Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BİZE EN BÜYÜK MATEMLER YAKIŞIR !!!

Burcu Aydın 15 Ekim 2016 Cumartesi 11:27:28
 

Gün geçmiyor ki en az bir ve kimi zaman daha fazla şehit haberi ile Türkiye sarsılmıyor. Evet, artık sarsılmıyor. Ne yazık ki kanıksandı. Vatan, namus, bayrak uğruna can veren insanlarımız, askerlerimiz sanki yaşlılığa bağlı doğal bir vefat gibi karşılanır oldu.
Vatan sağ olsun. Olsun inşallah. Ama satan sağ oldukça gidişat iyi değil. Hani Cem Yılmaz’ın “Artist Cenazesi” başlıklı oyunundaki gibi hamasi sloganlar atıp, at gözlüğü gibi siyah gözlükleri takıp, karaları giyerek değil acıyı hayat genelinde özümsersek paylaşmış, anlamış olacağız. Şehit ailesi ve yakınlarına taziye dilemekle iş bitiyor mu?
20 Temmuz 2015 tarihinden beri 516 askerimizi, 333 polisimizi, 52 korucumuzu, 31 memurumuzu, 600 sivil vatandaşımızı teröristlerin menfur saldırı ve suikastları neticesinde kaybettiğimizi biliyoruz. Bu sayı her geçen gün artıyor. Bir günde onlarca şehit defin ediliyor. Acı düştüğü yeri yakmakla kalınca sonuç ortada.
İnsan olan, adam olan, Müslüman olma iddiasında olan herkesin günde en az bir saat şehit sıfatı üzerinde düşünmesi gerektiğine inanıyorum. 20’li yaşların başında bir adam evli, eşi hamile ya da bebeği var. Ya da eğer ölmese bir hafta sonra düğünü olacaktı. Gencim, orta yaşlıyım, ihtiyarım. İster hayatının son baharında olsun ister ilkbaharında. İki metrelik bir çukurda nefes almadan, görmeden yatıyorum diye düşünebiliyor muyuz?
Artık yemek, içmek, gülmek, konuşmak, ağlamak yok. Şehadet gibi çok özel bir makama sahip olunsa da kaybolan hayata karşılık uğrunda ölünen vatanda yaşayan insanların tutumları insanın canını acıtıyor. Duyarsız, umarsız insan tavırları.
Bizlere en büyük matemler yakışır, şen şakrak düğünler değil. “Yapcak bir şey yok. Vatan sağ olsun. Ne yapalım? Nasip bu imiş” ve daha nice benzer ifade ile geçiştirmek değil.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER