'Bize düşen nasibi şehitlikte aramak'

Afyonkarahisar Belediyesi ile Sıla Derneği işbirliğinde düzenlenen programda İsmail Ağa Cemaatinin önde gelen isimlerinden Abdülmetin Balkanlıoğlu tarafından konferans verildi. Program Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Salonunda gerçekleştirildi.  Yaklaşık 1.5 saat süren konferans öncesi Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.AFYON ÂLİM VE EVLİYA MENBAĞIAbdülmetin Balkanlıoğlu’nun konferansında tekbirler ve salâvatlar eşliğinde TSK'nın Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekâtında görevli Mehmetçiklere dua [&hellip]

Afyonkarahisar Belediyesi ile Sıla Derneği işbirliğinde düzenlenen programda İsmail Ağa Cemaatinin önde gelen isimlerinden Abdülmetin Balkanlıoğlu tarafından konferans verildi. Program Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Salonunda gerçekleştirildi.  Yaklaşık 1.5 saat süren konferans öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.
AFYON ÂLİM VE
 EVLİYA MENBAĞI
Abdülmetin Balkanlıoğlu’nun konferansında tekbirler ve salâvatlar eşliğinde TSK’nın Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekâtında görevli Mehmetçiklere dua edildi. Konferans programının açılış konuşmasını Sıla Derneği Başkanı Abdurrauf Özder yaptı. Afyonkarahisar’ın ulemanın, âlimlerin, evliyanın yeri menbağı olduğunu söyleyen Özder, bu anlamda yaşayan kişilerin de Afyon’da çok sevildiğini vurguladı. Abdurrauf Özder, Abdülmetin Balkanlıoğlu gibi kıymetli bir hocanın yapacağı sohbetten istifade edilmesi dileyerek, “Allah hepimizi bu sohbetten maddi manevi istifade edenlerden eylesin. Buna özellikle şu zamanda çok ihtiyacımız var. Özellikle 15 Temmuz’dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sözünden sonra daha diri ve daha milli olmamız gereken şu günlerde ve ilerisi için bu ve bunun gibi geceler bir yatırımdır. Allahım sayılarını arttırsın” dedi. Özder, bu gecenin “Afyonkarahisar’dan Afrin’e destek” olarak adlandırıldığını bu ismin çok akılda kalıcı olacağına dikkat çekti.
MÜSLÜMAN ZULÜMDEKİ KARDEŞİNİ KURTARIR!
Katılımcıların büyük çoğunluğunun yatsı namazından sonra dini bir programa abdestleriyle katıldıklarını ancak küçük pürüzleri gidermek adına tevbe istiğfarla programa başlamanın daha sıhhatli olacağını söyledi. Tevbe istiğfarın ardından konuşan Balkanlıoğlu dini ve milli konuların yanı sıra günlük hayat telaşında rehavete kapılanmaması gerektiğini vurguladı. Balkanlıoğlu, ayet ve hadislerle örneklediği konuşmasında İslam inancında Müslüman’ın Müslüman üzerindeki en temel ve en zor haklarından birisi olan, yakın mesafeden en uç noktaya kadar zulme uğrayan Müslüman’ın yardımına koşmak ve onu zulümden kurtarma zaruriyetini hatırlattı. Balkanlıoğlu, “Myanmar’dan, Filistinden, Afrin’den bizi ne diyenlere sesleniyorum. Müşriksen, vatan haini isen evet doğru sana ne? Zerre kadar Allah’a imanın varsa, zerre kadar imanı olan Müslümanların yanında olacaksın” dedi.
“Ey eşkıya sürüsü, bu millete çökmeye çalışıyorsunuz, bu vatanı parçalamaya çalışıyorsunuz, bizi bölmeyi başaramayacaksınız” diyen Balkanlıoğlu şunları söyledi: “Allah, Mehmetçiklerimize Hz. Muhammet’in maneviyatını yüklesin. Afrin’deki aslanlarımıza büyük bir zafer nasip eylesin. Şehitler ahiretin köşesini döndüler, Peygamberimizden sonra ulaşılacak ne uç noktaya ulaştırıldılar. Şu anda tabiri caizse protokolden bizleri selamlıyorlar. Allah bizleri, onlarla birlikte olacağımız, kucaklaşacağımız çizgiden ayırmasın inşallah. Bizi hıyanet listesinde yer alan kişilerden eylemesin, tam aksine; sadıklardan, kaderimizde varsa hakiki şehit, yoksa hükmi şehit olarak bu dünyadan ayrılanlardan eylesin inşallah. Bize düşen nasibi şehitlikte aramaktır. Bizi hukuk fakültesi sonrası hâkimlik cübbesini çıkarıp hocalık cübbesini giymekten Mahmut Efendi ikna etmişti. Yaklaşık 2 yıl kadar Suriye’ye giderek sıradan bir insan ve Müslüman olarak yaşamak için beni kimsenin tanıyıp bilmediği bir coğrafya da hicret ederek nefisimi muhasebeye çektim. Yaşam sonunda hangi fotoğraf karesinde yer alarak öleceğimiz önemlidir. Önemli olan boyunlarımızı Allah’a adayabilmektir. İyi yolda olan iyi yolda ölür. Kişi neyi ararsa onu bulur”  
VALİ BALKANLIOĞLU’NUN
SELAMINI İLETTİ
Abdülmetin Balkanlıoğlu, konferans sonunda Afyonkarahisar’ın iki dönem önce ki Valisi kardeşi İrfan Balkanlıoğlu’nun selamlarını iletti. Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun Afyonkarahisar’ı çok sevdiğini belirten Abdülmetin Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ı unutamadığını sözlerine ekledi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Sıla Derneği işbirliğinde Abdülmetin Balkanlıoğlu’nu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Programın sonunda Arda isimli görme engelli bir çocuk tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.
PROGRAMA
GENİŞ KATILIM
Konferans programına; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Belediye Meclis Üyelerinden Şükrü Genellioğlu, Haydar Kaya, Kadir Okyar, Sıla Derneği yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Abdulmetin Balkanlıoğlu Hocaefendi, konferansın sonunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin bölgesinde, teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla başlattığı Zeytin Dalı Harekâtına katılanlarla ilgili de duada bulundu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme