'Bizim derdimiz Afyon'a hizmet'

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, her zaman esnafı desteklediklerini dile getirdi. Özkaya, 'Biz Afyonkarahisar’a hizmetle varız. Derdimiz hizmettir' dedi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekilleri ve milletvekili adayları Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği (ESOB) ev sahipliğinde esnaf odalarının başkanları ve esnaflarla dün öğleden sonra biraraya [&hellip]

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, her zaman esnafı desteklediklerini dile getirdi.
Özkaya, “Biz Afyonkarahisar’a hizmetle varız. Derdimiz hizmettir” dedi

Haber

Haber

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekilleri ve milletvekili adayları Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği (ESOB) ev sahipliğinde esnaf odalarının başkanları ve esnaflarla dün öğleden sonra biraraya geldiler.
“SEÇİM SONUNDA DA VEKİLİMİZİN YANINDA OLACAĞINA İNANIYORUM”
Toplantının açış konuşmasını Bakkallar Odası Başkanı ve EBOB Başkanı Cengiz Üstün yaptı. Üstün, “14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı ve Miletvekili Genel Seçimine gideceğiz. Sayın Milletvekilimiz Ali Özkaya, bizim her türlü problemimize her zaman el atıyor. Biz inanıyoruz ki, 14 Mayıs seçiminden sonrada hem yerelde hem de ulusal düzeyde de her zaman yanımızda olacaktır kendisi. Ülke olarak pandemi, depremler, afet gibi çok zor günlerden geçtik. Sayın milletvekilimiz bizlere devletimizin sağladığı ucuz buğdayın temini konusunda yardımcı oldu. Bizlerde ucuz buğdayı fırıncılarla buluşturduk. Hemen o gün hareket geçip 3 gün içerisinde 12 bin çuval unu mahalle fırınlarımız başta olmak üzere dağıttık. Bu konu Türkiye çapına yayıldı. Covid-19 pandemisini yaşadık. Ali Özkaya milletvekilimle görüştüm. Genelgeyle ilgili çok destek olmuştur. Market, bakkal ayrımını bir genelgeyle çıkaran Sayın vekilimizdir. Esnaf ve sanatkârımıza Cumhurbaşkanımızın kooperatif kanalıyla bir desteği oldu. Esnaf ve sanatkârımız desteklendi. Biz bunlara teşekkür ettik. Gün geçmiyor ki, esnaf ve sanatkârın sıkıntısı olmasın. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda esnafımız mağdur olmuştu. Onunla ilgili de yasa çıktı ve sorun çözüldü. Artık biz dinleniyoruz, bizi dikkate alıyorlar. Vekilimiz bizlerin hep yanında. Esnafımızın sıkıntıları çok fazladır. Çok güzel bir yasa tasarısı çıkacak haksız rekabet ortadan kalkacak. Ancak seçimlerden sonraya kaldı. Ben inanıyorum Sayın Vekilimiz her zaman olduğu gibi bizlerin yanında olacaktır.” dedi.
“BİZ ESNAFIMIZIN HİZMETKÂRIYIZ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, göreve geldikleri tarihten itibaren esnafın yanında olduklarını söyledi. Zeybek, “2019 yılında göreve geldiğimiz günden itibaren tüm oda başkanlarımızla yakın istişare halinde sorunları neyse çözmeye başladık. Biz göreve geldiğimiz gün şunu dedik. ‘Biz sizlerin hizmetkârıyız.’ Bize gelen talepleri her zaman yerine getirmeye çalıştık. Görevde olduğumuz sürece de bunu her zaman yapacağız. 14 Mayıs seçimleri gerçekten çok önemlidir. Ülkemizin varoluş ve kurtuluş meselesi. Bir tarafta ülkesini, bayrağını, vatanını sevenler bir tarafta ‘Yüz yıllık cumhuriyetle hesaplaşmaya geliyoruz. Zindanları boşaltacağız. 15 Mayıs’ta zindanları açacağız. Apo’ya özgürlük, Apo’nun heykelini dikeceğiz.’ diyen insanlara bu söylem özgürlüğünü tanıyanların arasında geçecek olan bir seçimdir. Bizim insanımız sağduyu sahibidir. Ülkesinin birliği, beraberliği, selameti açısından, ülkenin istikrarı açısından oy kullanıp kullanacaklarından benden şüphem yok.” ifadelerine yer verdi.
“BİZ İKTİDAR OLARAK KOVALARLA SÜT VERİYORUZ”
AK Parti Milletvekili, milletvekili adayı Ali Özkaya, muhalefetin tek bir görevinin olduğunu sürekli sorunları herkese duyurduklarını söyledi. Özkaya, “Muhalefet partisinin tek bir görevi var. Sürekli bir sorun varsa onu herkese duyurmak. Bizim bir tabirimiz vardır. İnek bir kova süt verir ama hiç ses çıkmaz. Tavuk bir yumurta verir bütün ortalığı gürültüye boğar. Biz kovalarla süt verdiğimiz kısmı Cengiz Başkanım gibi kıymetli dostlar bazen sosyal medyada bazen bu tür toplantılarda söylüyorlar. Allah razı olsun. Elbette ki marifet iltifata tabidir. Bir gayret sarf edildiğinde bunun takdir edilmesi, hayırhah olunması da güzel bir duygu. Biz pandemi döneminde çok ağır günler geçirdik. Devletimiz bütün gücüyle esnafımızın, iş adamımızın, memurumuzun, çalışanımızın, çalışmayanımızın, emeklimizin hepsinin yanında olmaya gayret etti. Ve çok büyük fedakârlık yaptı. Dünyada bu büyüklükte fedakârlık yapan ülke çok sınırlıdır. Muhalefetten yazarlar. Bak işte Avrupa şu kadar bir milyar euro ayırmış, şunu yapmış, bunu yapmış. Sen onu geçeceksin. Yetmiş yaşın üzerindeki insanları hastaneye almayan bir Avrupa vardı. Nefessiz kalıp boğularak ölsün diyen bir Avrupa vardı. Birbirinin maskelerine el koyan, birbirinin ilaçlarına tıbbi cihazlarına el koyan bir Avrupa vardı. Adeta eski orta çağ zihniyetinin yansımasını gösteren bir Avrupa vardı. Ben yoksam herkes ölsün mantığıyla yaklaşan bir Avrupa var. Biz o günlerde esnaflarımızla bir araya geldiğimizde en temel sorun. Marketler kapandı. Bakkal, market nasıl ayıracağız bunu? Bir kıstas yok konusuydu. Esnafımızın satışa insanlarımızında alışveriş yapmaya ihtiyaçları vardı. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile görüşüp bir genelgeyle Türkiye’de bizim önerimizde sorun çözülmüş oldu. Yine esnafımızlıa unutmadığım bir toplatı yaptık. Pandemi sürecinde berber esnafımız ilk aşının kendilerine yapılmasını istedi. Sağlık Bakanımızla konuyu görüştük birkaç saat içerisinde bu talepte yerine geldi.” diye konuştu.
“AFYON’DAKİ MÜŞTEREK AKIL
TÜRKİYE’DE İLKLERE İMZA ATTI”
Özkaya sözlerine şöyle devam etti: “Güneş enerjisinin çiftçilerde tarım alanlarını yüzde bir buçuğunda kurulabilmesi tamamen Afyonkarahisar’ın tespit ve önerisiyle Türkiye’de gündem oldu ve mevzuat değişti. En son sağlık endüstri bölgemizle ilgili bizim önerimizle Afyonkarahisar özelindeki konu kanun metnine girdi ve değişti. Buna benzer onlarca konuyu sayabiliriz. Şimdi esnaflarımıza işte Mustafa Yılmazaslan Başkanım diyor ki ‘Vekilim bizim esnafımıza yeni bir site yapmamız lazım. İnşallah Bismillah dedik, başladık. Daha önceki başkan Hakan beyin Modern Sanayi Sitesi ile ilgili bir önerisi oldu. Türkiye’de ilk defa bir kooperatife hazine arazisini tek bir kuruş para ödenmeden sırf esnaf olduğu için mülkiyeti devredildi. Sonra oraya ipotek konulup Halk Bankası’ndan kredi verilerek esnafa yer tahsis edildi. Bize düşen esnafımıza bunu yapabilmektir. Türkiye’de bu ilk defa oldu. Türkiye’de ilk defa Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın yeri Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne bir ittifak hakkı müstakil hap kabul edilip arz arsa, binalar, üniversiteye geçti. Onun karşılığında ticaret borsamıza devletin bir hazinesi arazisi ücretsiz olarak verildi. Bunun gibi sayabileceğim mevzuat değişmesi, idari uygulamalar Türkiye’de ilk defa Afyon’un ortaya koyduğu fikirlerle onlarca örnek var. Bu müşterek haklıları bir araya getirmenin işidir. Yeni dönemde bunları daha çok yaygınlaştırmamız lazım. Gezdiğimiz zaman görüyoruz. Ben Dinar’da kaç yıldır traktör galericilerle ilgili en az 15 yıldır konuşuyorum. Türkiye ticaretin önemli merkezidir. Allah’a hamd olsun temelini attık. İhalesini yaptık, yer teslimini yaptık. Temelini attık. Şimdi bu gezilerde görüyorum ki Afyonkarahisar il merkezimiz VIP araç yapımında Türkiye’nin merkezi haline gelmiş. Bunlar için mutlaka müstakil bir alan oluşturmamız lazım. Onları bir araya toplamamız lazım. İbrahim Karataş Başkanımın şoförlerimizin 49 sorunu var dedi. Geçmişte biz ihaleyle aldık. Kırk dokuz yıl kanunu getirildi dedi. O kanun çalışmasını yaptık. Belli bir noktaya geldi. Bir oda başkanının muhalefeti nedeniyle seçim sonrasına kaldı. Minibüs duraklarımızı geçtiğimiz günlerde hep beraber gördük. Allah nasip ederse yeni dönemde bunu takip edeceğiz. Ve kardeşlerimize bunu çözmek için çalışmayı yapacağız. İnanıyorum ki bir noktada buluşup bu sorunu çözeceğiz.”
“BAĞ-KUR KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPIYORUZ”
“Esnaflarımızın Bağ-Kur’la ilgili 9 bin gün primi kurulduğu günden beri belli. Esnafımız bize iyileştirme yapın diyorlar.” diyen Özkaya, “Bu konu üzerinde çalışıyoruz. Yani SSK’yla birebir aynı olması mümkün değil. Ama 7 bin 200’e inmesi daha doğru. Niye mümkün değil? Sigortaysa diyelim ki sigorta primleri arttı. Başkanlar yarım bildirge verebilir. On gün beyanda bulunabilir. Yaşlandı diye çıktığı zaman yeni iş bulması iki üç sene sürebilir. Elli yaşından sonra sigortalı bir iş bulmak zor olabilir. O nedenle eğer biz sigortalıyı Bağ-Kur’uyla birebir aynı kabul ettiğimiz zaman kamu işlerin dışındaki işçilerin emekli olması mezarda olur. Bu mümkün olmaz. İkisini aynı kabul etmek eşyanın tabiatıyla bağdaşmaz. O nedenle kısmi bir ayrılık, adalet duygusunun gereğidir. Ama bir berberi bir avukat ile büyük bir iş adamıyla hepsi Bağkur’a kayıtlı. Aynı kabul etmekte doğru değil. Bunlar da bir kademeyle geçişi inşallah temin etmemiz gerekiyor. Bu dönemde 850 bin esnafımızın vergilerini tamamıyla kaldırdık. Bazen muhasebe ücretleri bize fazla geliyor diyenler oluyor. Onlar artık odalarla bir makul çözümü esnaflarımızla inşallah yapabilirler.” şeklinde konuştu.
“ESNAF DEVLETİNE BAĞLI
MESLEK ERBABLARINDANDIR”
Afyonkarahisar’da kayıtlı 24 bin küsur esnafın olduğunu belirten Özkaya, “Kayıtlı 24 binin üzerindeki esnafımızın 3 bin 744 kadın, 20 bin 458’i erkektir. Hanımlarımız yüzde 15 oranında gibi. Kadınlarımızı esnaflığa daha fazla yönlendirmek gerekiyor. Yeni dönemde inşallah onların evde ürettiklerinden vergiyi tamamen kaldırıyoruz. İster bağlı sigortalıkta 1/3 primini biz ödeyeceğiz. Onları daha çok destekleyeceğiz inşallah. Bir de şu önemli. Hani battık, bittik, öldük diyorlar ya. Bu yıl Mart ayında 86 esnafımız iş yeri kapatırken 243 esnafımız yeni işyeri açmış. Yani birisi yaşlanmış, emekli olmuş ya da sağlık sorunu olmuş ya da sıkıntıya girmiş. Hayat devam ediyor. İnsanlar bu memlekete güveniyor, çalışıyor, üretiyor ve kazanıyor. Büyüyen insanımıza istihdam oluşuyor. Bunu devam ettiriyoruz, krediler, diğer destekler olağanüstü büyük. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar destek olmaz. Ama esnaf kardeşlerimize bizim bu destekleri arttırmamız gerekiyor. Gücümüz sizin için, desteğimiz sizin için. Esnaf devletine en bağlı meslek erbaplarından biridir. Ahilik kültüründen geldiği için Selçuklu’da beyliklerde, Osmanlı’da esnafın sağlam olduğu müddetçe toplumun her kademesi sağlam olur. O sağlamlık, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul fetih sırasındaki alışverişinde ‘Ben bugün siftahımı yaptım. İhtiyacımı karşıladım. Diğer kardeşimden alışveriş yap.’ mantığını kurduğumuz ve eksikleri hataları giderdiğimiz çürük elmaları ayırdığımız müddetçe Allah’ın izniyle en sağlam millet ve devlet de biz oluruz. Esnafımız kanaatkâr, vicdan sahibi, arif insanlar. Onların bu desteği ve gayreti her türlü güzelliğin önündedir.” ifadelerini kullandı.
“PROVAKASYON İÇEREN
PAYLAŞIMLAR YAPIYORLAR”
Afyonkarahisar’da yürütülen yatırımlar hakkında bilgiler veren Özkaya şunları kaydetti: “Önceki gün kentimizde AFRAY Projesi ile teleferik projelerimizin temellerini attık. Biz 2019 yılı seçimlerinde dedik ki Afyon’un en temel belediyenin sorunlarından birisi ulaşım sorunu, şehir içi trafiğin sıkıntısı, ulaşım. Üniversite Erenler Bölgesi’yle şehir merkezine bağlansın. Hatları incelettirip DDY çalışmalar yaptırdık. Ulaştırma Bakanlığı’na tüm altyapı işleri, altyapı genel müdürlüğüne bağlandı. Yeni genel müdürlüğe aktarıldı. Yeni genel müdürlükle çalışmalarımız yapıldı. Yaklaşık üç ay önce genel müdürlüğe gittik. Üç milletvekili, belediye başkanı, il başkanı. Oradaki yöneticilerle konuları konuştuk. 6 Şubat Kahramanmaraş depremi nedeniyle temel atamadık. Sosyal medyada Afyon’da bir kısım insanlar ‘Temel atılmış da kaldırılmış, kandırılmış.’ gibi paylaşımlarla provokasyon yapıyorlar. Biz Afyonkarahisar’a hizmetle varız. Derdimiz hizmettir.”İkinci Küçük Sanayi Sitesi’nde esnaf ziyareti yapan AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, toplantıya katıldı. Kısa bir konuşma yapan Yurdunuseven, esnafı desteklediklerini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme