• Haberler
  • Genel
  • “Bize yakışanı yapalım” – Kocatepe Gazetesi

“Bize yakışanı yapalım” – Kocatepe Gazetesi

Yatırım ve iş hayatındaki istikrarın siyasi istikrarla paralel olduğunu söyleyen ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, kavgadan uzak, birlikteliğin sağlandığını bir ortama ihtiyaç duyulduğu mesajını verirken, “Bize yakışanı yapalım” dedi Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, et sektöründe geçen yıllara göre yüzde 10’un üzerinde işlem hacminde artış olduğunu söyledi. SİYASİ KRİZ ATLATILMALI Hayvancılık sektörünün [&hellip]

"Bize yakışanı yapalım"

Yatırım ve iş hayatındaki istikrarın siyasi istikrarla paralel olduğunu söyleyen ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, kavgadan uzak, birlikteliğin sağlandığını bir ortama ihtiyaç duyulduğu mesajını verirken, “Bize yakışanı yapalım” dedi

Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, et sektöründe geçen yıllara göre yüzde 10’un üzerinde işlem hacminde artış olduğunu söyledi.
SİYASİ KRİZ ATLATILMALI
Hayvancılık sektörünün genel durumuna bakıldığında şu anda bir sıkıntı gözükmediğini dile getiren ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, 2013 yılında fiyatların normal düzeyde seyrettiğini kaydetti. Yem maliyetleri ve kesim fiyatları dahilinde üretici ve tüketici açısından geçen yıl hiçbir sıkıntı olmadığını belirten Mühsürler; “İnşallah siyasi kriz ülke genelinde atlatılır. Sorunların birlik beraberlik içerisinde çözülmesini arzu ediyoruz. Aksi halde iş dünyasının bu konuda zarar göreceğini düşünüyorum. Siyasi tansiyonun dengelenmesi gerekiyor. Değerli büyüklerimiz durumu biraz daha yumuşatırlarsa sorunun hallolacağını, ülke ekonomisinin selamete çıkacağını düşünüyorum.” dedi.
“LÜFTEN BÜYÜKLERİMİZ
DİKKAT ETSİNLER”
Siyasi sıkıntı atmosferinde iş dünyasının ve yatırımcının önünü göremediğini belirten Mehmet Mühsürler, ticaret yapanlar için, döviz borcu olanlar için gergin ortamın sıkıntı oluşturduğunu söyledi. Yaklaşık 4 ay öncesine kadar 10 yıllık periyotlarda ne gibi yatırımlar yapabileceğini düşünen yatırımcıların şu anda aynı fikirde olamadığını kaydeden Mühsürler; “Para kuş gibidir. Az sıkıntı görünce pır diye uçar. Büyüklerimizin daha dikkatli davranmalarını rica ediyorum.” diye konuştu.
MECLİSLERDE İŞİNİN
EHLİ ÜYELER OLSUN
Yerel seçim döneminde Afyon’daki atmosferi yorumlayan Mehmet Mühsürler, seçime katılacak üç parti adaylarının bürokrasi kadar iş dünyasından da seçilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle Belediye Meclis üyeliklerinde mimar, işçi gibi çeşitli meslek grupları kadar sivil toplum kuruluşları ve iş düyasından da isimlere yer verilmesini isteyen Mühsürler; “Buradan her üç partiye de sesleniyorum. AK Partiden’de, MHP’den de, CHP’den de arzu ettiğim şey liyakat sahibi insanlarımıza İl Genel Meclisi ve Belediye Meclislerinde yer verilmesidir. Sen, ben, bizim oğlandan ziyade işinin ehli karma bir siyasi tablo oluşturulmasının yararlı olacağına inanıyorum. Aynı zamanda üç partinin il başkanına sesleniyorum görevler hem ehil hem de heyecanlı insanlara verilmeli. Bu ülke, bu Afyon bizim. Kim bir tek çivi çakarsa Allah bir değil bin kez razı olsun.” şeklinde konuştu.
“DURMAK YOK YOLA DEVAM”
“Sayın Başbakanımız R. Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi durmak yok yola devam.” diyen Mehmet Mühsürler, Karayolları Bölge Müdürü ile görüşmek için Konya’ya gittiğini, Emirdağ ilçesindeki Tarım Ticaret Merkezi’nin yol geçitleri için dilekçeleri teslim ettiğini söyledi. Bu yıl içerisinde Emirdağ Tarım Ticaret Merkezi’nin faaliyetlerini göstermek niyetinde olduğunu kaydeden Mühsürler şunları söyledi: “Ukalalık olmasın ama Türkiye’nin değil dünyanın en büyük canlı hayvan borsasını yapıyorum demeye başladım. Hava şartları düzgün giderse Mayıs ayı gibi bu işi tamamlayacağız. 5 Bin 500 metre kapalı alan padoklarımızın olduğu yer kaldı. İnşallah bu sene içinde hem ilimize hemde ülkemize dünyanın en büyük canlı hayvan borsasını kazandıracağız. Kurdelesi kesildiği anda dünyanın en mutlu insanı da ben olacağım.”
“AFYON’DAKİ KOPUKLUK
HİSSEDİLİYOR”
Afyonkarahisar’a kazandırdıklarının belli olduğunu, yakında laboratuarlar kurulacağından söz eden Mühsürler sözlerine şöyle devam etti: “Yumurta alım satım salonları, Afyon’da ticaret merkezleride hedefimiz var. Bizler fotoğraf karelerinde fazlaca yer almıyoruz. Amacımız perdenin arkasında memlekete fayda sağlamaktır. Önemli olan kavgasız birlikteliği sağlamak. Afyon’daki kopukluğun hissedildiğini biliyorum. Bundan Afyon ve Türkiye zarar görüyor. Birlik beraberliği sağlayacak olanlar kanaat önderleri, sivil toplum örgütündeki insanlarımızdır. İnsanlar tedirgin, korkusundan yatırımcı yatırımını yapamıyor. Piyasaya belirsizlik hakim. Bize yakışanı yapalım.” Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme