi amacıyla TCDD Genel Müdürlüğü ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü arasında koordineli bir çalışma yapılması, elde [&hellip]

Küresel iklim değişikliğine bağlı olarak ülke genelinde yağışların miktarında ve şiddetinde meydana gelen farklılıklar ile ülkemizde son yıllarda sıkça görülen sellerin doğurduğu taşkın felaketleri dikkate alınarak, doğrudan ve dolaylı olarak meydana gelebilecek bütün taşkınların demiryolu ulaşım faaliyetlerine getireceği zararların asgariye indirilmesi amacıyla TCDD Genel Müdürlüğü ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü arasında koordineli bir çalışma yapılması, elde edilen meteorolojik verilerin TCDD ilgili personelleriyle paylaşılması hususunda mutabakat sağlanmıştı. Temmuz ayında İhsaniye/Döğer’de yaşanan sel felaketinde Meteorolojinin erken uyarı mesajı sonrası TCDD 7. Bölge Müdürlüğü’nce alınan tedbirlerle olası tren kazası önlenmişti.
Bu amaçla; Meteoroloji 5.Bölge Müdürlüğü’nden Bölge Müdürü Alper Akçakaya ve Teknik Ekibi TCDD 7. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek sunum gerçekleştirdiler. TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, Meteoroloji Bölge Müdürü Alper Akçakaya ve teknik ekibine teşekkür ederek, Bölge Müdürlükleri arasında başlatılan karşılıklı işbirliği ve koordinasyonun artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Bakmadan Geçme