Böbreğinden 10 santimetrelik taş çıktı

Böbreğinden şikayet ederek Özel Fuar Hastanesi'ne başvuran 57 yaşındaki kadının böbreğinden tam 10 santimetrelik taş çıktı. 4 saatlik başarılı bir ameliyatla taştan kurtulan kadının durumu iyi Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi'nde riskli ve önemli bir ameliyat, başarılıyla gerçekleştirildi. 57 yaşındaki Ümmü Gülsüm Kocabaş'ın böbreğindeki 10 santim büyüklüğünde, 250 gram ağırlığındaki taş, 4 saatlik bir operasyonla alındı. [&hellip]

Böbreğinden 10 santimetrelik taş çıktı

Böbreğinden şikayet ederek Özel Fuar Hastanesi’ne başvuran 57 yaşındaki kadının böbreğinden tam 10 santimetrelik taş çıktı. 4 saatlik başarılı bir ameliyatla taştan kurtulan kadının durumu iyi

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi’nde riskli ve önemli bir ameliyat, başarılıyla gerçekleştirildi. 57 yaşındaki Ümmü Gülsüm Kocabaş’ın böbreğindeki 10 santim büyüklüğünde, 250 gram ağırlığındaki taş, 4 saatlik bir operasyonla alındı.
Operatör Doktor Cem Dilmen ile Doktor Necip Mengül’ün birlikte yaptığı ameliyat hakkında bilgi veren Dr. Dilmen, “Hastanın taşı, ortalama 20 gündür mevcutmuş. 10 yıl önce ameliyat önerilmiş ama hasta, tedaviye gitmediği için ameliyat yapılmamış. Burada teşhisini koyduk. Ameliyatını gerçekleştirdik. Hastaki sıkıntı, böbrekte doğuştan bir anomalisi (şekil bozukluğu) var. Burada farklı bir cerrahi yapmak durumunda kaldık. Bu kadar büyük taş da onun için olmuş muhtemelen. 4 saat dolaylarında sürdü ameliyat. Gayet başarılı bir ameliyat oldu. Şu an hastamız gayet iyi ve sağlıklı” dedi.
2 hafta boyunca
ameliyata hazırlandı
Dilmen, “Daha önce 300 gramlık bir taş çıkarmıştım zaten. Ama tek parça olarak benim ilk oluyor. Bu ameliyatın riski vardı. Böbrek alınabilirdi, kanama olabilirdi. Hastada akciğer yetmezliği hastalığı vardı, onu tedavi ettik. Kalbiyle ilgili birkaç sıkıntısı vardı, şeker hastasıydı. Onları tedavi ettikten sonra ameliyata aldık. 2 hafta, hastayı ameliyata hazırladık” diye konuştu.
Hasta yakınları, ameliyatı gerçekleştiren doktorlara teşekkür ederken böbreğinden taş alınan Ümmü Gülsüm Kocabaş da “Daha önce de böbreğimden taş aldırmıştım. Ama bu büyük taş, 10 yıldır varmış” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme