Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bize iftira atılıyor”

Afyonkarahisar Demokrat Gazetesi İmtiyaz

Afyonkarahisar Demokrat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Süleyman Tokmak’la gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Orhan Durak, kendilerine yönelik yayınları “iftira” olarak niteleyerek Yargı’ya gideceklerini açıkladı

 

Haftalık olarak yayımlanan Afyonkarahisar Demokrat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Süleyman Tokmak’la gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Orhan Durak düzenledikleri basın toplantısında son günlerde internetteki bazı basın yayın kuruluşlarında kendilerine yönelik sürdürülen paylaşımların “iftira” düzeyinde olduğunu belirterek konulara açıklık getirdiler.
“GÜNAY’IN KONUYLA ALAKASI YOK”
Demokrat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Süleyman Tokmak, gerçeklerle ilgisi olmadığını vurguladığı açıklamalarla ilgili yaptığı değerlendirmede, son günlerde, bazı yayın organlarında yapılan haberlerin kendisini fazlasıyla üzdüğünü belirtti. Yapılan haberlerde, Orhan Durak ve Serdal Günay’la ilgili haberlere yer verilirken, bunların kendi açıklaması gibi gösterildiğinden yakınan Tokmak, “Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Serdal Günay’ın, bu konularla hiçbir alakası bulunmamaktadır. Aksine her zaman bana yardımcı olmaya çalışmış, bana ağabeylik yapmıştır. Orhan Abi ile ilgili açıklamalara gelince. Orhan Abi ile ilgili yapılan haberlerde gerçekleri yansıtmamaktadır. Biz Orhan Abi ile birlikte bir gazete açtık ve gazetenin imtiyaz sahibi bendim. Emlakçı ile yaşadığımız sıkıntılar oluştu. Bizim doğalgazımızı açmadıkları için biz de iki ay düzenli bir şekilde ödediğimiz kiraları doğalgazımızı açtırmadıkları için ödemedik. Yine elektrik ve su faturalarını bu gerekçe ile ödemedik. Çünkü gelen elektrik faturalarının birisi 46 lira, diğeri ise 160 lira gibi bir rakamdı. Bunlar ödenmeyecek, ya da ödenemeyecek rakamlar değil.” dedi.
“YAŞANANLAR EMNİYET KAYITLARINDA MEVCUT”
Yaşanan süreçte dükkân kiralamalarına aracılık eden Y.O’nun 3 aylık kira karşılığında bir senet vermeleri talebini aktaran Tokmak, “Aksi takdirde dükkândaki malzemelere el koyacaklarını ve beni icraya vereceklerini söyledi. Ben de Mart’ın 15’ine bir senet verdim. Çünkü daha önce bazı sorunlar yaşamıştık ve bunların tekrar etmesini istemedim. Şöyle ki, daha önce yaklaşık 1,5 ay önce Y.O ve emlakçı olan N.K., bizden habersiz bir şekilde çilingir çağırmışlar ofisimize girmişlerdi. Ve kapının kilitlerini değiştirmişlerdi. O süreçte Emniyet’e suç duyurusunda bulunduk ve haklı olduğumuz belirlenince yeniden ofisimize geri dönmüştük. İçeride bazı malların olmadığını tespit ettik. Yaşadığımız bu süreçte öğrenmiştik ki şahsıma verilen kira kontratındaki imzalar emlakçı N.K’ya değil, Y.O’ya aitti. Zorla ofisimize girmek ve kira kontratında Y.O. imzası olması nedeniyle kendisi ceza alacaktı. Ama bir meslektaşımızın ceza almasını istemedik ve davamızı geri çektik. Tüm bunlar Emniyet kayıtlarında mevcuttur.” diye konuştu.
“BİTİRİMLER İŞ BAŞINDA HABERİ GERÇEK DIŞI”
Verdiği senet nedeniyle kendisini Y.O’nun defalarca aradığını söyleyen Tokmak, “Y.O, bu kez bir tutanak yapmamız gerektiğini yoksa Orhan Durak tarafından ödemelerin yapılmaması halinde tüm borçların bana kalacağını söyledi. Ayrıca tutanak yapılmaması halinde ofisimizden bizi atacaklarını ve gazeteyi kapattıracağını söyledi. Ben de başıma bir olay geleceği korkusuyla, ofis içerisinde bulunan ve Orhan Durak’a ait olan malzemelerin senet ödenmemesi halinde emlakçıya vereceğime taahhütte bulundum. Bu arada yaklaşık 1 senedir, Orhan Abi beni bir kurumda işe başlatmak için uğraşıyordu. Ben bunu da Y.O’ya söylemiştim. Bana yine seni işe başlatmayacaklar, sen bizimle birlikte hareket edersen seni özel bir hastanede işe başlatırız dedi ve ben de bahsettiği hastaneye iş başvurusunda bulundum. Beni sürekli arayan Y.O., bu kez Orhan Durak’ın benden işe yerleştirme karşılığında benden para aldığını bununla ilgili bir haber yapacağını ve servis edeceğini söyledi. Kendisine böyle bir şey yapmasının yanlış olacağını söylememe rağmen beni dinlemedi. Sonra A.K.’ye ait sitede ‘Bitirimler İş Başında’ diye bir haber yayınlandığını öğrendim. A.K’yi telefonla arayarak, bu haberin bilgim olmadan yayınlandığını ve gerçekleri yansıtmadığını söylememe rağmen siteden bu haber kaldırılmadı.” şeklinde konuştu.
“KORKTUM DEDİKLERİNİ SÖYLEMEK ZORUNDA KALDIM”
Y.O. adlı şahısla birlikte A.K’nin yanına gittiklerini aktaran Tokmak, “Y.O. bana herşeyi düzelteceğini söylemesine rağmen Küçükkartal’ın Mehmet ağabey diye birisiyle telefonda konuştular, soyadını ve kim olduğunu bilmiyorum. Sonra gelerek karşıma bir kamera koydular ve bunları kendi özgür irademle söylediğimi söylememi istediler. Ben de korktum ve bunları söylemek zorunda kaldım. Bu kez benim ağzımdan, ‘Mağduriyet haberimizden sonra giderildi.’ türünde bir haber daha yapıldığını üzülerek öğrendim. Bu haber de gerçekleri yansıtmamakta ve çarpıtılarak yapılmıştır. Benim Orhan Durak’la, hiçbir problemim yoktu. Kendisiyle baba oğul gibi bir ilişkimiz vardı. Bir yıllık süreçte maddi ve manevi her zaman benim yanımda oldu. Avukatımız konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacak.” dedi.
“KENDİMİ HOŞLANMADIĞIM OLAYLARIN İÇERİSİNDE BULDUM
Afyonkarahisar Demokrat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Orhan Durak, içinde bulunduğu durumdan hicap duyduğunu kaydetti. Durak şöyle konuştu: “Böyle bir konu ile karşınıza çıkmaktan hicap duyuyorum. Birçok yerde çeşitli defalar söylediğim gibi ben profesyonel bir gazeteci değilim. Ancak hasbel kader 1968 yılından bu yana yazıyorum. Bunun anlamı da şudur; ben Afyon’daki en yaşlı 3-5 gazeteciden biriyim. Yazmaya başladığım günden bu yana basınımızın diğer çalışanlarına hep saygılı oldum. Özellikle basınımızın emektarları ile hiçbir zaman kavga yaşamadım. Onlarla iyi geçindim. Ancak üzülerek ifade etmeliyim ki son zamanlarda basın çalışanları arasında da zaman zaman hoş olmayan olaylar yaşandı. Ne hikmettir bilinmez bu olaylardan hoşlanmazken bir anda kendimi istenmeyen olayların içinde buldum.” ifadelerini kullandı.
Adli makamların gereğini yapacaklarına olan inancının tam olduğunu kaydeden Durak şunları söyledi: “Konu adli makamlara taşınmıştır. Gerekenleri yapacaklardır ve buna inancım tamdır.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi