• Haberler
  • Genel
  • “Bizim tek sıkıntımız ilgisizlik” – Kocatepe Gazetesi

“Bizim tek sıkıntımız ilgisizlik” – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisarspor Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, dün basın mensuplarının karşısına geçti. Hikmet Bülbül, ilk yarıyı değerlendirirken kulübe tüm Afyonkarahisarlıların sahip çıkması gerektiğini dile getirdi Afyonkarahisarspor Kulübü Başkanı Hikmet Bülbül, dün kulüp binasında yönetim kurulu ile birlikte yaptığı toplantıda ilk yarıyı değerlendirdi ve ilgisizlikten yakındı. Hikmet Bülbül, “Bu kulüp, Türkiye liglerinin en ucuz kurulmuş takımı. Yalnızca Belediye [&hellip]

"Bizim tek sıkıntımız ilgisizlik"

Afyonkarahisarspor Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, dün basın mensuplarının karşısına geçti. Hikmet Bülbül, ilk yarıyı değerlendirirken kulübe tüm Afyonkarahisarlıların sahip çıkması gerektiğini dile getirdi

Afyonkarahisarspor Kulübü Başkanı Hikmet Bülbül, dün kulüp binasında yönetim kurulu ile birlikte yaptığı toplantıda ilk yarıyı değerlendirdi ve ilgisizlikten yakındı. Hikmet Bülbül, “Bu kulüp, Türkiye liglerinin en ucuz kurulmuş takımı. Yalnızca Belediye Başkanımızın ve Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun destekleriyle ayakta durmaya çalışıyoruz. Sezon başında kongreler sürecinde yalnızca 2 delegenin katıldığı kongrelerden sonuç çıkmadı. Bu kulübün kapanmaması için büyük bir fedakarlık yaparak, vatandaşlık görevimizi yaparak kulübü kapatmamak adına nefesi-mizin yettiği yere kadar mücadele edeceğimizi söyledik. Bugün de mücadele ediyoruz. Bunu da söylemek istiyoruz. Bizler bu koltuklara bağlı değiliz. Afyonkarahisarlıların da tamam diyeceği bir yönetim kurulu oluşturulsun biz o kardeşlerimize bu görevi seve seve hemen bugün teslim etmeye hazırız” dedi.

“Amatörce görev aşkıyla çalışıyoruz”

Amatörce görev aşkıyla burada olduklarını ifade eden Hikmet Bülbül, “Ben ve diğer arkadaşlarım burada maaş alıyor değiliz. Elimizi değil vücudumuzu taşın altına koyduk mücadele veriyoruz” dedi. Hikmet Bülbül, dün kulüp binasında saat 16.00 sularında yönetim kurulu üyeleri Hamza Kızıldağ ve Mesut Uyanık’ın da katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Afyonkarahisarsporun ilk yarısını değerlendiren ve kulübün içersinde bulunduğu sıkıntılara değinen Başkan Hikmet Bülbül, yönetim kurulu olarak Afyonkarahisarspor’u ayakta tutmak için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini söyledi.

“Valimizin girişimleriyle işadamlarımızdan kulübe yardım sağlandı”

Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, bu sezon geride kalan 5 ayda Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun Afyonkarahisarspor’a yardım sağlamak için çalışmalarda bulunduğunu ve bu çalışmalar sonunda kulübe 80 bin TL civarında para girdiğini belirtti. Bülbül, “Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun destekleriyle tuğlacılardan 40 bin TL, betonculardan 30 bin TL, iş adamından 10 bin TL, toplamda 80 bin TL para yardımında bulunuldu. Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban da bugüne kadar kulübe 260 bin TL yardım etti” dedi.

“Kongre sürecinin başarısızlıkla tamamlandığını biliyoruz”

Bülbül, sezon başında liglerin başlamasına 15-20 gün kala kong-reye gidildiğini ama hiç kimsenin ilgi göstermediğini beyan ederek, kongrelere katılacak delegelerin bile kulübe gelmediklerini belirtti. Yalnıca 2 delegenin kongreye geldiğini ve kulübün kongre bile yapamadığını ifade eden Bülbül, “Bizler kamu ve vicdanı sorumluluğunun yanı sıra kulübün kapanmaması için irademizi kullandık. Kulübün yaşaması için taşın altına vücudumuzu koyarak buralara kadar getirdik. Bu sıkıntılara rağmen tüm eleştirilere göğüs gererek yönetim kurulu ile birlikte özverili bir şekilde çalışıyoruz. Çalışmaya da devam ediyoruz. Bizim sorunumuz ilgisizlik. Maçlarımızda bile 300-400 taraftar geliyor. Afyonkarahisar halkına sesleniyorum. Afyonkarahisarspor, Afyon’un bir markasıdır. Bu kulübe destek verilse ben inanıyorum ki bu futbolcularımız play-offa bile gider.” dedi.

“Bu başarı bizim değil belediye başkanımızın ve valimizindir”

Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, takım olarak zorlu bir süreçten geçtiklerini ifade ederek sıkıntılı dönemde en büyük destekleri Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Vali İrfan Balkanlıoğlu’ndan gördüklerini söyledi. Bülbül, “Sezon başında takımın lige katılacağı bile hayaldi, ancak bugün çok şükür ligdeyiz ve puan alamaz denen takım puan da alıyor. Sahada aslan gibi mücadelede veriyor. Şüphesiz bu başarı bizim değil bize destek veren Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ve Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’nundur” dedi.

‘Kulübün kasasına 500 bin TL girdi’

Afyonkarahisarspor kulübü Başkanı Hikmet Bülbül, ilk 5 aylık süreçte de kulübün kasasına iddaa ve yardımlarla birlikte toplam 500 bin TL’nin girdiğini bildirdi. Başkan Bülbül, 500 Bin TL’den de İddaa’ya 50 bin TL, TFF’ye lisansların önündeki engellerin kaldırılması için 90 bin TL, yine fede-rasyona borç nedeniyle 80 bin TL Lisans işlemleri için de 25 bin TL harcandığını söyledi. Bülbül, ilk yarı boyunca deplasman giderleri için 10 bin TL, 5 aylık perso-nel, futbolcu ve teknik heyetin maaşları için 160 bin TL, primler için 15 bin TL, peşinatlar için 20 bin TL, elektirik ve diğer borçlar için 15 bin TL, mutfak giderleri için 30 bin TL ve kömür için 5 bin TL ödeme yaptıklarını söyledi. Kulüp Başkanı Bülbül, kasaya giren 500 bin TL’nin 220 bin TL’sinin de tamamının borca gittiğini geriye kalan 280 bin TL ile de 5 ay boyunca idare olduklarını söyledi.

İkinci yarıda kulübümüzün ortada bırakılmayacağından
eminiz

İlk yarıda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın vaad ettiği 300 Bin TL ile idare olduklarını ifade eden Hikmet Bülbül, ikinci yarıda da yine il yöneticilerinin kulübü sahipsiz bırakmayacaklarını belirtti. İl yöneticileriyle yaptığı görüşmelerde bu konuyu gündeme getirdiğini ve bu davaya sahip çıkacaklarını düşündüğünü ifade eden Bülbül, Bakan Erolğlu’ndan da destek beklediklerini söyledi. Hükmet Bülbül, “Orman ve Su işleri Bakanı hemşehrimiz Veysel Eroğlu’nun geçmiz yıllarda kulübümüze desteklerde bulunduğunu biliyoruz. Bu kulüp düzenli geliri olmayan bir kulüp. Biz şunu tekrar söylüyoruz, bu kulübün iddaa’nın önündeki borçları silinsin yahut bu kulübe düzenli bir gelir sağlansın bu kulüp çok daha iyi yerlerde olacaktır. Bakanımız da bizim için “Eloğlu değil, Eroğlu”dur. Bakanımız gerekeni yapacaktır. Bu sıkıntıya duyarlılık gösterecektir” dedi.

“Bizler koltuk sevdalısı insanlar değiliz”

Afyonkarahisarspor Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, hiçbir zaman koltuğa bağlı olmadıklarını da söyledi. Müsabakalarda yapılan tezahüratlara da anlam veremediğini dile getiren Bülbül, “Koltuk sevdalısı değiliz. Kamuoyunun da güveneceği, takdir edeceği bir ekibin çıkması durumunda hemen şimdi görevi bırakmaya hazırız. Yönetim olarak Allah ve kul nezdinde hesap vermeye de her zaman hazırız. Hiçbir zaman veremeyeceğimiz bir hesabımız yok. Bu konuyla ilgili kafasında en ufak bir soru işareti olan, şüphesi olan kulübe gelsin, bizi arasın. Biz her türlü soruya cevap veririz. Yorulduk ama mücadeledemize devam ediyoruz. Bu kulüp tüm Afyonkarahisarlılarındır. Ben Afyonkarahisarlıyım diyen herkesin takımıdır” dedi.

‘İddaa’dan gelen 316 bin TL’nin tamamı borca gitti’

İlk yarıda takımın 6 maçta iddaa’ya girdiğini ve buradan da 316 bin TL geldiğini hatırlatan Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, buradan 316 Bin TL kulübün kazandığını ancak bu paranın olduğu gibi İddaa’da bekleyen sıradaki alacaklılara gittiğini belirtti.
İlk yarı borcu 180 Bin TL
Kulübün ilk yarı itibariyle 180 Bin TL borç edindiğini ifade eden Bülbül, bu borç kalemlerini ise şöyle sıraladı; SSK’yada 35 bin TL, futbolcuyada prim borcu 90, peşinat 30 bin TL, esnafa 30 toplamda 180 bin TL.

“Takımın
performansından memnunum”

Tüm sıkıntılara göğüs gererek özverili bir şekilde futbolcuların mücadele etitğinide söyleyen Bülbül, ilk yarı itibarıyla takımın performansından memnun kaldığını kaydetti. Türkiye’de en ekonomik kurulan takımın Afyonkarahisarspor olduğunu da iddia eden Başkan Hikmet Bülbül, kulübün içerisinde bulunduğu sıkıntıların giderilmesi durumunda play-off oynayabileceklerini belirtti.

Haberler ve fotoğraflar: R. Hüseyin Biçer

Bakmadan Geçme