'Bizim sloganımız 5-0' – Kocatepe Gazetesi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, TEGV ziyaretinden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Eroğlu, Afyonkarahisar’da AK Parti’nin 5’te 5 yapacağını söyledi Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Burdur’daki programından önce Afyonkarahisar’da mola verdi. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Afyonkarahisar Eğitim Parkı’ndaki “Dünün ve Bugünün Çocukları TEGV’de Buluşuyor” etkinliğine katılan Bakan Eroğlu, burada basın mensup-larının sorularını yanıtladı. [&hellip]

“Bizim sloganımız 5-0”

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, TEGV ziyaretinden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Eroğlu, Afyonkarahisar’da AK Parti’nin 5’te 5 yapacağını söyledi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Burdur’daki programından önce Afyonkarahisar’da mola verdi. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Afyonkarahisar Eğitim Parkı’ndaki “Dünün ve Bugünün Çocukları TEGV’de Buluşuyor” etkinliğine katılan Bakan Eroğlu, burada basın mensup-larının sorularını yanıtladı. Afyonkarahisar ile ilgili seçim tahmininde bulunan Eroğlu, “Afyonkarahisar’da yşunu görüyoruz: Afyonkarahisar’da büyük bir teveccüh var. Afyon’da 5-0 olarak bunu ilan ettim. Bizim sloganımız 5-0. İnşallah bunu da sağlayacağız. Çünkü Afyonkarahisar çok büyük hizmetler aldı. Afyonkarahisar’ın çehresi değişti. Bizim yaptıklarımıza başkalarının hayalleri bile ulaşamaz” yorumunu yaptı.
Bir basın mensubunun sorusu üzerine Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ergenekon sanıklarını milletvekili adayı göstermesini eleştiren Eroğlu, “Onların ne söylediği belli olmuyor. Bir gece önce söyledikleri 24 saat sonra değişiyor. Ülkeye darbe yapmak için teşebbüs eden yargılanan insanları dokunulmazlık zırhına kavuşturmak için böyle bir çalışma içindeler. Bunu, onların anlayışı ile bağdaştırıyorum. Onlardan ancak böyle bir şey beklenirdi. Milletilmiz gereken cevabı verecektir. Hem dokunulmazlık kalksın diyeceksin, hem de Ergenekon davasından yargılananlar, darbeye teşebbüs etmiş, demokrasinin köküne kibrit suyu dökecek olanları siz dokunulmazlık zırhını büründüreceksiniz. Bu gerçekten doğru bir şey değil. Netice olarak biz onlara bakmıyoruz. Yolumuza devam edeceğiz” dedi.
AK Parti’nin listelerindeki değişiklikleri de yorumlayan Eroğlu, parti olarak uzun soluklu bir program yaptıklarını, listelerin de buna göre şekillendiğini aktardı. “AK Parti, ta 2050 yılına kadar bir program yapıyor, 2023 yılına kadar hedef koyuyor. Dolayısiyla bunu dikkate alarak böyle bir liste yapıldı” diyen Eroğlu, şöyle konuştu:
“Listeler gayet güzel oldu. Sayın Başbakınımızın liderliğinde AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilleri, gençlik kolları, kadın kollarından kurulu bir heyet güzel bir çalışma yaptı. Temayül yoklamaları, anket çalışmaları, kademeli olarak bunları değerlendirmek suretiyle gerçekten teveccüh vardı. 6 bin kişiye yakın bir müracaat vardı. Toplumun her kesiminden Meclis’te temsil edilecek kişileri de dahil etmek suretiyle gerçekten çok güzel bir liste yapıldı. Hayırlısıyla 12 Haziran’daki seçimlere AK Parti olarak hazırırız. Millete hizmet etmeye devam edeceğiz, yola devam edeceğiz. Millete hizmet aşkıyla biz de gece-gündüz çalışıyoruz. Bütün gayemiz, ülkemizi 2023 yılında dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına yükseltmektir. Türkiye’nin gidişi zaten çok iyi. 12 Haziran seçimlerinde de AK Parti büyük bir başarı sağlayacaktır.”
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 12 Haziran seçimlerine giden süreçte vaatler ve seçim güvenliği konusunda da vatandaşları uyardı. Bakan Eroğlu, “Her seçim döneminde bilhassa iktidardan nasibini alamayacak olanlar, uçuk vaatlerde bulunuyor. Milletimizin bunlara kapılmaması lazım. Biz ne söz vermişsek yaptık.Vatandaşlarımız, seçimi sabote etmek isteyenlere, halkın huzurunu bozmak isteyenlere itibar etmesinler” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme