Bol Bol Basketbol 1 Mayıs'ta başlıyor

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Türk Basketbolunu Geliştirme ve Eğitim Vakfı tarafından yürütülen 'Takım Ruhuyla Sağlıklı Gelişim ve Sosyal Etkileşim İçin 3ࡩ Basketbol' projesi 2014-2015 yılları içerisinde başarıyla gerçekleştikten sonra açtığı yol benzer çocuklara ulaşan devam projelerine ilham oldu. Dezavantajlı bölgede yaşayan gençlerin basketbol yolu ile fiziksel ve zihinsel açıdan sağlıklı gelişimlerinin sağlanması ve onların [&hellip]

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Türk Basketbolunu Geliştirme ve Eğitim Vakfı tarafından yürütülen “Takım Ruhuyla Sağlıklı Gelişim ve Sosyal Etkileşim İçin 3×3 Basketbol” projesi 2014-2015 yılları içerisinde başarıyla gerçekleştikten sonra açtığı yol benzer çocuklara ulaşan devam projelerine ilham oldu. Dezavantajlı bölgede yaşayan gençlerin basketbol yolu ile fiziksel ve zihinsel açıdan sağlıklı gelişimlerinin sağlanması ve onların kötü alışkanlıklardan uzak durmasını amaçlayan projeyi takip eden ve gençler üzerinde olumlu etkisini gören Türkiye Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale 3×3 Basketbol Projesi’ni Afyonkarahisar’da başlatmak istedi. Afyonkarahisar Valiliği ile görüşen ve desteğini alan Demirkale, Afyonkarahisar’daki gençlere yönelik projeyi TBF ortaklığında başlattı.
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner proje hakkında yaptığı açıklamada “Afyonkarahisar’da yaşayan 13-18 yaş arası gençlerin spor yolu ile fiziksel ve zihinsel açıdan sağlıklı gelişimlerini sağlanması, potansiyellerinin ortaya çıkartılması ve özellikle bağımlılık (sigara, alkol, uyuşturucu, internet, kumar vb.) riski altındaki gençlerin sportif faaliyetlere yönlendirilmeleri yolu ile bağımlılık ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarının sağlanması amaçlamaktayız. Bu düşünce ile sosyal ve ekonomik açıdan nispeten daha dezavantajlı olan yaşam koşullarının daha zorlu sosyal imkanların ise daha az olduğu gençlerin sosyal dışlanmayı daha fazla yaşadıkları madde bağımlılık, okulu terk, suç işleme oranlarının daha yüksek olduğu mahallelerde yaşayan 13-18 yaş arası, yaklaşık bin gence spor yaptırmayı hedefliyoruz. Afyonkarahisar’da göreve başladıktan sonra Afyonkarahisar Valiliği birlikte yönetim modeli adını verdiğimiz, proje odaklı ve hedef odaklı yönetim tarzını içeren bir model oluşturulmuştur. Ortak amaçlar doğrultusunda, gençlerimizin bir araya gelmiş bireyler olarak, birbirleriyle uyumlu şekilde hareket etmeleri ve paylaşmayı öğrenmeleri projenin beklenen sonuçlarındandır. Afyonkarahisar Valiliği projenin takipçisi olarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer kurumlarla ihtiyaçlara göre yeni projeler üretecektir.
Bu vesileyle başta Türkiye Basketbol Federasyonu olmak üzere, gençlerimiz için çok önemli olduğuna inandığımız bu projeye katkıda bulunan tüm kesimlere, bürokratlarımıza, sivil toplum ve basın kuruluşlarının yetkili ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
“GÜZEL GÜNLERE BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”
Projeyi Afyonkarahisar’da yürüten Türkiye Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale “Temel amacımız Türk Basketbolunu Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nın 3×3 Basketbol Projesi’nden baz alarak ürettiğimiz ‘Bol Bol Basketbol’ projesiyle toplam bin sporcuya ulaşarak bu gençlerin sporla tanışmasını ve boş zamanlarını sporla geçirmelerini ve sporcuların değerli olduğunu kötü davranışlardan spor sayesinde uzak kalabileceklerini bu gençlerin bizler için önemli olduğunu hissettirmektir. Bu proje kapsamında gençleri hayata bağlamak ve mutlu bireyler olmaları için elimizi uzatacağız, gençler bu eli tutacak ve güzel günlere birlikte yürüyeceğiz.” dedi.
“DEMİRKALE’Yİ
TEBRİK EDİYORUM”
Bol Bol Basketbol projesi yılbaşında başlarken 31 Haziran’da sona erecek. Şu ana kadar okullarda dezavantajlı çocuklara yönelik problem tespit, anket çalışmaları yapıldı ve antrenmanlar düzenleniyor. 3×3 Basketbol turnuvası ise 1 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.
TBF Projeler ve Uluslararası İlişkiler Başdanışmanı Emir Turam, “Geldiğimiz noktada projenin mirasının çocuklarımıza katkı üretmeye devam ettiğini büyük bir mutlulukla duyuyoruz. Afyon İl Temsilcimiz Feyzullah Demirkale, Afyon Valiliği’nin desteğini sağlayarak kendi ilinde bir devam projesi gerçekleştiriyor ve mükemmel bir iş çıkarıyor. Demirkale’yi tebrik ediyorum ve teşekkürlerimi sunuyorum. Yaptığı çalışmanın tüm il temsilcilerimize örnek olmasını diliyorum. Kısmet olduğu taktirde bir sonraki il temsilcileri toplantımızda bir proje sunumu yaparak neyi nasıl yaptığını tüm illerimize aktarmasını rica edeceğiz” ifadesine yer verdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme