“Bizim yurtlarımız ikinci bir üniversitedir'

Programın açılış konuşmasını İlim Yayma Cemiyeti (İYC) Şube Başkanı Ali Zenkin yaptı.'YOĞUN EĞİTİM ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLÜYOR'İYC'nin kuruluşundan günümüze kadar hizmeti bulunup, vefat edenlere Allah'tan rahmet dileyen Zenkin, '67 yılı geride bırakan İlim Yayma Cemiyetimiz dün olduğu gibi bugünde aynı aşkla, şevkle ülkemize, insanımıza ve İslam ümmetinin maddi ve manevi gelişmesi için yükselmesi için hep gayret ve [&hellip]

Programın açılış konuşmasını İlim Yayma Cemiyeti (İYC) Şube Başkanı Ali Zenkin yaptı.
“YOĞUN EĞİTİM ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLÜYOR”
İYC’nin kuruluşundan günümüze kadar hizmeti bulunup, vefat edenlere Allah’tan rahmet dileyen Zenkin, “67 yılı geride bırakan İlim Yayma Cemiyetimiz dün olduğu gibi bugünde aynı aşkla, şevkle ülkemize, insanımıza ve İslam ümmetinin maddi ve manevi gelişmesi için yükselmesi için hep gayret ve çabalarını en güzel şekilde sürdürmektedir. 2007 yılında Afyonkarahisarımız da gönüldaşlarımızla İlim Yayma Cemiyetimizin Şubesini açtık. O günden bugüne ülkemizin ve milletimizin ihtiyacı olan öğrenci yurtları çalışmaları, yaygın eğitim çalışmalarıyla hızlı bir şekilde işe koyulduk. Geldiğimiz noktada Afyonkarahisar İYC’nin iki kız yurdundan 125 öğrencimiz, açılışı yapılan erkek öğrenci yurdumuzda 220 öğrencimiz, bir anaokulumuzda 40 öğrencimiz, Bilgi Evimizde 250 öğrencimizin insanlarımıza hizmet etme gayreti içerisindeyiz. Kar Çiçeği Anaokulumuzun bina tahsisinde büyük emeği geçen Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a çok teşekkür ediyorum. İçinde bulunduğumuz Ahmet Karahisari Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu ve Kültür Merkezimiz Milli Emlak Müdürlüğümüz tarafından 20 Aralık 2014 tarihinde 30 yıllığına irtifak hakkı tesis edilerek 3 bin 718 metrekare arsa üzerinde inşa edildi. Gençlerin eğitimi konusunda fayda sağlayacak olan, 6 kat üzerine yapılan ve 8 bin 400 metrekare kapalı alandan oluşan Afyonkarahisar İlim Yayma Cemiyeti Ahmet Karahisari Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Karçiçeği Anaokulu ve Kültür Merkezi binasının temeli 8 Mayıs 2016 tarihinde atıldı. Emek sahibi herkese teşekkür ediyor, merkezimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.
“MİLLİ VE YERLİ KALMALARINI ARZU EDİYORUZ”
Törenin ikinci konuşmasını İYC Genel Başkanı Yusuf Tülün yaptı. Tülün, İlim Yayma Cemiyeti Ahmet Karahisari Erkek Öğrenci Yurdu, Karçiçeği Anaokulu ve Kültür Merkezinin çok güzel olduğunu tüm öğrencilerin bu mekânda kendilerini bulacaklarını vurguladı. İYC yurtlarının ikinci üniversite mesabesinde olduğunu söyleyen Tülün, “Biz üniversite yurtlarımızda ki öğrencilerimize kendi alanlarında onları takviye edecek donanımlı bir hale getirecek her türlü takviye dersleriyle hocalarımızla birlikte onların hep yanında olmaya çalışıyoruz. Bir şeyi daha ihmal etmiyoruz. Kendi medeniyetimizin değerlerinin yavrularımıza aktarılmasında milli şuur içerisinde yerli ve milli kalarak hayatlarını devam ettirmelerini, kendilerine milletin ve ümmetin yolunda bir yol tercih etmelerini arzu ediyoruz. Allah bu ülkenin bahtını açık etsin inşallah.” diye konuştu.
ÇOBAN’DAN SPOR TESİSİ MÜJDESİ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İlim Yayma Cemiyeti Ahmet Karahisari Erkek Öğrenci Yurdu, Karçiçeği Anaokulu ve Kültür Merkezi için Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu’nun büyük fedakârlık yaptığını kaydetti. Hayırsever katkılarının sağlanmasında Eroğlu’nun olağanüstü bir katkı gösterdiğini belirten Çoban, “Sağ olsun Afyonlular da Bekir Şapçı, Süleyman Kırlıoğlu ağabeylerimiz v.d hayırseverlerimiz bu yurda çok ciddi katkılar sağladılar. Hepsinden de Allah razı olsun. Bizde imkânlarımız dâhilinde elimizden geleni yaptık. İYC Şube Başkanı Ali Zenkin spor tesis yapım müjdesini vermemi istedi. İnşallah Allah nasip ederse yeni dönemde yapacağımız ilk işlerden bir tanesi de gençlerimizin yurdun yanında ki Belediyemiz arsasına güzel bir spor tesisini kazandıracağız. Artık hem devletimizin hem de niyetleri halis sivil toplum kuruluşlarımızın yurtları ile evlatlarımızın yurt ihtiyacı karşılanıyor.” şeklinde konuştu.
“İLİM YAPMAK BİR FELSEFEDİR”
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz açılış töreniyle birbirinden değerli üç eserin milli ve manevi değerlerle yetiştirilen gençlerin eğitimi için hizmete girdiğini belirtti. “Bu merkezi çocuklarımızı topluma hayırlı insanlar olarak yetiştirmek üzere hizmete sokuyoruz” diyen Tutulmaz şöyle konuştu: “Bu bizim için büyük bir mutluluk. Eğitim sadece devletin eliyle yapıldığında yeterince verimli olamıyor, bunu çeşitli tecrübelerle gördük. Sivil toplumun da bu tür yatırımlarla eğitime destek vermesi gereklidir. Zaman zaman bu tür yatırımlarla, burada vereceği hizmetlerle devletin önünü açarak devlete önderlik yapılması, hizmet bu şekilde de yapılır diye de örnek olması gerekiyor. Bu hizmeti bu yönüyle önemsiyoruz. İlimiz iki üniversitesi, 136 bin ilk, orta öğretim ve lise de olmak üzere ve 50 bin, iki üniversite de olmak üzere 200 yüz bine yakın öğrencinin bulunduğu bir ildir. Dolayısıyla bunların barınmaları, bunların iyi bir eğitim programına dâhil olmaları önem arz ediyor. Gerek devletimiz, gerek sivil toplum kurumlarımız, gerekse de özel şahıslarımızın gayretleriyle şuanda önemli bir yatak kapasitesine sahibiz. Yükseköğrenimde 20.000 yatak kapasitemiz var, onun 15.000’ini devlet, geri kalan 5.000’i özel sektör, vatandaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın açtığı yurtlardır. İlim yapmak bir felsefedir diye düşünüyorum. Burayı sadece bir yurt olarak algılamamamız lazım. Burası bir felsefedir, ilim yapmak mantığıdır. Bu felsefe de milli ve manevi değerlerde meslek sahibi insanlar yetiştirmeliyiz. Emeği geçen başta Sayın Bakanımız olmak üzere, Belediye Başkanımıza,  İlim Yayma Cemiyetinin tüm mensuplarına, hayırseverlerimize, yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum.”
 “İYC’YE ÜYELİKTEN ONUR DUYUYORUM”
Törenin son konuşmasını AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptı. Eroğlu şunları söyledi: “Yaklaşık iki yıl önce bu güzel tesisin temelini atmıştık. Bu güzel eserin Afyonkarahisar’a kazandırılmasından dolayı çok mutlu oldum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bu tür yapılar sadakayı cariyedir. Allah’u Teâlâ, bu tür okul, cami ve yurt gibi yapılar yapılmasına vesile olanların amel defterini kapatmıyor. Bu dünyadan göç sebile sebep oldu bu güzel hizmetlerden ötürü sevap hanesine sevaplar yazılmaya devam ediyor inşallah. İlim Yayma Cemiyeti benimde üyesi olmaktan onur duyduğum bir kurumdur. 68 yıl önce gönül insanlarının kurduğu bu cemiyet Türkiye’de çok güzel hizmetler yaptı. Manevi hayatın gelişmesine ve kişilerin en iyi şekilde yetişmesine katkıda bulundu. İlim Yayma Cemiyetinin şu anda 178 tane şubesi var. 176 tane yurdu var. Yani büyük hizmetleri yerine getiren bu cemiyetin yönetici ve gönüllülerini tebrik ediyorum.”
AÇILIŞA YOĞUN KATILIM
Açılış kurdelesini; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla, Vali Mustafa Tutulmaz, Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu ve diğer protokol üyeleri birlikte kesti. Açılış törenine; Vali Mustafa Tutulmaz, Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla, İGM Başkanı Salih Sel, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

Bakmadan Geçme