Bölge dünyanın termal turizm merkezi olacak

İstanbul'dan Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanına havayoluyla gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, her ile bir havaalanı yapılmasının yanlış olduğunu söyledi. Bölgenin termal turizm potansiyelinin önemine değinen Bakan Eroğlu, bölgenin termal turizmin merkezi olacağını anlattı. Havalimanına ulaşım imkanlarının zamanla gelişeceğini ifade eden Eroğlu, hafif raylı sistemle ilgili Demiryolları Genel Müdürlüğü’nün ön etüt çalışması yaptığını [&hellip]

Bölge dünyanın termal turizm merkezi olacak

İstanbul’dan Türkiye’nin ilk bölgesel havalimanına havayoluyla gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, her ile bir havaalanı yapılmasının yanlış olduğunu söyledi. Bölgenin termal turizm potansiyelinin önemine değinen Bakan Eroğlu, bölgenin termal turizmin merkezi olacağını anlattı. Havalimanına ulaşım imkanlarının zamanla gelişeceğini ifade eden Eroğlu, hafif raylı sistemle ilgili Demiryolları Genel Müdürlüğü’nün ön etüt çalışması yaptığını açıkladı

BİR HAYAL GERÇEKLEŞTİ
Hafta sonu Afyonkarahisar’da bir dizi etkinlik ve ziyarette bulunmak için THY ait tarifeli uçakla İstanbul’dan Zafer Bölgesel Havalimanı’na gelen Bakan Veysel Eroğlu, apronda Afyonkarahisar Vali Vekili Adem Uslu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak AK Parti İl Başkanları ve protokol mensupları ile çeşitli kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri tarafından karşılandı. Havalimanında yolcularla bir süre sohbet ederek, nereye gittiklerini soran Bakan Eroğlu, yolculara “hayırlı yolculuklar” temennisinde bulundu. Eroğlu, havalimanında düzenlenen basın toplantısında her şehre ayrı havalimanını yapılmasının yanlış olduğunu ifade etti. Havalimanın yapım sürecine değinen Eroğlu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin ortasına bölgesel havaalanı inşa etmenin hayalleri olduğunu, bu hayalin hayata geçmesinden mutluluk duyduklarını belirtti. Havalimanın ihaleye göre tamamlanış tarihinin 2014 olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, “Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya’nın tam ortasına bölgesel havalimanı inşa etmek hepimizin hayaliydi. Bu hayalin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşıyorum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’la bana ‘siz iyi pazarlık yaparsınız. Temel atmada tarihi öne çekilmesi için iyi bir pazarlık yapın’ demişti. Biz de temel atma töreninde pazarlıkla açılışı 30 Ağustos 2013’e çekmiştik. Havalimanının, yapımı üstlenen firma yoğun çalışarak havalimanını 2012 yılında tamamladı. Hatta ben bir bayram Afyonkarahisar’a gelirken sürpriz ziyaret ettim. Bayramda bile çalışıyorlardı. Bu yoğun çalışmayla 29 Ekim’de havalimanı tamamlandı. Ve tamamlanmasından birkaç gün sonra Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Bu havalimanı Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya’nın havalimanıdır. Türkiye’nin ilk bölgesel havalimanıdır. Bölgesel bir havaalanı açılması konusunda gereken her türlü kolaylığı gösteren Başbakanımıza, havaalanın yapıldığı alanda bulunan arazilerini devletin elindeki başka arazileriyle değiştirerek kolaylık gösteren arazi sahiplerine, tatil, bayram demeden çalışarak ve havalimanını Türkiye’nin en hızlı yapılan havalimanı olarak hizmete açan İbrahim Çeçen ve çalışanlarına teşekkür ediyorum”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
BÖLGE DÜNYANIN TERMAL SAĞLIK TURİZM BAŞKENTİ OLACAK
Yurt dışından ve İstanbul’dan bölgeye ulaşımın kolaylaştığını hatırlatan Bakan Veysel Eroğlu, havalimanın Kütahya’ya ait olduğuna ilişkin eleştirilere de cevap verdi. Havalimanının 3 şehre de hemen hemen aynı uzaklıkta olduğuna değinen Eroğlu, havalimanının Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak ile zaman içinde Eskişehir’e de hizmet sağlayacağını vurguladı. Havalimanının ihracat ve turizmle gelişmeyi de arttıracağına değinen Bakan Eroğlu, “Buraya gelmek artık çok kolay. Burası Türkiye’nin ilk bölgesel havalimanı olmasının yanı sına Türkiye’de yap-işlet-devret esasına göre ve en kısa sürede yapılan ilk havalimanı. Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya’da üretilen ürünleri çok daha rahat yurt dışına sunma imkanı bulacağız. Havaalanı özellikle Belçika ve Almanya başta olmak üzere yurt dışından da ulaşımı çok kolaylaştıracak. Dünyanın her yerine sefer yapılabilecek. Hacı adaylarımız gidiş ve gelişte çok büyük sıkıntılar yaşıyordu. Artık bu bölgedeki hacı adaylarımızın hacca daha kolay ulaşmasını sağlayacak. Yurt dışından vatandaşlarımızın yanı sıra turistler de daha kolay gelebilecek. Bölge, sadece Türkiye’nin değil dünyanın termal sağlık turizm başkenti olacak kapasitedir. Havaalanı termal turizmin gelişmesi açısından önemli bir adım olacak. Şimdiden bir çok ülkeyle, termalle ilgili diyaloga girildi. Her türlü uçağın iniş kalkış yapabileceği şekilde dizayn edildi. Havalimanında ileri teknoloji kullanıldı. Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ın gelişmesi için muhteşem bir adımdır. Buraya kargo seferleri yapılacak, ihracat ürünleri buradan daha kolay şekilde yurt dışına gönderilecektir, ihracatın önünü açacaktır. Bölge için muazzam gelişim sağlayacak.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
KARGO TAŞIMACILIĞI YAPILACAK
Bölgesel havalimanının Türkiye’ye örnek olacağını vurgulayan Eroğlu, bölgesel havalimanlarının yaygınlaşacağını belirtti. Tek bir şehir için yapılan havalimanlarının kullanışlı olmadığını söyleyen Eroğlu şöyle konuştu, “Her ile bir havaalanının yapılmasının yanlış olduğunu biliyoruz. Bu havalimanı yakın gelecekte Eskişehir’i de kapsayacak bir havalimanıdır. Burası Türkiye’ye ve bölgeye hizmet edecek muhteşem bir havalimanıdır. Havalimanından şehirlere ulaşım için yolları geliştiriyoruz. Gelirken gördünüz yollar gelişiyor. Buraya gelen yolları da yapıyoruz. Hatta Emirdağ gibi bazı ilçeler için daha kısa yollar yapıyoruz. Hatta burada meteorolojinin bir birimi var. Hatta gelen insanlar burada bir ferahlık görsün diye öyle fidan değil yetişmiş ağaçlardan ektik. Buraya binlerce hatta on binlerce yetişmiş ağaç ve fidanı diktik. Ben Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ile de görüştüm. Buradan kargo taşımacılığı da yapılacak. Sadece yolcu taşımacılığı yeterli değil zaten. Buradan kargo taşımacılığıyla ihracatı daha da geliştireceğiz. Kargo taşımacılığının yapılmaması için hiçbir mani ve sebep yok. Göreceksiniz burada çok muazzam bir gelişme olacak.”
EKSİKLER
TAMAMLANACAK
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Eroğlu THY’nın internet sitesinde havalimanının ‘Kütahya Zafer Havalimanı’ şeklinde yer aldığını da hatırlatarak diğer illerin de adlarının yer alıp alamayacağını sordular. Bu tür öneri ve eksikliklerin değerlendirilebileceğini belirten Bakan Veysel Eroğlu, konuyu THY yetkililerine ileteceğini söyledi. Havaş’ın Kütahya seferlerine başladığını Afyonkarahisar seferlerinin başlamaması da hatırlatılan Eroğlu, “Zaman içinde her şey olur. 2014’te bitecek bir havalimanı 2012’de açtık. Eksikler zaman içinde halledilir.” diyerek ulaşım sorunlarının kısa süre içinde çözüleceğini kaydetti. Diğer şehirlere ulaşım imkanları da sorulan Eroğlu, “Potansiyele göre diğer illerden de seferler olabilir. Örneğin Gaziantep’ten termal turizm için bir talep var ama bu yolcu talebine göre belirlenecek bir konudur. Diğer firmalarla da anlaşmalar yapılıyor. Yolcu oldukça, talep arttıkça yoğunluk da artacaktır. Özel sektöründe önü açık. Yolcu ne kadar çok olursa farklı şehirlere ve yurt dışında gidilecek havaalanı da o kadar çok olacaktır.” şeklinde konuştu.
HAFİF RAYLI SİSTEM ÖN ETÜT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Havalimanından hafif raylı sistem projesi de hatırlatılan Bakan Eroğlu, projeyle ilgili ön etüt çalışmalarının başladığını açıkladı. Projeyle ilgili tarih veremeyeceğine değinen Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı, “Bu bizim hemen söz verdiğimiz bir proje değil. Ben devlet demir yolları genel müdürüyle görüştüm. Onlar bu proje için ön etüt çalışmasına başladı. Ama bakın burada tekrar vurguluyorum şu an bir tarih bir söz vermiyorum. Çünkü ben sözümü temeli attığım zaman veriyorum. Ben söz verdiğim zaman da tarihte bir aksama olmaz. O yüzden şu an ön etüt çalışmalarını bekliyoruz. Biz bu talebi ilettik. Devlet demiryoları genel müdürümüz de bu konuya sıcak baktığını açıkladılar. Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım da ‘ihtiyaca göre yapılmalıdır’ dedi. İhtiyaç olunca yani yolcu sayısı hafif raylı sistemi karşılayacak konuma gelince bu proje de daha netleşir. Kütahya’dan havalimanına gelip, havalimanından da Afyonkarahisar’a gelecek hafif raylı bir sistemin yapılması zor değil. Ben yapılacağına inanıyorum ama zamanıyla ilgili bir şey söyleyemem” (Kocatepe)

Açıklamalarının ardından havalimanın önünde Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar AK Parti İl Başkanları’yla sohbet eden Bakan Veysel Eroğlu, ortak çalışmalar yapın talimatı verdi. Üç şehrin artık bir olduğun, birlik olması gerektiğini kaydeden Eroğlu, “artık üç il bir aradayız, biriz. Hepimiz biriz” diyerek başkanların ellerini havaya kaldırdı.

Bakmadan Geçme