• Haberler
  • Siyaset
  • 'Bizim hiçbir adayla tartışmaya girmek gibi bir lüksümüz yok'

'Bizim hiçbir adayla tartışmaya girmek gibi bir lüksümüz yok'

İYİ Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, Genel Merkez Genel İdare Kurulu Üyesi Alper Yağcı, Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Erdoğan, İYİ Parti İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.'6 BELEDİYE BAŞKANIMIZŞU ANDA RESMEN BELLİ OLDU'İlçe ve Beldelerde isimleri belli olan belediye başkan [&hellip]

İYİ Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, Genel Merkez Genel İdare Kurulu Üyesi Alper Yağcı, Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Erdoğan, İYİ Parti İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
“6 BELEDİYE BAŞKANIMIZ
ŞU ANDA RESMEN BELLİ OLDU”
İlçe ve Beldelerde isimleri belli olan belediye başkan adaylarını açıklayan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya,“Afyonkarahisar’ımızda 31 Mart mahalli seçimlerinde başkan belirleme çalışmalarımız hızla devam etmekte. Ama 6 belediye başkanımız şuanda resmen belli oldu. Bu isimler, Afyonkarahisar’da Sayın Dr. Mahmut Koçak, Sandıklı’da Asım Orhan Bey,o da çok değerli ve çok çalışkan bir arkadaşımız, Dinar İlçemizde zaten iki dönemdir Belediye Başkanlığını şerefle,şanla yürütmüş,çok değerli arkadaşımız Saffet Acar Bey, Çobanlar ilçemizde daha önce Çobanlar’ı yönetmiş ve kendisini ispatlamış Sefa Değirmen Bey, Kızılören ilçemizde Kızılören’in yiğidi Ali Kocapınar daha önceden toplum tarafından sevilip sayılan bir isim, Sultandağı ilçemiz Dereçine beldemizde şuanda da Belediye Başkanı olan Aykut Okumuş Bey, İl Genel Meclisi üyelerimizin müracaatları devam etmekte. Müracaatlar uzadı, Belediye Meclis üyelerinin başvuruları devam etmekte. Ve herkesin de bildiği Cumhuriyet Halk Partisi’nin daha önce açıkladığı gibi Cumhuriyet Halk Partisi ile de ittifak yaptık. Bu demek değildir kisadece iki parti, biz inanıyoruz ki merkezde de diğer yerlerde de diğer farklı partilerin İYİ Parti’ye olan teveccühünden ötürü oy alacağımıza inanıyoruz. İnşallah bunu gelecek günlerde 1 Nisan sabahında da bu söylediğim sözleri de herkese ispat etmiş olacağız.” dedi.
“BİZİM DERDİMİZ MİLLETE HİZMETTİR”
Kendi davasının millete hizmet etmek olduğunu vurgulayan İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, “Bizim hiçbir siyasi parti ile ihtilafımız, kavgamız söz konusu olamaz. Bizim hiçbir adayla laf tartışmasına ya da polemiğe girmek gibi bir lüksümüz de olamaz. Bizim hiçbir tabela ile ya da ona gönül vermiş insanlarımızla da gönül muhabbetimiz dışında bir şeyimiz olamaz. Biz Afyonkarahisar’ın tamamını kucaklayacağımızı bir Afyonkarahisar ittifakıyla milletin huzuruna çıkacağımızı ve geldiğimizde de parti pırtı ayrımı yapmadan milletimizin tamamına adaletlice hizmet vereceğimizi vurguladık. Eğer sağda solda Mahmut Koçak şu adayla ilgili ya da şu partiyle ilgili şunları şunları parti ismi zikrederek aday ismi zikrederek böyle böyle gibi laflar varsa bu laflar doğru değildir. Mahmut Koçak kişilerle uğraşmaz, Mahmut Koçak bir dava adamıdır. Onun davası da bu millete hizmet etme davasıdır. Hem de ayrım gözetmeden, adaletlice hizmet etme davasıdır. Bu Afyonkarahisar’ı layık olduğu yere taşıma davasıdır. Bunun altını bir kez daha çizmek istedim. Çünkü sağda solda hiç zikretmediğimiz konuşmadığımız bir sürü şeyler konuşuluyor kulaklarımıza geliyor. Bunlar hoş şeyler değil. Biz böyle işlere gelemeyiz, aynı zamanda da emin olun vaktimiz yok. Hazırlıklarımız o kadar çok ki milletimizin istişaresine hazırlıklarımızı sunmak için bile zamanımızın yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Çok çalışmamız çok koşmamız lazım, düşüncelerimizi,geldiğimizde yapacaklarımızı, milletimizle paylaşmak,onların fikirlerini almak ve projelerimizi geliştirmek bizim daha elzem daha önemli. Bu laflarla uğraşmaktan ziyade bunu tekrar tekrar vurguluyorum. Bizim kimsenin partisiyle, kimsenin adayıyla, kimsenin projesiyle hiç böyle bir derdimiz olmaz, bizim derdimiz millete hizmettir. Biz kendi projelerimizle, kendi vizyonumuzla, şuana kadar yaptıklarımızla milletimizin huzurundayız ve milletimize de hizmet etmek için sabırsızlanıyoruz. Allah o günleri nasip edecek inşallah.” ifadesine yer verdi.
“2 BİN 300 LİRA OLARAK
 ASGARİ ÜCRETİ
ÇALIŞANLARIMIZA ÖDEYECEĞİZ”
Belediye çalışanlarına asgari ücreti 2 bin 300 lira olarak ödeyeceklerini aktaran Koçak, “Bugün üç tane önemli konuyu gündeme getireceğiz. Birincisi Belediyemizde çalışan personelimizle ilgili. Harcamalar ve maaşlar şeffaf olacağız dedik ve geldiğimizde asgari ücreti şuanda belirli olan 2 bin 20 liradan değil, 2 bin 300 liradan ödeyeceğimizi çalışanlarımızın bilmesini istiyoruz. Çünkü biz Türkiye’deki yaşam standardı olarak görülen rakamların daha üzerinde bir rakam vererek çalışanlarımızın daha huzurlu olmalarını, aileleri ile daha mutlu olmalarını evlerine daha fazla ekmek götürmelerini arzu ediyoruz. Verimlilik ancak bu şekilde artacaktır. Nisan’da geldiğimizde ay başından itibaren 2 bin 300 lira olarak asgari ücreti çalışanlarımıza ödeyeceğiz.” şeklinde konuştu.
“BİZ KİMSENİN EKMEĞİ
İLE OYNAMAYIZ”
Belediye Başkanı olduğu zaman belediye çalışanlarından kimsenin ekmeğiyle oynamayacaklarını belirten Koçak, “Biz belediye çalışanlarımızın hiç birinin aşıyla, ekmeği ile uğraşmayız. Efendim geldiği zaman işten çıkarırlar, yok bilmem ne yaparlar, böyle spekülatif şeylere asla pirim vermeyin. Biz devlette bulunduğumuz yıllar içerisinde de, siyaset yaptığımız yıllar içerisinde de hiç kimsenin ekmeği ile oynamadık. Hiç kimsenin ekmeği ile de oynamayacağız. Bizim için parti tabela değil, insanların rızkı önemlidir, helal lokma önemlidir, alın teri önemlidir. Biz hiçbir kardeşimizi, çalışan hiçbir arkadaşımızı mağdur etmeyeceğiz, öyle bir düşünce içerisinde değiliz.” diye konuştu.
“PAZAR YERLERİMİZİ CAZİBE
 MERKEZLERİ HALİNE GETİRECEĞİZ”
Pazar yerleri ile ilgili projesinin anlatan Koçak, “Semt pazarları bizim için önemli. Biz pazar yerlerimizi ve sosyal tesislerimizi haftanın bir günü değil, hergün cazibe merkezi olarak düzenleyeceğiz. İhtiyaç olan, milletimizin talebinin olduğu yerlere semt pazarlarını kuracağız. Mevcutlarında ötesinde semt pazarları kuracağız. Pazar yerlerini sadece alışveriş yerleri olarak düşünmüyoruz. Pazar yerlerimizi cazibe merkezleri haline getireceğiz. Kapalı alanları genişleteceğiz. Sağlıklı alanlar haline getireceğiz. Hem pazarcı esnafımızın sağlığını düşünürken hem de halkımızın sağlıklı ürünlere ucuza ulaşmasını sağlayacağız. Mahallelerimizi sosyal alalarla donatacağız. Kütüphaneler ve 4-6 yaş arası kreşler ile mahallerimizde trafiğe kapalı çocuk oyun sokakları oluşturacağız.” dedi.
“HALKIMIZA ÜCRETSİZ
MEZAR YERİ VERECEĞİZ”
Üçüncü proje olarak ihtiyaç sahiplerine ücretsiz mezar yeri tahsis edeceklerini söyleyen Koçak, “Belediye Başkanı olduğumuz zaman uygun bir mezarlık alanı belirleyerek halkımızın hizmetine sunacağız. İstanbul, Ankara şehirlerde olduğu gibi sıra halinde mezar yerlerini ücretsiz tahsis edeceğiz. Cenaze evine üç gün süre ile taziye çadırı kuracağız ve yemek dahil tüm cenaze giderlerinin belediye olarak karşılayacağız.” ifadesini kullandı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme